1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox One Problem z siecią.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez irooc, Sierpień 12, 2018.

  1. irooc

    irooc Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2018
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Otóż, od 2 tygodni mam xbox one s, i internet od vectry od nich z pudełka.
    Z racji, że ruter jest po drugiej stronie pokoju, xbox jest pod wi-fi.
    I tutaj jest problem, po pierwszych uruchomieniu podłączyłem się było wszystko git, aktualizacje, gierki pościągałem wieczorem odpaliłem netflixa wszystko spoko.
    Do czasu wyłączenia konsoli.
    Po ponownym uruchomieniu, xbox nie jest w stanie połączyć się z siecią.
    Gdy dam, "zapomnij sieć" i dam połącz z siecią bezprzewodową nie pokazuje mi w ogóle sieci tylko prosi o wpisanie SSID, po 2/3 resetach dopiero widzę sieci które są w około.
    I znowu wpisywanie hasła wszystko działa, wyłączę konsole odpalam ja znowu problem.
    Ruter technicolor cga2121

    Gdzieś wyczytałem reset konsoli i rutera, spoko podziałało 2 dni i znowu to samo.
    Jest jakieś jednorazowe rozwiązanie problemu?


    I jeszcze jedno pytanko, wcześniej miałem PS3, po odpaleniu konsoli przez pada odpalał się z automatu telewizor, da się tak samo zrobić z xboxem?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    5562
    Polubienia:
    3133
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Zmień kanał wifi, może sąsiad ma na tym samym i cie zagłusza.

    Najlepsza opcja to kabel, wydatek niewielki rzędu 20zł a spokój dożywotni.
     
  4. irooc

    irooc Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2018
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Po kablu nie ma opcji bo wadzą drzwi a nie mam go jak pod podłogą puścić a koncentryk za krótki żeby drugą stroną podciągnąć go pod TV
     
  5. freq

    freq Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2007
    Posty:
    105
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Trójmiasto
    Po pierwsze niech Ci wymienią router technicolora- to badziew.
    jeśli nie masz możliwości puścić kabla pod Xboxa, to pozostaje zakup drugiego routera/repeatera i ustawienie go blisko xboxa oraz podłączenie kablem
     
  6. Gruberek

    Gruberek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 19, 2014
    Posty:
    291
    Polubienia:
    426
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Piotrków Trybunalski
    Na jakiej podstawie twierdzisz, że Technicolor to badziew? Sam mam router Technicolor EPC3949 i uważam, że to dobry sprzęt.
     
    freq lubi to.
  7. freq

    freq Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2007
    Posty:
    105
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Trójmiasto
    epc3949 jeds ok ale kolega ma cga2121 a to badziew.
    Twierdzę na podstawie serwisowania tychże urządzeń.
     
  8. Gruberek

    Gruberek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 19, 2014
    Posty:
    291
    Polubienia:
    426
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Piotrków Trybunalski
    Nie słyszałem, żeby ktoś miał problem z routerem Technicolor odkąd połączyli siły z Cisco.
     
  9. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    6254
    Polubienia:
    3779
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Miałam jakiś inny model tego badziewia z Technicolora i nigdy więcej, odkąd mi zmienił dostawca na normalny router to problemów brak, a tak to co chwile te gówno TC z siecią się rozłączało, wiecznie NAT zamknięty, ogólnie tragedia, nie polecam :)
     
    freq lubi to.
  10. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    5562
    Polubienia:
    3133
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Tez miałem Technikolor-a jak byłem w dialogu i były z tym urządzeniem problemy, tylko tyle że było bardzo dawno temu. Jakiś czas temu widziałem sporo tematów chyba UPC i polecano ludziom wymianę T. na drugą opcję i to pomagało.
     
    freq lubi to.
  11. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    6254
    Polubienia:
    3779
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    No u mnie właśnie w UPC to zmieniali, teraz mam jakiś UBEE z funkcją bridge i problemy się skończyły ;) Też mi właśnie tu polecono zgłoszenie problemów i zmiana była za kilka dni ;)
     
  12. bigfranc

    bigfranc Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Tak możesz tak ustawić xboxa żeby przy uruchamianiu włączał telewizor i na odwrót - w opcjach zasilania konsoli.
     

Wczytywanie...

Poleć forum