Problem? Z serwisem microsoft

SowaZGC

Świeżak
Świeżak
Cześć
30 lipca po stwierdzeniu awarii mojego xbox one (na szczęście jeszcze do listopada na gwarancji) pojechałem go zareklamować do sklepu gdzie został kupiony (media expert) w sklepie razem z pracownikiem doszliśmy do wniosku, że to prawie na 100% wina zasilacza (konsola nie reagowała kompletnie na nic) wiec zaproponowal on, żeby wysłać sam zasilacz, bo on idzie do Polski, konsola za granice i szkoda żeby czekać później na konsole, ok, zgodzilem sie, fajnie, będzie szybciej. Z moich, moich znajomych doświadczeń oraz ogólnej opinii o serwisach microsoft wiem, że takie sprawy załatwiają dosyć szybko więc liczyłem, że może nawet w połowie sierpnia już on do mnie wróci, czekałem czekałem, nic, pod koniec sierpnia poszedłem do sklepu po informacje i tam już pierwsze co mnie zdziwiło to informacja od pracownika, że serwis ma 28dni roboczych na odesłanie sprzętu (dziwne, bo w karcie gwarancyjnej nie ma nic o tym, wiec zgodnie z prawem mają 14dni, ale ok, mysle czekam miesiac, poczekam i te kilka dni dluzej bo bylo to wlasnie blisko tego terminu) dostałem też informacja, że paczka dotarła do serwisu 2 sierpnia, więc zajęło to 2-3dni (nie wiem dokładnie kiedy paczka wyszla ze sklepu). Kolejny raz sklep odwiedzilem dwa tygodnie temu gdzie dostałem informacje, że paczka została wysłana 6 września z serwisu, nie drążyłem tematu, fajnie, niedługo będzie. Niestety do dnia dzisiejszego paczka nie dotarła do sklepu stąd moje pytanie, czy miał ktoś kiedyś podobne problemy? Rozumiem, mogły być jakieś problemy, jestem dosyć wyrozumiały, ale żeby przesylka kurierska od 19dni nie mogła trafić z serwisu do sklepu? Pytam szczegolnie osob ktore reklamowaly sprzet nie bezposrednio przez strone microsoftu a przez sklep, bo cos mi sie wydaje, ze to moze media expert dał gdzieś ciała..

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Nie oszukali Cię, bo sam MS mówi, że mają czas 28 dni na odesłanie sprzętu. Ogólnie oni to odsyłają pocztą polską bez polecenia...więc to może iść do nich nawet i 2tygodnie. Same pady od MS idą ok 1,5 tygodnia w ten sposób. To nie ma znaczenia czy wysyłają do osoby prywatnej czy do sklepu, bo dla nich liczy się adres. Ogólnie dziwię się ludziom, że reklamują sprzęt przez sklep, jakbyś to wysłał z domu to już dawno byś to miał u siebie. Nawet nie wiadomo czy ME odebrało paczkę zwrotną ;)

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl
Ja to widzę trochę inaczej... typek ze sklepu zobaczył że konsola jest do listopada na gwarancji, i teraz będą przeczekiwać ten okres, zbywając Ciebie. Skończy się gwarancja będą mieć jeden problem z głowy, no i będzie ''przykro nam'' Ogólnie zrobiłeś błąd bo mogłeś sam to wysłać do serwisu MS rejestrując konsolę a potem na niej naprawę. Już byś miał ją w domu. A teraz będziesz czekać aż sklep ruszy doope żeby coś z tym zrobić. oby tak nie było, ale kto to wie...

Do góry Bottom