Problem z odczytem płyt

Kabosh

Użytkownik
Użytkownik
Witam, wczoraj sobie gralem troche na swoim xboxie, i nagle gra stanela i wyskoczyl mi komunikat ze dalszy odczyt niemozliwy, ze plyta jest brudna czy cos (oczywiscie jest czysciutka i nie ma zadnych rys), pomyslalem ze sie przegrzal, dalem mu spokoj na noc a rano patrze i on nie czyta mi zadnych plyt! co sie moglo stac?

P

Piri001

Guest
Odp: Problem z odczytem płyt

Nie czyta oryginalow i CD ???? jezeli tak to laser padl .

Kabosh

Użytkownik
Użytkownik

nie czyta oryginałów, nie wiem jak z CD. wczesniej juz cos takiego mialem, ale nie ze brudna plyta tylko poprostu gra sie zawiesila, dalem mu odpoczac 2 godzinki i przeszlo, a teraz zostal na noc i nic. naprawde sie laser zepsul? ;/ ja mam ta konsole moze z tydzien, juz przerobiona, jest to premium z HDMI, ten najnowszy z wrzesnia.

P

Piri001

Guest

Na to wyglada . Kto ci go przerabial i jakim sposobem(chip czy flash ) ? Jezeli konsola ma tydzien to nie ma bata ze laser padl ?

brattanek

Ojciec dyrektor
Członek Załogi
Administrator
XBF
Xbox One
V.I.P
XBOX MANIAK
Użytkownik
Świeżak

Piri001 napisał:
Na to wyglada . Kto ci go przerabial i jakim sposobem(chip czy flash ) ? Jezeli konsola ma tydzien to nie ma bata ze laser padl ?
z tym się zgodze, może wsadził swój stary napęd co mu siadał?

Kabosh

Użytkownik
Użytkownik

watpie, to moj dobry znajomy, i ma juz dobre 4 dychy, gry go nie interesuja,sam nie ma zadnej konsoli nie mialby interesu wymieniac mi napedu. no ale tak to wyglada jak napisalem, tak, sflashowal mi naped, mam iextreme 1.4 no konsolke dostalem w zeszly czwartek, a dopiero od srody na niej grałem ;|

P

Piri001

Guest

No to musial pasc laser . Na to nie ma rady . Niech wgra oryginalny firmware i sprawdz czy dzialaja znowu . Jezeli nie to jedynie serwis .

Kabosh

Użytkownik
Użytkownik

a kalibracja lasera, czyli sposob brattanka nic nie pomoze?

P

Piri001

Guest

Sproboj . Ale nie wiem czt da wyniki . Po drugie po tygodniu laser nie mial szansy pasc ani sie przestawic . Ktos cos musial uszkodzic .

Kabosh

Użytkownik
Użytkownik

jak mozna zdiagnozowac takie uszkodzenie, i co to moze ew. byc?

P

Piri001

Guest

Musisz zwrocic uwage czy w ogole buja plytka , czy laser przesuwa sie na prowadnicach , czy laser sie swieci
czy nie jest gdzies uszkodzony ( rysa srobokreta lub cos takiego ) . Jezeli cos z tego bedzie to wiemy jakie jest uszkodzenie . Jezeli nie to bedziemy szukac dalej .

Kabosh

Użytkownik
Użytkownik

juz jest ok, tylko narazie jest w trakcie testow. wogole te nowe wersje xboxow w ktorego jestem posiadaczem sa dziwne. wyglada to na wade serii/

P

Piri001

Guest

jakich testow ? Co bylo nie tak ??

Kabosh

Użytkownik
Użytkownik

testy, ze konsola ciagle dziala w roznych warunkach, i jak smiga. no a co było nie tak to zwykła usterka napedu, juz raczej poprostu fabryczna, ktora napewno by wyszla. a jamialem pecha ze wyszla odrazu. przyczyna moze byc nawet glupi silniczek z przekladnia, jakies glupie plastiki ktore poruszaja laser cos sie moglo zaciac. dopiero jutro bedzie mozna wyciagnac jakies konkretne wnioski.

Philips84

Użytkownik
Użytkownik

u mnie bylo cos takiego ze assassin's creed mi sie zaciol na dosc dlugo, zrobilem restart konsolki i dziala . dalej :p

Kabosh

Użytkownik
Użytkownik

no u mnie zaś z assasinem przed tym wszytskim było coś takiego, że jak wlaczam gre to przez dobre poltora minuty czarny obraz, naped mietoli plyte, a dopiero potem wchodza te napisy (ubisoft itd.) i zaczyna sie gra.

broken

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak

ja mialem ten sam problem z assasin creed mi wogole nie chcial wchodzic czarny obraz i konsolka zawieszka na maxa z mojego profilu nie chce startowac i wpadlem na pomysl zeby zrobic nowy profil gracza zrobilme ten profil i wchodzi bez problemu konsola sie nie wiesza juz na nowymk profilu moze jakis blad przy aktualizacji dasha albo cos pozdro

Kabosh

Użytkownik
Użytkownik

no ok, a ja juz wiem co mojego gryzie. usterka mechaniczna fabryczna, silniczek do przekladni slimakowej ktora prowadzi laser po walkach. szkoda ze tak szybko przerobilem bo nie mam gwarancji, musze wymienic silniczek, naped mam BenQ VAD6038, i wszytsko bedzie ok. wie ktos skad moglbym wziasc cos takiego?

mystory

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak

czlowieku zaden napeed ;];]

KALIBRACJA. ! nowe benq sa sredni 3.80 - 4+ ohm.

zejdz na mniej niz 3.3 3.4 ohm i bedzie all dzialalo:)

Fancy

Użytkownik
Użytkownik

Ja mam problem z Dead Rising. Gram do monetu gdzie wychodze na zewnatrz budynku i jest napisane; czas do przybycia helikoptera, a potem jest loading i pisze ze plyta jest brudna, itd..
I tak za kazdym razem, choc raz mi sie udalo przejsc przez drzwi, lecz po kilku minutach znow wyskoczy blad :/

Do góry Bottom