poloczenie z internetem problem !!!

pawelcio1

Świeżak
Świeżak
witam kupilem xa z zamiarem grania przez neta i mam problem podpinam kabel do konsolki i nie chce mi sie poloczyc z netem i nie wiem co mam zrobic czy musze cos sciagnac albo zaintalowac prosze o pomoc dzieki

Wujek WilQ

Użytkownik
Użytkownik
Jak podpinasz .. kabel z konsoli do routera? Kabel z konsoli do komputera? Kabel od neta do konsoli? Twoja wypowiedz jest tak nie logiczna że nic z niej nie rozumiem.

pawelcio1

Świeżak
Świeżak
[tak kabel z intrnetu do konsolki i nic ???? nie wiem bo mam ja 2 dzien i nie wiem co zrobic zeby pograc na necie

Dragon_2009

Użytkownik
Użytkownik
masz router? czy tylko kabel wystaje ze ściany? skąd masz internet?

pawelcio1

Świeżak
Świeżak
mam router no i kabel wystajacy ze sciny tez ??

Wujek WilQ

Użytkownik
Użytkownik
Jak nie masz modemu / routera, tylko kabel wystający ze ściany ( internet osiedlowy ) nie będziesz mieć internetu na konsoli bo musiał byś podać jej adres mac adminowi. Najlepiej jakbyś zrobił sobie ICS ( kabel ethernet z komputera do konsoli ) Tyle że trzeba mieć 2 sieciówki i mieć o tym jakiekolwiek pojęcie , a ty go nie masz .

@edit
Podłącz kablem ethertnet lub poprzez wifi konsole do routera. Dodaj mac adres konsoli do routera, powinno działać. Ale tutaj pojawia się pytanie czy rozróżniasz modem od routera?

pawelcio1

Świeżak
Świeżak
no chyba tak modem to jest rozeslanie internetu przez kabel na inne komputery a router to jest wyslanie internetu bezprzewodowo tak ??

Dragon_2009

Użytkownik
Użytkownik
Podłącz kablem ethertnet lub poprzez wifi konsole do routera. Dodaj mac adres konsoli do routera, powinno działać. Ale tutaj pojawia się pytanie czy rozróżniasz modem od routera?
dobre ;)

a ten kabel ze ściany to taki inernetowy czy taki telewizyjny?

Dragon_2009

Użytkownik
Użytkownik
no chyba tak modem to jest rozeslanie internetu przez kabel na inne komputery a router to jest wyslanie internetu bezprzewodowo tak ??
modem czy switch? router może być też przewodowy.

sorry za dwa posty ale coś z multicytatem spieprz.....em.

doronio

Użytkownik
Użytkownik
Najprościej.. zadzwoń do dostawcy internetu.. i podaj problem.

Adrianos111

Użytkownik
Użytkownik
Mam internet "osiedlowy" bez żadnych routerów. Skonfigurowałem połączenie w konsoli identycznie jak w komputerze i śmiga.

Nebeb

Użytkownik
Użytkownik
?

Kabel wystający ze ściany podepnij do wejścia w ruterze/modemie i do wyjścia w ruterze/modemie podejmij jedną końcówkę kabla ethernet a drugą końcówkę podepnij do twojego xbox'a powinien sam rozpoznać to że podłączyłeś do nie go ten kabel ethernet. A jeżeli masz konsole xbox z WiFi i ruter z WiFi czyli bezprzewodowy to połącz bezprzewodowo tego xbox'a z ruterem.

Jak będzie good (będzie działało) to napisz w tym temacie

Nebeb

Użytkownik
Użytkownik
TO jak nie masz rutera ani modemu to jak ty chcesz podłączyć z jednego wyjścia w ścianie xbox'a i kompa ?

Brudsien

Pomocnik
Pomocnik
TO jak nie masz rutera ani modemu to jak ty chcesz podłączyć z jednego wyjścia w ścianie xbox'a i kompa ?
Switchem

Do góry Bottom