problem allegro pomocy

makavelus

Świeżak
Świeżak
otóż sprzedałem w 100% sprawną konsolę xbox slim 4gb po okazyjnej cenie 399zł. W zestawie znajdowała się konsola i kable (oprócz zasilacza).
Gość który ją kupił posiada już slima (widzę po historii komentarzy) i twierdzi że nie wie czy konsola jest sprawna (LOL) i że zasilacz to integralna część konsoli (2xLOL). Napisał że odsyła konsolę i jak nie dostanie zwrotu to kieruje sprawę na policję.

Co mam teraz zrobić? Wygram sprawę w sądzie :) ?

bgszef

Banned
Jesli w opisie auckji bylo napisane, ze nie ma zasilacza to nic Ci nie moze zrobic.

chudy931

Świeżak
Świeżak
Tak jak wyzej.

Jeśli na aukcji zamieściles opis zgodny z przedstawionymi zdjęciami nie masz się co obawiać. Zestaw to kable i konsola. Gdybyś miał pisać czego nie ma w zestawie to równie dobrze mogłoby to zająć dobre kilkanaście minut (pad,kierownica itd.). Daj na luz sobie z tym :)

makavelus

Świeżak
Świeżak
no właśnie nie pisało że nie ma zasilacza, tylko było wypisane co jest w zestawie "W zestawie znajduje się konsola, oryginalny kabel VGA Microsoft i kabel Composite." Proszę o odpowiedź...

chudy931

Świeżak
Świeżak
Przeczytałeś moj post dokladnie ? Tego czego niema w zestawie nie opisuje sie jesli nie ma tego na zdjeciach zazwyczaj . Jesli na zdjeciach nie bylo zasilacza a w opisie o nim tez nic , to nie masz się co obwiniać

CSpec

V.I.P
V.I.P
XBOX MANIAK
Użytkownik
Swoją drogą gość ma problemy z psychiką
Napisał że odsyła konsolę i jak nie dostanie zwrotu to kieruje sprawę na policję.
Może cos z nią spartolił?

dawidek295

Xbox One
Xbox One
nie masz sie o co martwić napisz mu żeby przeczytał jeszcze raz co kupił i to przemyślał.
I jeszcze powiedz mu ,że ta sprawa bedzie go jeszcze więcej kosztować a niżeli te x360 bo ty masz rację a nie on:))
Z palcem w ***** wygrasz sprawę

grzesiuzz

XBOX MANIAK
XBOX MANIAK
Użytkownik
Kupujący najwyraźniej stwierdził, że konsola jest mu nie potrzebna i próbuje straszyć Cię Policją.
Możesz podać link do tej aukcji ? :)

fleischer

Użytkownik
Użytkownik
z tymi aukcjami jest roznie ja kupilem kiedys dysk do xbox,gosc co prawda pisze sprzedam dysk bez obudowy a na zdjeciu jest jak ch..j orginalny dysk mikrofoftu,
trudno mi bylo sobie wyobrazic dysk bez obudowy patrzac na to jeb...e zdjecie.wiec kupilem i przyszedl a w zasadzie przyszla plyta glowna dysku nawet nie bylo rzadnej tasiemki zeby podlaczyc,
moglem oddac ale wolalem wystawic negatyw,teraz gdzies sie wala.
ps,ktos chce kupic dysk bez obudowy????:)

opeael2

Pomocnik
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
PSforum.pl
a ile chcesz za ten dysk hehe

a co do tematu

olej gościa bo nawet jak coś to musi miec kwit z psiarni o popełnieniu przestepstwa a jak tam pojdzie i powie o co chodzi to go wyśmieją

piotrek95pl

Użytkownik
Użytkownik
a czy przypadkiem ten co kupl nie ma kilku dni na zwrot bez podania przyczyny ?

makavelus

Świeżak
Świeżak
ja nie chce przyjąć zwrotu bo po pierwsze mineło juz dwa tygodnie i może nagrzebał coś w niej i on może nie wysłać wszystkich elementów zestawu...

Pszczoła

Użytkownik
Użytkownik
gość nieźle musi mieć coś z psychiką. Jeżeli nadal będzie Ci groził policją itp. to załóż spór aukcyjny na allegro :) Pracownicy allegro się tym zajmą i możesz skorzystać z porady prawnika allegro :)

novy66

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Liga XboxForum.pl
Nie zwracaj mu pieniędzy i nie przyjmuj sprzętu. Na pewno coś zrobił nie tak i zepsuł konsolę :) Nie daj się zrobić w konia. Samo to jest podejrzane że konsolę chce zwrócić po 2 tygodniach :) Kupujący nie ma prawa zwrotu towaru od osoby prywatnej jeżeli jest zgodny z opisem.

opeael2

Pomocnik
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
PSforum.pl
nic nie przyjmuj
on ma chyba 10 dni roboczych na zwrot w nienaruszonym stanie....albo 14 .....nie pamietam

akir

Xbox One
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
Użytkownik
PSforum.pl
(10 dni)

Do tego po dwóch tygodniach. Zapomnij po prostu o tej sprawie.

makavelus

Świeżak
Świeżak
Dzięki wielkie wszystkim za odpowiedzi, poprostu zrobię tak że nie odbiorę paczki od listonosza a gość niech sobie zgłasza sprawę na policję, teraz już wiem że to ja mam rację :)

harvester24

Świeżak
Świeżak
10 dni ma ale jak kupi od FIRMY, ty pewnie nie sprzedawales jako firma wiec nic ci nie zrobi. Moze co najwyzej reklamowac

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

KamileQ

Banned
Użytkownik
390 za slima? Tanio co

makavelus

Świeżak
Świeżak
no bo to sama konsola była + kabel VGA i AV, a pada i zasilacz sprzedałem osobno i zestaw kupiłem cały za 550zł i pada za 100zł puściłem a za 50zł zasilacz...

Do góry Bottom