1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem, stary xbox.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez DenzeLL, Październik 7, 2017.

  1. DenzeLL

    DenzeLL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 7, 2017
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam, może był gdzieś podobny temat. Jeżeli był to z góry przepraszam.
    Po 5 latach znalazłem swoją starą konsole.
    Chciałem ją odpalić ale niestety wyskakuje mi błąd 16.
    Konsola ma zamonotwanego chipa (link poniżej)
    Da rade jeszcze jakoś tego xbox'a naprawić?

    http://iv.pl/images/06296493651000945542.jpg
    http://iv.pl/images/44152696002783734033.jpg
    http://iv.pl/images/22253570501167573641.jpg
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. a_team

    a_team Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2016
    Posty:
    93
    Polubienia:
    238
    Punkty za osiągnięcia:
    33
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Katowice
    16 to chyba błąd z dashboardem. Wrzuć autoinstaller na płytce do napędu i niech się odpali. Zainstaluj na nowo i powinno śmigać


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
     
  4. DenzeLL

    DenzeLL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 7, 2017
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Rozumiem, a byłbyś taki miły i podał mi linka do tego autoinstaller'a? :)
     
  5. a_team

    a_team Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2016
    Posty:
    93
    Polubienia:
    238
    Punkty za osiągnięcia:
    33
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Katowice
    Wysłałem PW


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
     
  6. DenzeLL

    DenzeLL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 7, 2017
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dzieki wielkie :) Jutro napisze jak poszło mi z instalatorem :) BO dzisiaj niestety nie mam plyty zeby to wypalic ;/
     
  7. zwariowany33

    zwariowany33 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2017
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Szukam downloadu Fify 18 na x360 lt 3.0. ktoś coś?
     
  8. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    1439
    Polubienia:
    553
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Poszukaj na olx

    Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka
     
  9. DenzeLL

    DenzeLL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 7, 2017
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam nagrałem na plyte autoinstaller ale niestety nie czyta mi tej plyty.
    Nagrywałem programem ImgBurn.
    Ciagle wyskakuje mi ten blad 16 ;/

    Edit:
    Mam jeszcze nieprzerobionego xboxa który też leżał w szafie i o dziwo odpala i chodzi normalnie.
     
    Ostatnia edycja: Październik 8, 2017
  10. a_team

    a_team Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2016
    Posty:
    93
    Polubienia:
    238
    Punkty za osiągnięcia:
    33
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Katowice
    W sumie dziwne. Masz chip w środku i logo EvoX się wyświetla. Powinno odpalić installer.


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
     
  11. DenzeLL

    DenzeLL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 7, 2017
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Właśnie nic nie czyta. Ani oryginalnych płyt ani installatorów. Mam parę oryginalnych gier samochodowych i żadna nie odczytuje.
    Nie wiem czy coś jeszcze można z tym zrobić ;/
     
  12. a_team

    a_team Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2016
    Posty:
    93
    Polubienia:
    238
    Punkty za osiągnięcia:
    33
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Katowice
    Kod 16 to wyzerowany zegar (jeśli dobrze pamiętam). Czyli za długo konsola wyłączona z prądu a nie może pobrać z HDD. Spróbuj podpiąć kabel od neta do konsoli i pouruchamiaj kilka razy, gdzieś czytałem, że może zatrybić. Jeśli nie, to pomysł mam taki, żebyś rozkręcił konsole obydwie. Najpierw włącz konsole niech się odpalą. Później wyłącz, wyciągnij dysk z tej nieprzerobionej i włóż do tej przerobionej. Powinna konsola odpalić, ustawi sobie zegar a potem włożysz dysk ten co był wcześniej. Wtedy nawet jakby na tej przerobionej dashboard był uszkodzony, to powinien Ci odpalić autoinstaller. Jak to nie zadziała, to pisz. Będziemy próbować dalej


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
     
  13. DenzeLL

    DenzeLL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 7, 2017
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Niestety... po powrocie do domu podłączyłem ja pod router. 30 min co chwila odpalałem. EvoX i oryg na tej konsoli. Ciagle to samo.
    Dysk przemienilem z nieprzerobionego Xbox'a i wyskakuje blad 21

    A jeszcze pytanie ta zatyczka w dysku gdzie ma byc ustawiona Master/Slave czy gdzies jeszcze indziej? bo mam ustawiona na Master prawdopodobnie.
     
