Pomóżcie :/

Szwajcarra_91

Świeżak
Świeżak
Witam
Mam pytanie do speców o X360 :) Mam X360 zfleszowanego Xtremem 5.2 . Napoczątku nagrywałem gry nagrywarką Lite-on . Nagrałem chyba z 20 gier dawno temu i wszystkie chodzą . Ostatnio nagrałem Assasin Creeda i od tamtej pory mam problem :( Każdą grę ,którą nagrywam teraz wyskakuje mi bląd : " Przeczyść płyte " Coś w tym stylu . A kiedy włączam gry ,które nagrywałem wcześniej każda chodzi bez zarzutu :/ Nagrywam swoja nagrywarką grę koledze i mu chodzi a mi wyskakuje ten błąd ale on ma Xtrema 5.3 c. I czego to wina ?? Xbox czyta każdą starą płytę a nowych nie :( POMÓŻCIE Z GORY DZIĘKUJE

kuva

Banned
Użytkownik
Odp: Pomóżcie :/

zmień nagrywarkę ::)

ja sam miałem najpierw lite-on(jeszcze zanim miałem x360) je$$$y się niemiłosiernie dopiero jak 4 mi poszła to serwis zamiast na następnego lite-on wysłał mi lg i problem był z głowy.

Wątpię żeby nagle po czasie twojej konsoli odechciało się czytać płyt które nagrałeś a u innych one działają

Raikoh

Użytkownik
Użytkownik

Sproboj wgrac od nowa sterowniki i oprogramowanie.

PUMBA-20

Użytkownik
Użytkownik

lite on jest slaba nagrywarka, mi kiedys plytke windows zmieliła :/
moja rada zmien nagrywarke :)

realizer

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

PUMBA-20 napisał:
lite on jest slaba nagrywarka, mi kiedys plytke windows zmieliła :/
moja rada zmien nagrywarke :)
heh kumpel mial tak samo .

rybus27

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak

ludzie mam to samo co kolega! mam Saints Row i Gears of War "oryginalne inaczej" i śmigają bez zarzutu.. w GoW grałem po LIVE bez problemów.. mam xtreme 1.2...

Moj problem ma sie tak:
Pierwszy byl Pro Street... Disc is unreadable... Przeczysc sciereczka itp.
Potem Assassins Creed, CoD4, Stranglehold, Burnout Paradise... Użyte do tego bylo 3 różne nagrywarki i ciągle to samo...

myslalem ze 1.2 jest za stary na te gry i mialem zmieniac na 5.3 ale jak Szwajcarra a to samo to lepiej nie :/ nie wiem co z tym jest nie tak....

ZNA KTOŚ ODPOWIEDŹ? Już tyle sie oszukałem po googlach że mam dosc tego tematu
no ale ile mozna grac w 2 gry?!

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik

Jakich płyt używasz? i jaka predkosc?
Płyty muszą być verbatim lub platinum a prędkosc 2.4x. Jesli nagrywałeś dotąd na verbach zmień na platinum i odwrotnie.

peku

Użytkownik
Użytkownik

mozesz tez sprobowac philipsy tez sa dobre

PS. nagrywarka musi byc dobra polecam pioneer 112d

marylin

Użytkownik
Użytkownik

Jak zmienisz na 5.3 to przez neta już sobie nie pograsz. Ixtreme aktualna wersja to 1.41, a extreme to chyba 5.3

rymcio1987

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

oj.. nie polecam phlisów !!!mi się 2 zrąbały ;/ pierw BiSHock.. po pewnym czasie (przeczyść płytkę..)a potem PES 2008 ;/ polecam tylko VERBATIMKI!!! na nich żadnego problemu nie mam !. moja wypalara do .. pionner 115d.. a wcześniej LG h58n.. i też śmigało ;]

monias

Użytkownik
Użytkownik

Nie nagrywaj na tanie płyty tylko na Verbatimy, na prędkości 2,4x i programem ImgBur

I musi być ok jeśli wcześniej sprawdziłeś obraz płyty i jest ok

bleid

Świeżak
Świeżak

ja mam (lite on 16 53) i jak narazie wszystkie gry mi chodza jest to stara nagrywarka z najnowszym biosem do niej chyba z przed 1.5 roku

sebolek

Użytkownik
Użytkownik

ej a TDK mogą być : ;D ???

grzech1991

Banned
Użytkownik

zalezy od nagrywarki, firmware i predkosci ktora chcesz nagrac, generalnie moze byc kazda plyta

rytwin

Świeżak
Świeżak

Witaj verbarimy to podstawa w twoim przypadku nagraj w ImgBur po wczesniejszym ustawieniu i jak nie pojdzie to zmiana nagrywarki...

wisba

Użytkownik
Użytkownik

JA niedawno tez mialem takie poblemy i tez mialem liteonka nagralem kilkadziesiat gierek az nie wyszla fifke street 3 i tu zaczely sie schodzy zmarnowalem x plytek ale nazbieralem kaski wymienilem nagrywarke nagralem ten sam obraz co mialem na dysu i wszystko bylo ok. Wiec odrazu ci mowie zmien nagrywarke szkoda marnowac plytek i bez sensu sie denerwowac. w szczegolnosci jak nowa nagrywarke kupisz za ok 100 zl

DateX

Użytkownik
Użytkownik

Są dwa sposoby, albo zmienić nagrywarkę albo łatwiejszy sposób skalibrować laser w X360. Ja w sumie miałem taki problem wcześniej na swtarym kompie nagrywałem LG wszystko git teraz nowy komp i nagrywam Samsungiem sata, no i gry się wczytywały tylko troszkę długo, i często pojawiała się "ściereczka". ALe kiedy skalibrowałem laser wszystko jest ok, gry mi się wczytywają jak oryginały, chociaż zmień nagrywarkę jak będzie ci się słabo wczytywać i często pojawi się ściereczka to wtedy skalibruj laserek, to moja rada ;)

P

Piri001

Guest

Czy ja wiem czy latwiejsze to kalibracja lasera - jak ktos sie nie zna to upiecze laser

bodzio1911

Świeżak
Świeżak

Witam
a jaką nagrywareczke polecacie, na tym nie ma co oszczędzać wiec cena na poziomie 250 zł mi pasuje(plextor)
czekam na odpowiedź

grzech1991

Banned
Użytkownik

bodzio bylo juz nie raz szukaj

Do góry Bottom