Problem z podłoczeniem xbox'a do telewizora LCD

pakox

Użytkownik
Użytkownik
Witma kupilem xbox'a i podlonczylem go tak jak pokazuje instrukcja ale cały czas mam czarny obraz,mam kabel z przelocznikiem na TV i HDTV podłoczyłem wszustko do telewizora oprócz żółtej wtyczki potem zalanczam xbox'a i mam cały czas czarny obraz a ixbox'a mam wersje HDMI

karol191

Użytkownik
Użytkownik
Odp: Problem z podłoczeniem xbox'a do telewizora LCD

ZOLTA wtyczka to obraz !!!!

pakox

Użytkownik
Użytkownik

ale pisze na instrukcji zeby jej niepodlanczac a jak uz to gdze ja podloczyc

pakox

Użytkownik
Użytkownik

jak zolte to do obrazu to czemu mi w instrukcji pisze "kompozytowe zlocze wideo oznaczone kolorem zoltym pozostaw niepodloczone"

karol191

Użytkownik
Użytkownik

pakox napisał:
jak zolte to do obrazu to czemu mi w instrukcji pisze "kompozytowe zlocze wideo oznaczone kolorem zoltym pozostaw niepodloczone"
Niewiem :p ja podlaczam biale,czerwone,zolte (od wideo zolty od glosu biale i czerwone) i mozna pykac.

pakox

Użytkownik
Użytkownik

ale ja tam mam 6 wtyczek a w telewizorze niemam zoltego gniastka tylko inne kolory

Laska

Użytkownik
Użytkownik

Zrób zdjęcie tylnego panelu telewizora to Ci pomogę ;)

P

Piri001

Guest

Na kablu przelacz na HDTV - jezeli korzystasz z 3 kabelkow ( red green blue ) to musisz miec ustawione na HDTV . Jak tam przestawisz to wszystko powinno byc oki .

michalak01

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak

Zależy jaki TV! U kumpla miałem podobny problem w Sharpie Aquos. Oprocz prawidłowego podłączenia konsoli, trzeba było jeszcze w ustawieniach TV pogrzebać, żeby komponent "widział". Natomiast u mnie na Panasonicu wszystko śmigało od razu.
Najlepiej jakbyś, zgodnie z sugestiami Laski, wysłał zdjęciE tylnego panelu, albo chociaż typ TV napisz.

DonPedro

Użytkownik
Użytkownik

Karola nie słuchaj, bzdury gada
Jak podłączyłes po kompozycie, włącz tv, jeśli słychac dzwięk tzn, że pomyliłes kable od obrazu ja kiedys pomylilem zielony z niebieskim
W tv zmień źródło obrazu (nie dla wszystkich musi to być oczywiste). Przeleć przez wszystkie wejście oczywiście mając włączoną konsole.
No i oczywiście w pierwszej kolejności na kablu od konsoli przełącz na hdtv
Jaki model tv

P

Piri001

Guest

karol tez dobrze mowi ale to innym sposobem podłącza do zwyklego tv

DateX

Użytkownik
Użytkownik

ALe musimy zacząć od tego czy posiada kabel HDMI czy conponent, jeśli conponent podłanacza się do telewizora tylko i wyłącznie (niebieski, zielony, czerwony) które są razem, bo drugie masz całe żołty, czerwony i biały to podłączasz do zwykłego TV nie LCD.
Później pogrzebaj w opcjach telewizora, musi działać :)

michalak01

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak

DateX napisał:
..... bo drugie masz całe żołty, czerwony i biały to podłączasz do zwykłego TV nie LCD.
Później pogrzebaj w opcjach telewizora, musi działać :)
???? To biały i czerwony nie są od dźwięku? Nie muszą być podłączone do LCD/plazma? Chyba tylko żółty powinien zostać niepodłączony?!

pakox

Użytkownik
Użytkownik

ja mam panasonic viera i mam wejscia z boku telewizora i z tylu

pakox

Użytkownik
Użytkownik

mam jeszcze jadno pytanie jaki kabel da mi najlepszą jakość obrazu na telewizorze LCD 32cal Panasonic viera z hdmi????

realizer

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

pewnie kabel HDMI ??

peku

Użytkownik
Użytkownik

Napewno HDMI zaraz po tym VGA (Tylko dobrej jakości nie takie za 26zł sam taki mam i cienie są) a na koncu component. Ale szczeze to jak podlaczylem u qmpla component to mi szczena opadła jakie szczegóły (plazma 42 cale :p)

pakox

Użytkownik
Użytkownik

mam jeszcze jadno pytanie jaki kabel da mi najlepszą jakość obrazu na telewizorze LCD 32cal Panasonic viera z hdmi???

cris14

Użytkownik
Użytkownik

Kabel HDMI pisali Ci przecież

Do góry Bottom