Pro Evolution Soccer 2008

Klopsik1988

Użytkownik
Użytkownik
Witam . Mam nowego Pesa i jestem z niego zadowolony chodz jak zwykle jest sporo nie doróbk. Ponoc na ps 3 gra jest słabsza a jej tworcy obiecywali ze na ps3 bedzie najlepsza wersja. Tym czasem w Neo Plus ocena 7.1 , chyba najgorsza w historii PES. Recki wersji Xboxa 360 nie mieli ale mysle ze minimum z 8/10 dadza chodz to tez za mało jak na oczekiwania graczy. Ja zamówilem ta gre kumplowi , akurat los chcial ze kupilem w dzien w ktorym doszła xboxa 360. Grałem chwile bo musiałem mu ja oddac no bo jemu zamawiałem. Juz druga dla siebie miałem zamowic a on dzwoni ze to dla niego straszny nie wypał i zebym mu to a allegro sprzedał. Coz , w takim wypadku ja odkupiłem i nie załuje. A co wy sadzicie o nowej wersji? Mam tez pytanie do tych co wczesniej grali tylko w pes na ps 2,co sadzicie o steowaniu na x-boxie 360?

fokassino

Świeżak
Świeżak
Odp: Pro Evolution Soccer 2008

Ja bym dał 6/10 bo chociaż zmiany są, to jest wiele niedoróbek, wkurzający jest szczególnie spadek liczby klatek w powtórkach, gra się krzaczy jak cholera, publiczność robiona na kolanie, a murawy jak zwykle mogłyby być lepsze. O licencjach nie wspomnę, chociaż jest trochę lepiej niż rok temu, to np. brak Bundesligi (nawet w formie ligi angielskiej) wkurza strasznie, mało stadionów tylko 15, w edycji zawodników (cud, że jest na x360) mała liczba butów do wyboru, piłek też nie za wiele, ale to akurat można przeżyć, dobry pomysł z przenoszeniem swojej twarzy jako nowy zawodnik, oczywiście posiadając kamerkę...sama rozgrywka usprawniona, przyznaję, że ten element ma u mnie 9/10, gole padają fantastyczne, tylko obrona czasami szwankuje. No nie jest źle, ale zapowiedzi były lepsze...

Klopsik1988

Użytkownik
Użytkownik

Po dłuzszym obcowaniu z gra tez jestem skłony znizyc ocene nawet do 6/10. Najbardziej denerwoje mnie to jak oni do siebie niecelnie podaja tyle ze gram w master leagu i moze to na poczatku jest tak prrzez ten niski poziom zgrania. Ktory jest bezsensu jesli wziolem prawdziwa druzyne ktora raczej jest zgrana. Ale to to juz zawsze w pesach było. Najgorszy jest sposob zmiany graczy( w sensie przełaczania) Zawsze sterowanie przejmujemy nad graczem ktory buiegnie za zawodnikiem komputera i co najwyzej mozemy go sciac. Rzuty wolne komputer wykonuje za dobrze, ba , czesciej z nich wali niz z karnych. Na pare karnych ktore broniłem nie jestem pewien czy choc jdnego strzelił( nawet pilka w swiatlo bramki nie szła). Dodam ze gram na najwyzszym poziomie trudnosci. A mecze przegrywam nie dlatego ze nie umiem grac a dlatego ze obrona robi cuda! Wogóle linni nie trzymaja. Robia przeciwnika miejsce do idealnego podania. Liverpoolem w l angli ciezko wygrac z najsłabszymi bo te druzyny maja 2 sytuacje to strzela 2 bramki zwykle. Moze jak jeszcze wiecej pogram to ocena wzrosnie ponownie. O to chozi ze ja chce w to grac ale wtedy tylko sie irytuje zamiast czerpac z tego frajde. Zastanawiam sie nad sprzedarza puki jeszcze nie staniała za bardzo. I tak juz moge stracic na niej z 70 zł co jest nie mała kwota. Chyba trzeba poczekac na nastepny rok. O ile pes sie zmienił i stał sie gorszy o tyle fifa sie nie zmieniła i dalej jest do kitu. Niestety jako fan piłki pewnie rok bede na glodzie bo lepiej w ta gre nie grac jesli mam sie wnerwiac. Zwłaszcza ze mam pare innych gier z ocenami 9-10/10. Gears of War niedługo powinna dojsc , Halo 3 i pgr 4 juz mam, do nie dawna Call of duty 4 miałem. Pewnie jeszcze dojdzie Assasins Creed i Bioshock. Naprawde Pesa nie warto teraz trzymac. Lepiej go opchne i jak te gry ktore wymieniłem przejde to jego moze kupie raz jeszcze ale juz taniej.

