Xbox One Problem z padem.

MrHajt

Świeżak
Świeżak
Witam, kupiłem zestaw Xbox One S z padem i 2 grami, dokupiłem do niego drugiego pada i drugi (dokupiony) działa bez zarzutu, natomiast ten który był w zestawie raz sie połączy a raz nie. Dzisiaj na przykład musiałem uruchamiać go kablem usb bo nie chciał się wgl sparować z konsolą, potem jakimś cudem udało się go sparować, ale co chwila się rozłączał to znaczy ikonka xboxa na padzie była zaświecona ale jakby bardziej przygaszona i na ekranie pisało "rozłączono kontroler" a ikona cały czas się świeciła. Próbowałem wyjmować baterie i wkładać ponownie i odpalało go jako sparowany tzn ikonka na padzie się świeciła podziałał od pół minuty do dwóch minut i znowu rozłączył w ten sam sposób tzn ikonka jakby bardziej przygaszona ale świecąca i wyświetlał się komunikat o rozłączeniu.

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Witam, kupiłem zestaw Xbox One S z padem i 2 grami, dokupiłem do niego drugiego pada i drugi (dokupiony) działa bez zarzutu, natomiast ten który był w zestawie raz sie połączy a raz nie. Dzisiaj na przykład musiałem uruchamiać go kablem usb bo nie chciał się wgl sparować z konsolą, potem jakimś cudem udało się go sparować, ale co chwila się rozłączał to znaczy ikonka xboxa na padzie była zaświecona ale jakby bardziej przygaszona i na ekranie pisało "rozłączono kontroler" a ikona cały czas się świeciła. Próbowałem wyjmować baterie i wkładać ponownie i odpalało go jako sparowany tzn ikonka na padzie się świeciła podziałał od pół minuty do dwóch minut i znowu rozłączył w ten sam sposób tzn ikonka jakby bardziej przygaszona ale świecąca i wyświetlał się komunikat o rozłączeniu.
Spróbuj go zaktualizować w ustawieniach konsoli, zakładka akcesoria. A dwa problem może być taki, że masz ustawiony profil do danego pada i może on Ci się rozłącza, bo 2 pady masz dopisane do tego samego profilu. W Akcesoriach bodajże się zmieniało dopisanie pada do innego profilu na konsoli.

https://support.xbox.com/pl-PL/xbox-one/accessories/sign-in-to-xbox-one-with-personal-controller

https://support.xbox.com/pl-PL/xbox-one/accessories/assign-controller-profile

MrHajt

Świeżak
Świeżak
Zrobiłem tak i pisało że pad nie wymaga aktualizacji. Pad który działa nie jest przypisany do żadnego konta (mam tylko jedno) a pad który czasami działa a czasami nie jest przypisany przypisany do konta przy logowaniu zwykłym i instant (konsola działa w trybie zwykłym). Nie wiem co mu się stało, zaczęło się z nim tak dziać od kilku dni, wcześniej były tylko problemy z parowaniem ale jak już sparowało to dało się grać przez kilka dni a potem znowu trzeba było powtórzyć czynność. Teraz działa tylko na kablu i nie chce go sparować.

Gilban1

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Widocznie pad jest wadliwy. Jeżeli to była nowa konsola, to trzeba zrobić reklamację na samego pada. I skorzystaj z rękojmi, nie z gwarancji. Lepiej na tym wyjdziesz. Jeżeli używana, to pewnie poprzedni właściciel go nie szanował i .... .

Do góry Bottom