Problem z nagrywaniem

koleS

Użytkownik
Użytkownik
Witam,
od długiego czasu nie nagrywałem nic na iks'a ( za czasów kiedy nagrywałem służył do tego jeszcze DVD Mulleter i dopiero wchodził 3d wave ).
Jednak ostatnio ściągnąłem parę gier i niestety za pierwszym razem nie udało mi się jej nagrać. Olać jedną płytę, ale chciałbym wiedzieć na przyszłość
co zrobiłem źle, bo wydaję mi się, że stosowałem się do tutoriali jak to prawidłowo robić. Może opiszę cały proces, żeby ktoś mógł stwierdzić gdzie może być błąd.

1. unpack plików .iso oraz .dvd
2. sprawdzanie pliku .iso abgx'em, który daje następujący rezultat :
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
zaznaczyłem opcję autofix level 3 po pierwszym odpaleniu abgx'a dla tego obrazu, ponieważ chyba DMI/SS ( albo obydwa naraz) były unvalid
na screenie obraz po odpaleniu abgx'a dla tego tego obrazu po raz drugi
3. do wypalenia płytki użyłem programu ImgBurn wybierając opcję write image file to disc , zaznaczając plik .dvd
4. najpierw przy wypalaniu odbyło się chyba jakieś sprawdzanie wszystkiego/testowanie po którym wysunął się napęd DVD i wyskoczył message box, że system próbował niedopuścic do wysunięcia, ale mu się nie udało i informacja, że takie akcje są typowe dla jakiś tam rodzajów laptopów ( typical for slim laptop types - czy coś w tym stylu ), nakazywało zamknąć napęd i kliknąć OK w celu kontynuowania nagrywania i tak też zrobiłem, po czym zaczął się proces nagrywania
jak doszło do 100% wyjąłem płytkę i odpaliłem w xboxie
5. efekt taki, że czyta ją jak zwykłą DVD na której nic kompletnie nie ma, sprawdzałem zawartośc płyty - są na niej 3 folderu jakiś $SystemUpdate ( 83,3MB~ nie wiem co to ), AUDIO_TS ( 0 KB - PUSTY!) , VIDEO_TS (2,15 MB)
http://img231.imageshack.us/i/plytay.png/
coś spieprzyłem tylko nie wiem co

Uwagi :
mam iXtreme 1.4 lub 1.41 ( już nie pamiętam, bo kupowałem iksa 3 lata temu, a dawno nic nie nagrywałem )
do nagrywania używam programu ImgBurn ( dziś pobrany, najnowsza wersja ), abgx360 ( również dziś pobrany, najnowsza wersja ),
wypalam na laptopie lenovo Y530, nagrywałem ze speedem x8 ( był to max speed płyty ) - może za szybko? kiedyś nagrywałem zawsze x2 mimo wszystko...

jakieś porady please?

Qazimodo

Użytkownik
Użytkownik
nagraj max.x4 na verbatimach /nie na laptopie tylko na zwykłej nagrywarce i
wgraj iXtreme LT+ do napędu w xboxie
to nie będziesz mial zadnych problemów

koleS

Użytkownik
Użytkownik
co to jest ten napęd LT+ i dlaczego jest on taki dobry? Na pewno jedyna opcja to wgranie tego napędu ? Sam raczej nie będę umiał tego ogarnąć, więc będę musiał znaleźć kogoś kto potrafi...

EDIT: Czy ten program jest obecnie używany do nagrywania płytek czy to przeżytek i obecnie abgx wystarcza?
http://xboxforum.pl/iso-f31/abgx360-patchowanie-z-wave-4-na-wave3-2-a-29068.html

Marosen

Użytkownik
Użytkownik
co to jest ten napęd LT+ i dlaczego jest on taki dobry? Na pewno jedyna opcja to wgranie tego napędu ? Sam raczej nie będę umiał tego ogarnąć, więc będę musiał znaleźć kogoś kto potrafi...

EDIT: Czy ten program jest obecnie używany do nagrywania płytek czy to przeżytek i obecnie abgx wystarcza?
http://xboxforum.pl/iso-f31/abgx360-patchowanie-z-wave-4-na-wave3-2-a-29068.html
To nie napęd ttylko firmware które wgrywa się do napędu.

koleS

Użytkownik
Użytkownik
hmm spróbowałem nagrać bez weryfikacji, żeby napędu nie otwierał, przy speedzie x2 i też lipa...
wie ktoś gdzie w Poznaniu jest jakiś komis xbox'a czy coś w tym stylu gdzie przerabiają konsole/wgrywają firmeware'y i ile to kosztuje?
pozdro

Do góry Bottom