Expensive_th

Świeżak
Świeżak

W grze najbardziej podoba mi się grafike i podobność zawodników, myślę że gdyby porównać Fifę 08 do PESa 08 PES wygrywa 10:0. Ale rónież zgadzam się z postem kolegi wyżej przełączanie zawodników- tragedia również uważam że za czesto padaja kartki lekko sie sfałluje i od razu żółta lub nawet czerwona kartka. Poza tym gra jest wporządku. Daję 8/10

broken

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak

pieprzenie głupot pes 08 jest bardzo dobry zawsze w kazdym pes
bramkarze dawali dupy jezeli chcecie sobie pograc w prawdziwa symulacje
to wlaczcie sobie goalkeeper cursor wtedy samemu bronisz, jeszcze jedna sprawa częstotliwość przełączania zawodników mozna zmienic polecam semi-auto dac tylko na 2kreski i bedzie ok. grafika miazdzy jest na prawde zaje...
3ba tylko sobie sprawic tv z hdmi pozdro to na tyle

Klopsik1988

Użytkownik
Użytkownik

No coz ja wlasnie na allegro ja opchnełem i straciłem 100 zł..... Tak jest jak nowosci sie kupuje. No coz recenzje sa rozne , ja powiem tyle ze do gry napewno wroce tym bardziej ze pojawily sie złe wiesci ze pes nastepny bedzie dopiero za ponad rok najprawdopodobniej( tak nie bedzie pesa 2009 tylko 2010 bedzie nastepnym) , ze chca wszystko dopracowac na serio. No coz bedzie jak bedzie , ja wiem tyle ze nawet jak pesa przestana robic to fify i tak bym nie kupił. Skoro teraz jest słaba to na jaka łatwine jej tworcy szli by bez konkurencji. A moze to celowy zabieg by spokojne ea sports zrobiło słaba fife 2009( słaba w sensie jeszcze słabsza).Teraz mam kupe super gierek ktore musze zaliczy(czyli gry fabularne , sportowe zawsze beda wychodzic a takie Gears of war, Bioshock czy the darkness juz nie beda miały swoich co rocznych edycji) Tak samo pgr 4 opchnełem. Szkoda by te gry lezały i taniały. Jak mowie zalicze hiciorki zaległe bo xboxa mam od niedawna a potem kupie se pesa 2008 raz jeszcze czyli za około 3 miechy mysle, podobnie pgr 4 chyba ze burnout nastepny mnie zaspokoi w temacie wyscigow he he .

omerharush

Świeżak
Świeżak

thanks

cris14

Użytkownik
Użytkownik

Mam zamiar kupić sobie PES 2008 ;D ;D Tylko co bd lepsze FIFA czy PES?? Doradźcie??

P

Piri001

Guest

cris14 napisał:
Mam zamiar kupić sobie PES 2008 ;D ;D Tylko co bd lepsze FIFA czy PES?? Doradźcie??
Fifa street bedzie najlepsza . Jak ktos nie ma niech kupi nawet oryginal - ale to jest cudo !
Takiej gry jeszcze nie bylo ! Ma moze ktos do sprzedania fife street 2?

kostekseb

Użytkownik
Użytkownik

Tylko, że FIFA Street to całkiem inna gra niż PES 2008 :p o co innego w niej chodzi :D

P

Piri001

Guest

Ale daje radochy co nie miara i nie ma do czego porownywac jak np: fife i pesa . Non stop widze na forach to jest lepsze bo ... no a tamto chu..we bo ... .

Majcher997

Użytkownik
Użytkownik

Wole PES6 na kompie :-\, ta muzyka w menu i w ogóle menu - bleeeeeeeeeeeee

clarki

Świeżak
Świeżak

Witam, czy jest mozliwa gra w PES2008 w taki sposob ze wybieram np lige, a kumpel gra wszystkimi druzynami w lidze, oprocz mojeje, chcielismy tak zagac ale podczas meczu daje setings player ale kumpel nie moze przejsc padem na strone komputera, w pes6 podobnie a na ps2 da sie tak.

DonPedro

Użytkownik
Użytkownik

Kupiłem konsole ze wzgledu na serie PESa, zeby nie inwestowac w PC
Ten PES2008 dla mnie to jakas porazka. Dobrze, ze sa inne wymiatacze
Czy PES6 z PC wyglada podobnie na x360 bo chyba zacznie grac w ta starsza wersje.

master111

Świeżak
Świeżak

mam problem w pesie nie potrafie ustawic dwumeczu jak gram z kolega i nie moge znalesc pes shop?pomozcie?z gory thx :'(

Do góry Bottom