1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wiedza Poradnik: Na co zwrócić uwagę przy kupnie XBOXA360.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez bembenos, Lipiec 16, 2010.

  1. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    Dodatkowo nie trzeba będzie podpinać osobnego zasilania gdybyś kupił Kinecta.
    No i slima na razie nie przerobisz.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. skrobi2

    skrobi2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    113
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ale ogólnie bedzie możliwa przeróbka w przyszłości?
     
  4. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    Nie wiadomo, aczkolwiek stawiam na tak.
    Lite-on też początkowo był nie przerabialny, aż w końcu się z nim uporali.
     
  5. skrobi2

    skrobi2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    113
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Aha no to OK;)
     
  6. buKKa

    buKKa Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jak z zywotnością xboxów?
    mogę pewnie kupować i ine bać się że mi padnie w każdej chwili?
     
  7. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    Na chwilę obecną prawdopodobnie Jasper jest najmniej awaryjny. No ale nigdy nie możesz mieć pewności czy sprzęt padnie czy nie, to jest elektronika po prostu.
     
  8. szymi90

    szymi90 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 4, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chce kupić nowego xboxa arcade z jasperem. Czy będę mógł do niego podpiąć dysk benq przerobiony z xboxa 360 z 2007r.?
     
  9. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    663
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Przerobiony dysk BENQ? Pierwsze słyszę.
     
  10. szymi90

    szymi90 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 4, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak benq, bodajże ixtremem 1.40 lub 1.41
     
  11. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    663
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  12. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5141
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    jestem przekonany do jaspera
     
  13. shewush

    shewush Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja już jestem przekonany na Jasperka Elite :) Tylko pytanie mam co do napędów i do dysków.
    W tych wersjach jakie były montowane napędy? Czy można je rozpoznać bez ich wyjmowania? Który najlepszy?
    Czy da radę podmienić dysk? Czy wejdzie większy niż 250GB? Jaki fejs musi mieć, sata1 czy sata2? Jakaś konkretna firma? 16 czy 8 MB cache będzie działać?

    Serdecznie dziękuję z góry za wyrozumiałość i konkretną odpowiedź! Pozdrawiam
     
  14. Caris

    Caris Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ostatnio zdecydowałem się na kupno xboxa 360:) jestem prawie przekonany do wersji slim. Będę miał zamiar kupić kinect'a:) i teraz mam kilka wątpliwości. Kupić 4 gb czy 250gb( zaznaczam, że nie mam zamiaru podłączać konsoli do internetu) ma służyć tylko do grania offline. Będę chciał przerobić konsolke(została już "złamana"?) a i jescze jedno- nie śpieszy mi się szczególnie z kupnem i zastanawiam się czy kupić już teraz xboxa i potem dokupić kinect'a czy kupić razem w zestawie Z góry dziękuje za pomocne odpowiedz
     
  15. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    663
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jeżeli masz pieniądze to kupuj 250GB. Slim nie został jeszcze złamany.

    Co do pytania o zestaw to nie mam pojęcia czy w ogóle będą takie zestawy.
     
  16. ls29

    ls29 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  17. dmoroz89

    dmoroz89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2010
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Olsztyn, Poland
    Witam, jestem nowym użytkownikiem forum i oczywiscie zamierzam kupic xboxa. Zasanawiam sie nad wersja elite badz slim. Jakby nie bylo mam kilka pytan zwiazanych z xboxem.
    1.Jesli zainstaluje gry na dysku, to czy naped korzysta z plyty tylko w momencie weryfikacji czy w czasie gry rowniez ?
    2.Czy aby grac przez xlive musze posiadac konto gold lub silver ? ( chyba ze jest jeszcze inne ) czy tez wystarczy zwykle standardowe ?
    3.Jesli wystarczy standardowe to jakie udogodnienie daje konto silver badz gold ? Jaka jest miedzy nimi roznica ?
    4.Jesli kupie oryginalna gre na allegro ( uzywana ) to w czy w przypadku porysowania jej przez konsole przysluguje mi prawo do wymiany nosnika ?
    5.Czy zeby grac w gry z xboxa 1 (oryginalne ) musze przerobic konsole ?
    6.Czy poprzez xboxa moge przegladac strony internetowe ?
    Dodam jeszcze ze nie mam zamiaru przerabiac konsoli od zawsze jestem zwolenikiem "doceniania pracy producentow"

    P.S jescze jedno pytanie.
    7.W jaki sposob lepiej ustawic konsole ? Pionowo czy poziomo ?
     
  18. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    663
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    1. Tylko w czasie weryfikacji
    2. Konto gold
    3. Na goldzie możesz grać rozmawiać itp. Na silverze tego nie ma.
    4. Teoretycznie chyba tak w praktyce nie wiem.
    5. Nie, musisz posiadać na dysku emulator xboxa 1
    6. Nie.
    7. Obojętnie.
     
  19. dmoroz89

    dmoroz89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2010
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Olsztyn, Poland
    Ok, to w takim razie co daje te konto silver ? Satysfakcje ? Czy moze jednak wprowadza cos konkretnego do zwyklego konta ?

    @edit
    W sumie mam jeszcze kilka pytan, zeby grac na owym emulatorze z xboxa1 musze miec przerobiona konsole ?
    Czytalem tez o jakims projekcie nad emu ps1 na xboxa360.wiec chcialbym sie dowiedziec czy istnieja emulatory innych platform ? Jesi tak to czy do korzystania z nich potrzebna jest przerobiona konsola ?
     
  20. Wolus

    Wolus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2010
    Posty:
    150
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pleszew
    Konto silver daje ci to ,że po prostu jest .... To jest tak jak byś miał konto ale ,żeby z niego korzystać w Live musisz opłacić. Tak jak byś miał konto nieaktywne .....
     
  21. blackbox

    blackbox Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siemka chialbym kupic xboxa ale nie wiem czy wziasc arcade nowego za 99£ czy uzywanego premium za 90£ z dyskiem 60gb lub co innego polecacie? Do arcada moglbym miec za darmo dysk od kolegi ale czy da sie go podlaczyc? i sprzedawca mowil ze arcada nie da sie grac przez neta czy to prawda bo podobno nie ma wejscia?? Bede gral na orginalach i narazie nie zamierzam przerabiac. (sory ale nie mam polskich znakow w laptopie)
     

Wczytywanie...

Poleć forum