problem z Forza 3 horrizon

Dyzjan

Świeżak
Świeżak
od wczoraj mam problem z gra mianowicie gra sie zawiesza gdy np. wchodze do menu musze czekac jakies 5 min by wejsc w cos , muzyka w tle leci normalnie , odistalowałem ja i wgrałem na nowo moze wiecie wczym tkwi problem

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Wyczyść cache konsoli. Włącz konsolę, poczekaj aż wejdzie do dasha. Przytrzymaj przycisk power konsoli przez 10sek, aż się wyłączy. Odepnij kable z konsoli na 5min z zasilania. Podłącz ponownie i sprawdź. Czasami pomaga.

Dyzjan

Świeżak
Świeżak
zobacze czy cos da :-( nie pomogło

Ostatnia edycja:

Dyzjan

Świeżak
Świeżak
przywróciłem ustawienia fabryczne z opcja zachowania gier i aplikacji i dalej gra sie wiesza :-(

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
przywróciłem ustawienia fabryczne z opcja zachowania gier i aplikacji i dalej gra sie wiesza :-(
Bo to nigdy nic nie daje. Jedynie co pomaga to całkowity reset, bez zachowywania czegokolwiek. Z rozwiązań polecam jeszcze dać konsolę offline, wejść do opcji gry FH3, usunąć zapis gry ręcznie. Podłączyć konsolę online i niech sobie pobierze zapis gry z chmury MS.

Ewentualnie jeszcze możesz usunąć profil XBL z konsoli i dodać go ponownie.

Dyzjan

Świeżak
Świeżak
niestety konieczny był twardy reset i teraz wszystko ok :) thx za pomoc

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
niestety konieczny był twardy reset i teraz wszystko ok :) thx za pomoc
Najlepiej mieć dysk zewnętrzny, tam instalować gry, na konsoli nie trzymać nic i hard resety niestraszne ;)

Dyzjan

Świeżak
Świeżak
człowiek uczy się na błędach :)

MirBar

Banned
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Najlepiej mieć dysk zewnętrzny, tam instalować gry, na konsoli nie trzymać nic i hard resety niestraszne ;)
Przepraszam za offtopic ale skoro problem się rozwiązał to zapytam o jedną sprawę o której napisała kuleczka.
Osobiscie sądziłem że lepiej mimo wszystko mieć najważniejsze dla siebie gry na dysku wewnętrznym. Moje przemyślenia dotyczyły tego że może będzie to bardziej stabilne, mniej podatne na problemy związane z dyskiem zewnętrznym. Kwestia zacinania się gry itp.

Ale z tego co rozumiem, jeśli coś się stanie z konsola to już nie jest tak różowo i lepiej jednak mieć gry na zewnętrznym...

Faktycznie tak robi większość ludzi i tak jest lepiej? Mam podpięty 1t do konsoli na który ładuje to co mnie mniej interesuje (dysk jest nowy) a na głównym zwinstalowalem to na czym zależy mi najbardziej. Ale teraz zastanawiam się czy jednak nie lepiej przerzucić na zewnątrz.

Gruberek

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Wszystko zależy od tego jaki masz internet. Jak jest szybki to trzymaj gry gdzie chcesz, bo w razie czego i tak szybko je ściągniesz.

Dyzjan

Świeżak
Świeżak
ja mam szybkiego neta ale i tak to jest kaorga zzanim gry sie posciagaja na nowo juz zakupiłem dysk zewnetrzny jak poradziła kuleczka91 :)

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Ja mam szybkiego neta, a i tak wszystkie gry trzymam na zewnętrznym, a to temu, że jak mi wyskoczy, że musze wgrać ustawienia fabryczne to wszystkie instalki mi zostaną, bo mam je na dysku zewnętrznym. Często też jeżdżę do rodziny to tylko zabieram dysk ze sobą, podpinam do konsoli u siostry i od razu możemy grać, bo gry poinstalowane ;)

MirBar

Banned
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Ok przekonaliscie mnie tym bardziej za ja szybkiego neta nie mam. Na mojej wsi zwanej Wrocław Neostrada świadczy mi tylko niecałe 20mb/s. Skoro mam nowke dysk to niech będzie wykorzystany. Zresztą zawsze można to z jednego na drugi przenieść w razie potrzeby.

Do góry Bottom