Problem z połączeniem się z xbox live BŁĄD ADRESU IP

Mateusz Ożóg

Świeżak
Świeżak
Witam wszystkich chcialbym połączyć się z Xbox live ale ciągle wyskakuje mi błąd adresu ip dodam że chcę się połaczyć kablem ethernet mam modem super hub próbowałem resetu modemu ale nic nie pomogło Prosze o pomoc

Asuna

Dziewczyna
Dziewczyna
XBOX MANIAK
Użytkownik
upewnij sie czy IP jest prawidlowe..

Mateusz Ożóg

Świeżak
Świeżak
chodzi o to ze mam ten modem od wczoraj i wszystko powinno byc ok pod komputerem i telewizorem wszystko cacy

dodo121_PL

Użytkownik
Użytkownik
Jak ustawiłeś adresy w konsoli? Automatycznie czy ręcznie? Jeśli ręcznie to podaj wszystko co wpisałeś i najlepiej screen z ustawień w kompie w którym jak napisałeś wszystko działa.

AzBest2007

Świeżak
Świeżak
Panowie, mam ten sam problem co kolega. Kiedyś wszystko grało ale po kilku miesiecznej przerwie znowu podlaczylem konsole do sieci i wyskoczyl komunikat "BLAD ADRESU IP". Łącze się bezprzewodowo, wszytkie urzadzenia w domu działają tylko konsola szwankuje. Próbowałem nawet przez kabel bezpośrednio z modemu - taka sama sytuacja "BLAD ADRESU IP".
Wszystko resetowalem i nic, nawet ustawienia konsoli przywrocilem fabryczne i lipa.

Niewiem juz co wymyśleć w takiej sytuacji, postawie duzego browara za pomoc :)

Pozdrawiam

W automatycznych ustawienia konsoli jest adres IP 169.254.86.74 a na komputerze 192.168.20.100 czy adres nie powinien byc taki sam tylko koncowka inna ?

Mateusz Ożóg

Świeżak
Świeżak
probowalem ustawic adres z kompa i dalej to samo z tego co czytam na forach to wszystko powinno sie dziac automatycznie. moglbym sprobowac ustawic statyczny adrs ip tylko potrzebuje wskazowek jak mam to zrobic POMOCY

Seb93

XBOX MANIAK
XBOX MANIAK
Użytkownik
Zadzwoń do swojego dostawcy internetu i powiedz mu że masz konsole podpiętą do neta ale nie chce się łączyć, oni w swojej "bazie danych" powinni to zauważyć i odblokować ci połączenie dla konsoli (przynajmniej u mnie tak było bo mój dostawca internetu blokował jakieś tam porty, net mam UPC)

dodo121_PL

Użytkownik
Użytkownik
Panowie, mam ten sam problem co kolega. Kiedyś wszystko grało ale po kilku miesiecznej przerwie znowu podlaczylem konsole do sieci i wyskoczyl komunikat "BLAD ADRESU IP". Łącze się bezprzewodowo, wszytkie urzadzenia w domu działają tylko konsola szwankuje. Próbowałem nawet przez kabel bezpośrednio z modemu - taka sama sytuacja "BLAD ADRESU IP".
Wszystko resetowalem i nic, nawet ustawienia konsoli przywrocilem fabryczne i lipa.

Niewiem juz co wymyśleć w takiej sytuacji, postawie duzego browara za pomoc :)

Pozdrawiam

W automatycznych ustawienia konsoli jest adres IP 169.254.86.74 a na komputerze 192.168.20.100 czy adres nie powinien byc taki sam tylko koncowka inna ?
Adresy są całkowicie odmienne.Ile masz urządzeń w domu? Ustaw na ręczne i daj 192.168.20.x - i tutaj numerek powyżej 100 np. 25
czyli Adres IP: 192.168.20.125
Maska: 255.255.255.0
Brama 192.168.20.1
Dns-y zostaw automatycznie ew ustaw
preferowany: 194.204.152.34
alternatywny 194.204.159.1

Jeśli to nie pomoże daj screena z kompa w taki sposób
Start-Uruchom-cmd-enter
wpisz ipconfig /all

probowalem ustawic adres z kompa i dalej to samo z tego co czytam na forach to wszystko powinno sie dziac automatycznie. moglbym sprobowac ustawic statyczny adrs ip tylko potrzebuje wskazowek jak mam to zrobic POMOCY
Jak wyżej daj screena

AzBest2007

Świeżak
Świeżak
Reset modemu (mały przycisk na tylnym panelu). Działa :)

Do góry Bottom