1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z połączeniem z siecią przez kabel.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Michał Redkwa, Październik 5, 2013.

  1. Michał Redkwa

    Michał Redkwa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Ostatnio przeniosłem swojego xkloca z salonu na biurko. Podłączyłem go do monitora i chciałem też wypiąć kabel internetowy (ethernet) z kompa i wpiąć do kloca. Gy próbuję się połączyć wyświetla się błąd i każe mi przetestować połączenie. Test kończy się na łączeniu z siecią (1 etap) i wyświetla się komunikat o błędem adresu ip. Z siecią bezprzewodową i komputerem przez ten sam kabel problemów nie było. Jak rozwiązać ten problem?
    Dodam jeszcze że nie mam przerobionej konsoli.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. Jabar

    Jabar V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3729
    Polubienia:
    1141
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Samemu wpisać trzeba pewnie ip,maskę,bramę i dns'y w ustawieniach.

    Pisane na SGS+ w tapatalk 4.
     
  4. Michał Redkwa

    Michał Redkwa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A gdzie sprawdzić co tam wpisać? Zupełnie się na tym nie znam...

    @Edit
    Znalazłem te dane na kompie w panel sterowania>połączenie sieciowe. Może jak wpiszę to samo to da rade.
     
  5. Jabar

    Jabar V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3729
    Polubienia:
    1141
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    No w ust. karty sieciowej w kompie.


    Pisane na SGS+ w tapatalk 4.
     
  6. SuperSlimek

    SuperSlimek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2013
    Posty:
    64
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Weź na automatyczne albo: start -> uruchom -> cmd -> ipconfig -> adres IPv4 i zamień ostatnią cyfrę. Ja mam np. na kompie 192.168.0.168 a na X'ie mam 192.168.0.112
     
  7. Michał Redkwa

    Michał Redkwa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przepisanie z kompa nie zdziałało.
    SuperSlimek sprobuje jeszcze twojego sposobu.

    @edit
    Zmieniłem ostatnią liczbę ip (z 192.168.1.102 na 192.168.1.132), resztę zostawiłem jak na kompie (maska,brama i DNS) ale to nic nie dało.
     
  8. Jabar

    Jabar V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3729
    Polubienia:
    1141
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jak to masz połączone? Masz router jakiś?
    Spróbuj ip na sztywno ustawić i przypisać go do konsoli w routerze.
    Na kompie ,żeby mieć internet ręcznie wpisywałeś ip, brame, maske?? Czy automatycznie uzyskuje?

    Pisane na SGS+ w tapatalk 4.
     
  9. konto_myszki_miki

    konto_myszki_miki Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podaj te adresy (ip, maska, brama, dns1, dns2).

    Gdy podłądzysz do Xa przewód LAN zaczynają migać diody przy złączu??
     
  10. Seavolv

    Seavolv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    94
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jaki xbox? Przy starszych po lanie musi być podobno skrosowany kabel, inne wyjscie to podłączenie przez router.


    Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2
     
  11. Michał Redkwa

    Michał Redkwa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam slima, i kabel jest połączony z ruterem.
    Mój model to ASMAX AR704g.
     
  12. konto_myszki_miki

    konto_myszki_miki Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odpowiadaj na pytania to znajdziemy rozwiązanie (chyba znajdziemy...)
     
  13. Michał Redkwa

    Michał Redkwa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sory jakoś te posty mi umknęły jak przeglądałem na tel ;/
    1. Na kompie ,żeby mieć internet ręcznie wpisywałeś ip, brame, maske?? Czy automatycznie uzyskuje? - automatycznie

    2 Jak to masz połączone? Masz router jakiś? - kabel idzie z rutera(ASMAX AR704g) do kompa, ten sam kabel chciałem używać do konsoli.

    3. Podaj te adresy (ip, maska, brama, dns1, dns2).
    ip - 192.168.1.102
    maska - 255.255.255.0
    brama - 192.168.1.1
    dns1 - 194.204.152.34
    dns2 - 194.204.159.1

    4.Gdy podłądzysz do Xa przewód LAN zaczynają migać diody przy złączu?? - Nie mam diod przy kablu.

    5. Jaki xbox? - Slim
     
  14. Michał Redkwa

    Michał Redkwa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  15. Seavolv

    Seavolv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    94
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    skoro masz ustawione na pc Automatycznie to w xboxie też ustaw na automatyczne, nie wpisuj nic.
    Chyba że roter ma jakieś zabezpieczenia ustawine na adres mac? Może reset Routera?
     
  16. Michał Redkwa

    Michał Redkwa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak ustawiam automat to nie działa. Sprawdze te zabezpieczenia.
     
  17. DaJkamieniA

    DaJkamieniA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    196
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kamionka
    No to łącz się bezprzewodowo, lub ustaw ręcznie. Na PC w wolnej karcie sieciowej ustaw tak: ip: 192.168.137.1, maska: 255.255.255.0, Brama: tu nic nie wpisuj. W konsolę wpisz: ip: 192.168.137.2, Maska: 255.255.255.0, Brama: 192.168.137.1 No i tak powinno zadziałać, a jak chcesz się w filezilla połączyć to z tymi ustawieniami w filezilla wpisujesz: ip: 192.168.137.2, Login: xbox, Hasło: xbox No i jedziesz!!!
     
  18. Michał Redkwa

    Michał Redkwa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak to zrobić i na czym polega połączenie przez filezilla?
     
  19. Michał Redkwa

    Michał Redkwa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeszcze raz zrobisz refresh, a zarobisz warna, odświeżać sobie możesz w dziale GIEŁDA ,i to co 24 godz - Jabar.
     
  20. Michał Redkwa

    Michał Redkwa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jest może taka możliwość że mam zepsutą kartę sieciową? Bo słyszałem o takich przypadkach. Gwarancję jeszcze mam więc nie byłby to problem.
    Chyba że działające wifi wyklucza tę usterkę.
     
  21. SuperSlimek

    SuperSlimek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2013
    Posty:
    64
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8

Wczytywanie...

Poleć forum