Xbox One Problem z grami

Victors

Świeżak
Świeżak
Witam, tak jak w tytule mam problem z grami a mianowicie jeszcze na starym telewizorze lg kiedy grałem na Xbox one s w fife 18 spadki FPS występowały bardzo rzadko ale z czasem zmieniłem telewizor na philips 43pus6262 i na początku nie było tragedii ale później kupiłem grę assassin creed odyssey i fife 19, w obie gry odkąd mam nie udało mi się zagrać bez zacinania się, nie mam pojęcia czym może być to spowodowane, może telewizor jest nie taki jaki powinien być ale niestety nie mam jak tego sprawdzić ale fifa 18 chodziła bez zarzutów na tym telewizorze od wakacji mam już te spadki ale wszystko ma swoje granice czasami aż oczy zaczynają szczypać, może ktoś miał podobny problem i zna rozwiązanie? Byłbym bardzo wdzięczny.

Johny Mielony

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Hmm... jedyne przyczyny jakie mi się nasuwają to albo uszkodzona konsola, albo w ustawieniach wejścia HDMI w telewizorze masz wybrane jakieś dodatkowe przetwarzanie. Nie masz tam jakiegoś trybu gra w ustawieniach tv?

Victors

Świeżak
Świeżak
Hmm... jedyne przyczyny jakie mi się nasuwają to albo uszkodzona konsola, albo w ustawieniach wejścia HDMI w telewizorze masz wybrane jakieś dodatkowe przetwarzanie. Nie masz tam jakiegoś trybu gra w ustawieniach tv?
Nie pomyślałem o tym, zmieniłem i było ok przez jakieś 2h i później znów to samo

Johny Mielony

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Przez 2 godziny było dobrze po przestawieniu opcji w tv? Czy zawsze tak jest, że przez jakiś czas jest dobrze?

Victors

Świeżak
Świeżak
Przez 2 godziny było dobrze po przestawieniu opcji w tv? Czy zawsze tak jest, że przez jakiś czas jest dobrze?
Problem już rozwiązany, naprawdę nie mam pojęcia o co w tym wszystkim chodzi ale pozmieniałem ustawienia w tv takie jak np kontrast dynamiczny, temperatura kolorów na normalne i najniższe poziomy i to odziwo pomogło nie mam pojęcia o co w tym wszystkim chodzi

Johny Mielony

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Chodzi o to, że procesor w telewizorze nie jest super wydajny, przy oglądaniu filmów czy telewizji to jest praktycznie niezauważalne, ale co innego w grach. Wszelkiego rodzaju "polepszacze" wprowadzają opóźnienia.

Do góry Bottom