Problem z save

PanRytel767

Świeżak
Świeżak
Witam
Mam takie pytanko czy jest możliwe, żeby zapis z gry na xbox był również dostępny na pc. A dokładnie. Mam konsole xbox series X, jedno konto, wykupiony GPU, chciałabym w te same gry grać na pc gdy jestem poza domem, pobrałem apke na pc, zalogowałem się na to sam konto, postępy z gier które zrobiłem na xbox się pokazują, ale gdy wchodzę w dana grę nie mam zapisu z xbox. A chciałbym żeby działało to w ten sposób, że gdy jestem w domu gram na xbox zrobię jakiś postęp zapisuje, i gdy jestem poza domem odpalam na pc i kontynuuję grę, i zapis działa w drugą stronę. Czy ktoś wie może czy jest taka możliwość? A jeśli jest, to niech powie jak to zrobić
Dziękuję

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl
Po raz Twój temat nie opisuje problemu.... (poprawione)
Co do tematu zapis synchronizuje się w chmurze... Co ma znaczyć że zapis działa w drugą stronę? PC zaciąga zapis z chmury z grania z Xbox... Zawsze pobiera z chmury.

PanRytel767

Świeżak
Świeżak
No wiem, że powinno zapisywać w chmurze, ale coś jest nie tak. Najpierw miałem xbox one s, potem kupiłem series x i po zalogowaniu na to samo konto, wszystkie zapisy były. A teraz po zalogowaniu na pc, nie ma zapisu z żadnej gry. W obie strony, chodziło mi o to, że gram na xbox zapisuje i mam dalej na pc, i w drugą stronę, że gram na pc zapisuje i odpalę na xbox to co zapisałem.

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Jeżeli gra nie jest w play anywhere to nie będzie zapisu, system traktuje to jako 2 różne gry.
Np. seria Forza ma synchronizacje zapisu, ale Wreckfest już nie, nawet DLC trzeba 2 raz kupić.
Jak chcesz mieć zapis w grach bez PA to tylko w wersji z chmury gdzie grasz w wersję gry z konsoli.

PanRytel767

Świeżak
Świeżak
To kiepkso, bo aktualnie mam zajawkę na FS22, a tego w chmurze nie ma, więc mój plan nie pyknie

Do góry Bottom