problem z HDMI

adku1906

Świeżak
Świeżak
Mam pewien problem, kupiłem kabel HDMI do Xbox 360 Arcade i gdy go podłączam do TV widnieje informacja "Brak Sygnału" a następnie "Funkcja Niedostępna". Czy ktoś z was wie w jaki sposób mogę temu zaradzić ??

Brudsien

Pomocnik
Pomocnik
Wybrales odbior z HDMI w TV ?

adku1906

Świeżak
Świeżak
Tak, wydaje mi się że zrobiłem wszystko tak jak powinno być i nie wiem już co mam zrobić żeby to zadziałało, telewizor jest w miarę nowy ma nie cały rok więc nie wiem co może się dziać.

martins20

Użytkownik
Użytkownik
myślę , że coś w ustawieniach tv jest nie tak, pogrzeb coś, sprawdź na innym tv czy będzie działać.

adku1906

Świeżak
Świeżak
no może być problem bo mam tylko jeden TV z HD :p a nie będę tachał konsoli do kumpla tylko po to żeby sprawdzić czy u niego kabel będzie działać. Ale sprawdzę jeszcze ustawienia TV aczkolwiek sądzę że wszystkie ustawienia są w porządku, a może to być wina kabla ? Bo gdy podłączam ten kabel i włączam konsole to widzę że coś zaskakuje na ekranie a po chwili wyskakuje informacja "Brak Sygnału" itd

HI HATER

Świeżak
Świeżak
ja tez mam problem z kablem hdmi tylko nie wiem czy do konca to jest jakis "problem" poprostu jak wlaczam w opcjach w ustaweinach konsoli na 480 to obraz jest taki rozciagniety a jak zmieniam na 1080 lub na 720 to jest taki bardziej smukly.i tutaj nachodzi moje pytanie czy to jest prawidlowy obrtaz bo nie moge zmienic wtedy jak mam 720 lub na 1080 obrazu na panoramiczny w ustawieniach konsoli.pozdro

adku1906

Świeżak
Świeżak
Właśnie, czy jak mam w konsoli ustawiony obraz Normalny a nie Panoramiczny to ma to jakieś znaczenie jeśli chodzi o HD ??

sloniu

trolololololo
V.I.P
Użytkownik
Nie. powinien z automatu wykryc. Jaki masz model telewizora? Mam Pana Sonica i nie widzi przez hdmi xboxa :) Ten typ tak ma, wiec wpisz w google model tv i xbox360 moze cos jest na rzeczy.

HI HATER

Świeżak
Świeżak
ja mam tv firmy polaroid tylko nie wiem czy full hd jesli ma to jakies znaczenie w moim problemie.wkurza mnie ze obraz jest taki smukly jak wlaczam 720 lub 1080

zbyszek2217

Świeżak
Świeżak
Witam.
Ja również miałem problem z sygnałem przez kabel HDMI i u mnie okazało się że winna jest uszkodzona płyta główna .
Tu jest link do tematu który opisuje mój problem : http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-f79/problem-z-sygnalem-na-tv-hd-ready-82102.html

HI HATER

Świeżak
Świeżak
czytalem ten temat ktory podales zbyszek ale mi nie o to chodzi.u mnie jest tak ze od razu wskakuje obraz bez wiekszyego problemu tylko chodzi mi o to ze nie moge obrazu rozciagnac i jest taki smukly ale jest na caly obraz gdy mam ustawione 720 lub 1080.tylko chcialbym zeby sie jakos dalo zrobic zeby byly rozciagniety nobraz jak na 480.moze poprostu to tak ma byc? komu dziala hdmi to jest taki bardziej waski obraz czy taki sam jak na 480?

zbyszek2217

Świeżak
Świeżak
Moja wypowiedz bardziej dotyczyła problemu kolegi adku1906 u którego występuje całkowity brak sygnału przez HDMI .

bogdan6120

Użytkownik
Użytkownik
mi też nie działa wejście HDMI ale ten av działa wiec kupiłem kabel av component i przez niego też mam HD i po kłopocie

HI HATER

Świeżak
Świeżak
ale tez miales taki problem ze obraz wygladal na taki wezszy na hdmi niz na 480?

Do góry Bottom