Problem z podłączeniem do XBL

Remek15

Świeżak
Świeżak
Witam wszystkich forumowiczów.

Jestem posiadaczem konsoli Xbox360 Elite. Mam problem. Po zrobieniu konta na XBL próbowałem połączyć się z internetem przez konsole podpinając ogryginalny kabel sieciowy z zestawu. Kiedy podpinam kabel pod router (Black Box Econo) zanika internet na komputerze (czasami). Kiedy odpinam kabel znowu się pojawia. Kiedy wpisuje ręcznie Ip do ustawień sieci w konsoli test nie przechodzi dalej niż sieć. Między siecią a internetem, czasem nawet wcześniej jest jakiś błąd z adresem Ip. Na komputerze widnieje dymek z napisem "Konflikt adresow Ip" Kiedy w ustawieniach sieci zezwalam na inne urządzenia nie chodzi mi net. Proszę o najdokładniejszy możliwy tutorial jak skonfigurować konsolę i komputer tak żeby bez kłopotów wszystko działało.

Dodam że internet jest radiowy.

Adamek

Użytkownik
Użytkownik
Też mam Elitke , u mnie wyglądało to w ten sposób że po robiłem wszystkie myki z regionami itp potem podłączyłem kabelek do routera z resetowałem kilka razy bo nie raz wykryć nie chciało w kompie nic nie grzebałem typu jakieś blokady itp . Net poprawnie działał w kompie jak i w X niestety siostra kupiła router a teraz go sprzedała i Xbox Live poszedł w XXX ;) i skończyła sie zabawa w GTAIV .

Remek15

Świeżak
Świeżak
"Też mam Elitke , u mnie wyglądało to w ten sposób że po robiłem wszystkie myki z regionami"
Jakie myki z regionami?

toudick

Użytkownik
Użytkownik
Sprawdź jak masz ustawione dhcp.

Remek15

Świeżak
Świeżak
Sprawdź jak masz ustawione dhcp.
Nie bardzo wiem jak to zrobić. Prosze jaśniej, ponieważ jestem zielony w tych sprawach.

toudick

Użytkownik
Użytkownik
192.168.1.254 to wklej do przeglądarki. Hasło powinieneś mieć admin. Zobacz jak masz skonfigurowany router.

Remek15

Świeżak
Świeżak
To co mi karzesz wklejać nie działa.

lukaszgda

Świeżak
Świeżak
to jeszcze spróbuj 192.168.1.1 lub 192.168.0.1

Adamek

Użytkownik
Użytkownik
Myki z regionami czyli zamiast Polski daj Anglię albo Niemcy . Bo Live w Polsce nie działa.

krisr77

Pomocnik
Pomocnik
Użytkownik
bedziesz talk zgadywał???
wejdz na adres jaki masz jaki brama w twoim polaczeniu sieciowym

h-y-d-e

Użytkownik
Użytkownik
Od kiedy to live w Polsce nie działa?
Spróbuj wpisać w konsoli inne ip, ostania liczba większa o 1 na przykład, nie powinno być konfliktu. Choc pewnie więcej problemów masz w konfiguracji...

Remek15

Świeżak
Świeżak
W bramę domyślną wszedłem, ale nie wiem jak tam sie zalogować.

Adamek

Użytkownik
Użytkownik
Live nie jest obsługiwany przez Polskę jako region dlatego trzeba zmienić np na Anglię lub Niemcy. Kiedyś próbowałem dac Polskę ale nie wykrywało nic, nie wiem jak jest teraz bo dawno nie wchodziłem ale podejrzewam że Polski dalej nie ma dla Microsoftu ;)

Brudsien

Pomocnik
Pomocnik
Live nie jest obsługiwany przez Polskę jako region dlatego trzeba zmienić np na Anglię lub Niemcy. Kiedyś próbowałem dac Polskę ale nie wykrywało nic, nie wiem jak jest teraz bo dawno nie wchodziłem ale podejrzewam że Polski dalej nie ma dla Microsoftu ;)
Szkoda gadac, no piszesz bzdury i tyle, poczytaj, a nie gadaj glupoty

Adamek

Użytkownik
Użytkownik
To mi wytłumacz 0.o hah . Czytałem na innych forach aby tak zrobić bo na Polske nie działa ;) . Mam X od roku i live wtedy w Polsce jeszcze nie był trzeba było ustawić coś innego dlatego napisałem że nie wiem jak jest teraz bo dano nie gralem multi ;] Nie spinaj tak ;)

h-y-d-e

Użytkownik
Użytkownik
10 listopada 2010 Xbox Live debiutował w Polsce. Było o tym tak głośno, że dziwne że nie słyszałeś.

Adamek

Użytkownik
Użytkownik
Yhmm nom nie słyszałem ;)) ok.

Do góry Bottom