Problem z nagraniem , już drugi raz takie coś !!

Status
Temat zamknięty. Nie możn a w nim odpowiadać.

gaaam

Banned
Cześć!!

Mam taki problem , otóż przy nagrywaniu dwóch gier wyskoczył -/+ taki sam problem , otóż nagrywałem gierki takie jak :
-Najnowszy Tomb Raider
-Najnowszy Resident Evil

Niestety nie posiadam nagrywarki LiteOn i tego jakiegoś "Ihasa" , ponieważ mam laptopa HP i nie da rady zmienić napędu(gwarancja itd...)

Nagrywałem pierwszą grę to wyskoczył mi jakiś dziwny błąd na 3% nagrywania (Jakby coś było uszkodzone)
Potem , tą samą grę nagrywałem drugi raz i wyskoczyło na 80%.

Po jakichś 2 miesiącach nagrywam Residenta , i ten błąd wyskakuje przy 7% (Przy czym płyta w napędzie jakby "szurała")

I tak myślę , może to być wina napędu ?? Na komputerze brata jest nagrywarka Sony i nagrywałem nią:

-Fifa 12
-AC Revelations i Brotherhood
-Dead island i Dead Rising
-Sleeping dogs 2 i wszystkie częsci GOW'a

i parę innych...

Nagrywam na płytkach EMTEC'a zawszę ładnie śmigało.

Proszę bardzo o pomoc!!

barman_2000

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
po pierwsze te plyty to szmelc, kup verbatim i sprawdz bo byc moze twoja nagrywarka z laptopa nie potrafi nagrywac na takich plytach bo te gry spokojnie mozna nagrac na laptopie, po drugie do ihasa nie potrzeba zmieniac napedu bo nie wiem jakim cudem chciales wlozyc naped ze stacjonarnego PC do laptopa

gaaam

Banned
No tak do konca to nie jest taki szmelc skoro WSZYSTKIE nagrywane gry na komputerze dzialaja..
Verbatim zgadza sie sa najlepsze , ale u mnie nigdzie ich nie dostane , w MEDIA MARKT SATRUNIE EMPICU nigdzie ich nie mieli.. mam tylko to do wyboru, a nie bede z allegro zamawial bo nie bede teraz czekal nie wiadomo ile na 2 plyty ;p

paxmack

Użytkownik
Użytkownik
Problemem jest słaba jakoś płyt i nieodpowiednia nagrywarka. Miałeś po prostu szczęście nagrywając pozostałe gry :)

gaaam

Banned
Okej , jak jakimś cudem dorwe Verbatimy to mogę nagrywać, czy dalej musze liczyc na szczescie?;p

Status
Temat zamknięty. Nie możn a w nim odpowiadać.

Do góry Bottom