Pomoc w kupnie Xboxa 360

marianziom

Świeżak
Świeżak
Witam, przymierzam sie do zakupu Xboxa 360 premium. Czy jest mozliwosc rozpoznania po pudełku daty produkcji, numeru seri? cos jak w przypadku psp(mozna to zrobic po literach). Chodzi mi o to aby kupic jak najświeższą konsolę, ponieważ z tego co słyszałem to sa mniej awaryjne niz pierwsze serie. Co radzicie? aha i pytanie o flash napędu: każdy napęd mozna poddac temu zabiegowi? w sensie nieważne czy to Hitachi czy Lg ?mozna to tez sprawdzic na pudełku? prosze o pomoc, pozdrawiam! :)

kapuleta

Świeżak
Świeżak
Odp: Pomoc w kupnie Xboxa 360

co do sprawdzenia daty produkcji na pudelko to ci nie pomoge
wydaje mi się ,że jednak te stare serjie zostaly wyprzedane już ,w takich marketach jak media mark itp to pewnie szybko idzie

ale to sa tylko moje spekulacje

co do napedow to niewazne jaki rodzaj bedziesz mial i tak idzie z nim zrobic te rzeczy ktore mikrosoft nam zabrania

P

Piri001

Guest

Awaryjnosc mozna podzielic na dwa punkty :
a) 90nm - xbox bez wyjscia HDMI bardziej awaryjny .
b)65nm - xbox mniej awaryjny .

Na pudelku pisze czy to wersja z HDMI czy bez .

devil12

Użytkownik
Użytkownik

Na białej nalepce z boku opakowania jest wiele cyferek :) ale jeżeli znajdziesz wśród nich oznaczenie "175W" znaczyć to będzie, że trafiłeś na model 65nm z chipem Falcon który jest o wiele mniej awaryjny od poprzedniczek (produkowane od sierpnia 2007) ;)

rafal19872

Użytkownik
Użytkownik

A jak mozna poznac po konsoli czy jest to model 65nm???

devil12

Użytkownik
Użytkownik

rafal19872 napisał:
A jak mozna poznac po konsoli czy jest to model 65nm???
Na zasilaczu - podobnie jak i na opakowaniu jest nalepka - jeżeli znajdziesz na niej oznaczenie "175W" będziesz miał pewność iż to 65nm.

Raikoh

Użytkownik
Użytkownik

Na gorze przy raczce do noszenia pudelka jest tez lekko ponacinany kawalek kartonu, odginajac go mozna sprawdzic date produkcji.

rafal19872

Użytkownik
Użytkownik

Oki,dzieki juz wiem wszystko, mam X-a w 65nm :D

drek02

Świeżak
Świeżak

Przeciez z tylu Xboxa jest naklejka z dokladna data prod. :eek:

Gemini

Użytkownik
Użytkownik

Piri001 napisał:
Awaryjnosc mozna podzielic na dwa punkty :
a) 90nm - xbox bez wyjscia HDMI bardziej awaryjny .
b)65nm - xbox mniej awaryjny .

Na pudelku pisze czy to wersja z HDMI czy bez .
W którym miejscu?

devil12 napisał:
Na białej nalepce z boku opakowania jest wiele cyferek :) ale jeżeli znajdziesz wśród nich oznaczenie "175W" znaczyć to będzie, że trafiłeś na model 65nm z chipem Falcon który jest o wiele mniej awaryjny od poprzedniczek (produkowane od sierpnia 2007) ;)
Rozumiem że jak pisze 203 W to jest to kosnola bez HMDI (90nm). W sumie kupiłem w grudniu 2006 :p więc nie może być wyprodukowana po sierpniu 2007 hehe.

Raikoh napisał:
Na gorze przy raczce do noszenia pudelka jest tez lekko ponacinany kawalek kartonu, odginajac go mozna sprawdzic date produkcji.
U mnie pod tym jest wielkie nic :p Chyba na początku zapominali stawiać pieczątki.

P

Piri001

Guest

Jak ci pisze co masz w paczce albo zalety Xboxa360 (juz nie pamietam ) to tam pisze ze jest HDMI .

Do góry Bottom