Problem z darmowym Fable III

Status
Temat zamknięty. Nie możn a w nim odpowiadać.

BE_Mroku_256

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Otóż nie mogę pobrać gry Fable III, ponieważ jest napisane coś w tym stylu: "Zakupu nie można w tej chwili zrealizować. Spróbuj ponownie później". Czy, to przez region ? Ponieważ chciałbym z korzystać z tej promocji :)

mierniqe

Świeżak
Świeżak
Witam, przyłączam się do pytania, po za tym mam kolejne pytanie, czy jeśli zarejestrowałem sobie konto w tym tygodniu konto live na us i mam jeszcze darmowy miesiąc live, który mogę wykorzystać to mogę go jakoś aktywować żeby potem ściągnąć sobie fable? Czy muszę jeszcze raz sobie konto założyć na us i wtedy?

BE_Mroku_256

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
To, czyli co ? Nic nie da rady z tym zrobić ? Więc w lipcu pewnie także nie będzie można pobrać 2 darmowych gier...

maxankazuya

Banned
Xbox One
Użytkownik
nie wiem... ja pobralem na stronie xbox.com dodalo do kolejki bez problemu
a konto masz na Polskę? bo jak UK czy US to bedzie problem z blokada regionalna

BE_Mroku_256

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Konto mam na Polskę i próbowałem z dash'a i z pc ściągnąć i nic :(

Azazel

Użytkownik
Użytkownik
Nie no wątpię, że to przez blokade regionalna bo to podobno już zaczął się ten Gold+ więc promocja powinna dotyczyć każdych, może faktycznie bardziej przez to, że to ten trial przecież 48h gold też nie ma wszytkich uprawnień. A probowałes zarówno ze strony w przegladarce jak i z poziomu konsoli?

maxankazuya

Banned
Xbox One
Użytkownik
pamiętaj że musisz mieć golda ;) Jeśli nie idzie to poczekaj dzien lub dwa i wtedy spróbuj- jesli dalej nie pójdzie to dzwon na infolinie do M$-pomogą :)

BE_Mroku_256

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Mam opłaconego golda do bodajże sierpnia :D Żeby nie skłamać, to już po konferencji MS próbuje pobrać tą gierkę i nic :(

croixdefeu

Użytkownik
Użytkownik
U mnie też wywalało ten błąd na konsoli. Poszukałem w googlach i okazało się , że podczas zakupu trzeba zmienić opcję płatności x-em na padzie na punkty ms. Tak zrobiłem i gra zaczęła się pobierać. Spróbuj może w ten sposób Ci się uda zassać.

BE_Mroku_256

Xbox One
Xbox One
Użytkownik

I tak za każdym razem wyskakuje :(

Kamilos100

Użytkownik
Użytkownik
Ten błąd dotyczy odtwarzania video, tutaj macie opisane Kody stanu błędu konsoli Xbox 360 | Kody stanu błędu konsoli Xbox | Pomoc techniczna konsoli Xbox - Xbox.com
Zróbcie tak, w głównym menu wchodzicie w zakładkę E3, następnie Games with Gold i tam macie Fable III (demówka) klikacie zobacz pełną wersję gry i tam powinno być za free o ile macie wykupionego golda (nie dotyczy kodów 48h).

maxankazuya

Banned
Xbox One
Użytkownik
przełącz się na punkty i wtedy pobierz (czy to na xksie czy na xbox.com - tu masz opcje u góry klikasz przed zakupem)... kolejna rada to sprawdź czy w ustawieniach konsoli region masz ustawiony na Polska... a jak nic nie da rady to jak pisałem wcześniej dzwoń na infolinie to nie boli!

warez007

Użytkownik
Użytkownik
Użyjcie sieci vpna na USA lub UK tu macie dobry darmowy server vpn America VPN - Get VPN IP - FREE! a tu macie tutorialka ja to ustawić Konfiguracja połączenia VPN w Windows 7 | Uczelniana Sieć Komputerowa USNET macie inne IP i nie można was namierzyć działa wszystko bardzo szybko

/// edit:
Tu macie lepszy tutek VPN dla Win7 Windows 7 Tutorial PPTP | VPNonline – Polski VPN sam z tego korzystam bo mam konto w USA i nie mam problemu z Aplikacjami i blokada regionalna dzięki VPN nieraz korzystałem z 1mc free live i darmowych dlc i gierek dział HBO GO tylko musisz pobrać kod klienta na necie znajdziesz tutka ja to zrobić

Użyj następnym razem opcji edytuj. ; )
~TheOFF

mierniqe

Świeżak
Świeżak
@warez007 dzięki za tutorial
mam inny problem, gra się zaczyna pobierać, ale przy 80% postępu pokazuje się komunikat ,,nie można pobrać fable III". Konsola ustawiona na us, konto też, próbowałem przez vpn na amerykańskim ip. próbowałem też bez vpn, ciągle to samo. Czy wie ktoś co może być przyczyną?

zoltan1980

Użytkownik
Użytkownik
Dziwne

Dziwne te problemy... U mnie też chodziło od razu, wcześniej miałem Silver na Polskę, aktywowałem Golda, po 5 minutach zakolejkowałem Fable III ze strony marketplace (zmieniłem płatność na punkty) i pobrało bez zgrzytów...

Marcin77

Użytkownik
Użytkownik
@warez007 dzięki za tutorial
mam inny problem, gra się zaczyna pobierać, ale przy 80% postępu pokazuje się komunikat ,,nie można pobrać fable III". Konsola ustawiona na us, konto też, próbowałem przez vpn na amerykańskim ip. próbowałem też bez vpn, ciągle to samo. Czy wie ktoś co może być przyczyną?
Dokładnie mam to samo w okolicach 80% przerywa, konto us wiec próbowałem z vpn na wiele sposobów. ma ktos może jakieś rozwiązanie?.

mierniqe

Świeżak
Świeżak
niestety to chyba problem z regionem mimo vpn
Re: FABLE 3 Download Problem!!! - 06 - Purchasing or downloading something - Xbox Support - Xbox.com Forums - Xbox.com

thats usually a sign of a nad internet connection or you using a vpn or a "friend"to queue your downloads without being in region

if your actual region does not match your account region that would be why they Must match

if they do match and no vpn is involvrd then hardreset your modem and router by turning them off for 5mins

then delete it and clear system cache

only if your actual region matches

Azazel

Użytkownik
Użytkownik
Może masz za mało prądu w xboksie :D nie a tak na serio probowałes z przeglądarki ?

Marcin77

Użytkownik
Użytkownik
że tak zapytam, a niby jak przez przeglądarkę? kupowałem przez pc to dodało do kolejki i tyle.

michal833

Użytkownik
Użytkownik
wlacz pobieranie w tle i wylacz xboxa , podczas sciagania oczywiscie

Status
Temat zamknięty. Nie możn a w nim odpowiadać.

Do góry Bottom