    Ostatnia edycja: Październik 9, 2017
  14. a_team

    a_team Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2016
    Posty:
    93
    Polubienia:
    238
    Punkty za osiągnięcia:
    33
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Katowice
    Zworka na hdd chyba na cable select miałem ustawione.
    Czy teraz na błędzie 21 odpala autoinstaller ? Pytanie czy działa chip, bo jeśli nie, to możliwe, że musisz zrobić softmoda na dysku xbox’a.


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
     
  15. DenzeLL

    DenzeLL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 7, 2017
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Na dysku z nieprzerobionego xboxa udalo mi się odpalić Autoinstaller.

    Edit:
    Na dysku przerobionym teraz wyskakuje błąd 7. A na nieprzerobionym dysku odpala autoinstaller.

    Z dysku nieprzerobionego
    http://iv.pl/images/64267000908505704953.jpg

    Jak wkładam plyte oryginalna jest znaczek xboxa (dysk nieprzerobiony wpięty w konsole z chipem) potem znaczek microsoft ale po chwili wyskakuje blad 21.
     
    Ostatnia edycja: Październik 9, 2017
  16. a_team

    a_team Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2016
    Posty:
    93
    Polubienia:
    238
    Punkty za osiągnięcia:
    33
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Katowice
    Jeśli Ci nie zależy na tym nieprzerobionym dysku, to zainstaluj na nim dashboarda skoro możesz. Z drugiej strony trochę dziwne, bo powinien być zablokowany pod konsolą.


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
     
  17. DenzeLL

    DenzeLL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 7, 2017
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dobrze a bylbys taki mili i powiedzial jak to zrobic albo jakis film z yt? :D bo sie na tym nie znam ;/

    Tylko tez zauważ, że na dyski C, D etc mam 0 mb...
     
    Ostatnia edycja: Październik 9, 2017
  18. a_team

    a_team Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2016
    Posty:
    93
    Polubienia:
    238
    Punkty za osiągnięcia:
    33
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Katowice
    Jak odpalisz autoinstaller to podaj mi opcje jakie są, bo już nie pakiętam


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
     
  19. DenzeLL

    DenzeLL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 7, 2017
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zobacz na tego screena
    http://iv.pl/images/64267000908505704953.jpg
    Tam gdzie sa dyski C,D,E itd jest 0 mb nie wiem czy tak powinno byc? bo na filmikach jest tam pamiec dostepna.

    1 reset/ reebot
    2 Save Bios
    3 New Install / FUll Rebuild
    4 Apps Upgrades lock format
    5 change startup dashboard
    7 eeprom / flash mod chip or xbox tsop
    8 system settings
    9 power off obox

    Edit:
    Ten dysk jest prawdopodobnie zablokowany bo nie moge ani go sformatowac tym autoinstallatorem ani zainstalowac nic...
     
    Ostatnia edycja: Październik 9, 2017
  20. a_team

    a_team Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2016
    Posty:
    93
    Polubienia:
    238
    Punkty za osiągnięcia:
    33
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Katowice
    No bo powinien być zablokowany i pewnie jest a odblokować go możesz tylko pod konsolą, z której go wyciągnąłeś A co z dyskiem starym na przerobionej ? Nie odpala autoinstaller ? Jeśli nie odpala, to pytanie czy chip działa ?


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
     
  21. DenzeLL

    DenzeLL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 7, 2017
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Właśnie nie odpala. A jak go odblokować z tej konsoli nieprzerobionej?
    A jak bym wziął dysk np z komutera (bo gdzies posiadam taki u babci i lezy w komputerze który jest nieużywany) to by dało rade odpalic autoinstaller i zainstalowac wszystkie potrzebne rzeczy?
     

Wczytywanie...

Poleć forum