Xbox One Problem z wczytywaniem gier!

PrimaxPlayer

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
witam kupiłem nową konsolę xbox one s 500g z forza horizon 3 w media expert
po zainstalowaniu gry ciałem w nią zagrać więc ją uruchomiłem po uruchomieniu wszystko jest ok
lecz gdy gra mi się wczytuje po chwili stoi w miejscu i się zacina myślałem że konsola się zacina lecz na padzie naciskam znak xboxa i otwiera mi się menu i moge wyłączyć gre czyli to znaczy że konsola się nie zacieła tylko gra sprawdzałem tez w grze fifa 15 demo uruchamia mi się fifa wybieram język polski gra się wczytuje i sprawa wygląda tak samo jak w forzie horizon czyli przy wczytywaniu się zacina
Konsola sama w sobie działa ale gry przy wczytywaniu się zacinają
PROSZĘ O POMOC JEST TO MÓJ PIERWSZY XBOX
konsole kupiłem wczoraj

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
witam kupiłem nową konsolę xbox one s 500g z forza horizon 3 w media expert
po zainstalowaniu gry ciałem w nią zagrać więc ją uruchomiłem po uruchomieniu wszystko jest ok
lecz gdy gra mi się wczytuje po chwili stoi w miejscu i się zacina myślałem że konsola się zacina lecz na padzie naciskam znak xboxa i otwiera mi się menu i moge wyłączyć gre czyli to znaczy że konsola się nie zacieła tylko gra sprawdzałem tez w grze fifa 15 demo uruchamia mi się fifa wybieram język polski gra się wczytuje i sprawa wygląda tak samo jak w forzie horizon czyli przy wczytywaniu się zacina
konsole kupiłem wczoraj
Spróbuj wyczyścić cache konsoli. Włącz konsolę, jak będzie w głównym menu to przytrzymaj przycisk power konsoli przez 10sek, aż się wyłączy. Później odepnij konsolę całkowicie z zasilania na 5min. Później podepnij kable i włącz konsolę, sprawdź czy się naprawiło. Jeśli nie to jedyna opcja to wgrać na nowo ustawienia fabryczne konsoli wraz z czyszczeniem wszystkiego i później gry na nowo zainstalować. Jeśli dalej problem występuje to idź zwrócić konsolę do sklepu, niech Ci wymienią na nową z tytułu rękojmi.

PrimaxPlayer

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
konsole kupiłem wczoraj
Jedyna gra jaka mi działa to FORTNITE
FILMIKI UKAZUJĄ PROBLEM FIFA: FORZA:

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl
Oddaj tą konsole do sklepu i niech dają inną, widać ewidentnie że coś z nią nie jest tak... robiłeś reset tak jak pisali Ci wyżej?
Po co zakładasz 2 takie same tematy? Myślisz że coś Ci to da? Zobaczę jeszcze raz dubla to poleci warn... Opisałeś dokładnie problem.... zastosuj się do instrukcji... daj jej fabryczny reset z ustawień i zobacz co się będzie dziać, jak to nie pomoże to oddaj do sklepu... Jak zakładasz temat to daj w nazwie dokładny opis problemu a nie równoważnik zdania... ''wielki problem z grami'' ...

PrimaxPlayer

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Oddaj tą konsole do sklepu i niech dają inną, widać ewidentnie że coś z nią nie jest tak... robiłeś reset tak jak pisali Ci wyżej?
Po co zakładasz 2 takie same tematy? Myślisz że coś Ci to da? Zobaczę jeszcze raz dubla to poleci warn... Opisałeś dokładnie problem.... zastosuj się do instrukcji... daj jej fabryczny reset z ustawień i zobacz co się będzie dziać, jak to nie pomoże to oddaj do sklepu... Jak zakładasz temat to daj w nazwie dokładny opis problemu a nie równoważnik zdania... ''wielki problem z grami'' ...
FORTNITE działa normalnie wieć nwm na jakiej zasadzie mam ją oddać do sklepu jeżeli się nie myle do 14 dni można oddać be problemu i mam gwarancje na 1 rok

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
FORTNITE działa normalnie wieć nwm na jakiej zasadzie mam ją oddać do sklepu jeżeli się nie myle do 14 dni można oddać be problemu i mam gwarancje na 1 rok
Gwarancja jest na 2 lata, a nie rok. Do 14 dni możesz oddać tylko jeśli sprzęt zamawiałeś przez Internet do domu. Ale z takimi wadami powołujesz się na rękojmię w sklepie i powinni Ci wymienić. Nic im nie gadaj, że Ci działa Fortnite, bo Ci nie będą chcieli sprzętu wymienić. Rób te ustawienia fabryczne z czyszczeniem wszystkiego i sprawdź. Co Ci po tym, że Ci działa darmowa gra....Jak dalej nie będzie działało to idź to oddaj i powiedz, że żadna gra nie chce się wczytać, możliwe że dysk z konsoli jest uszkodzony.

PrimaxPlayer

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Dzięki za pomoc wszystkim

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Dzięki za pomoc wszystkim
A zrobiłeś cokolwiek? Czy dalej siedzisz w miejscu?

PrimaxPlayer

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
A zrobiłeś cokolwiek? Czy dalej siedzisz w miejscu?
dalej siedze w miejscu ale jutro ide do mediaexpert

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl

PrimaxPlayer

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
muszę tak ją przywrócić do ustawień fabrycznych? przywróciłem ją za pomocą normalnych ustawień w systemie xbox

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl
Daj jej fabryczne z poziomu konsoli i zobacz co się będzie dziać... jak nadal będzie problem z grami to ją oddaj... innej opcji tu nie widzę.

PrimaxPlayer

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Daj jej fabryczne z poziomu konsoli i zobacz co się będzie dziać... jak nadal będzie problem z grami to ją oddaj... innej opcji tu nie widzę.
dałem fabryczne z poziomu konsoli i nadal ten sam problem :( ale ja muszę mieć nie farta pierwsza moja konsola i taki problem szczerze mówiąc trochę się zniechęciłem :((

dobrze że napisałem tu na forum bo w necie nic nie mogłem znaleźć pewnie jeszcze z kilka tygodni bym kombinował co zrobić z tą konsolą ale dzięki wam
wiem jak sprawa się ma naprawdę wielkie dzięki :)

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl
Fabryczną dałeś z zachowaniem plików? Daj tą drugą żeby wywaliło wszystko... pobierzesz na nowo grę i wtedy zobaczysz... ta pierwsza opcja nic nie da.

PrimaxPlayer

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Fabryczną dałeś z zachowaniem plików? Daj tą drugą żeby wywaliło wszystko... pobierzesz na nowo grę i wtedy zobaczysz... ta pierwsza opcja nic nie da.
Wywaliłem wszystko i nadal to samo

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl
Tak i zainstalowałes update od nowa wgrałeś od nowa profil, zainstalowałeś grę w w 30 sek?

PrimaxPlayer

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
ja to zrobiłem 2 godz temu

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl
Oddaj to do sklepu.

PrimaxPlayer

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Oddaj to do sklepu.
jak oddam to do sklepu to oddadzą mi pieniądze czy wymienią na nową albo sprawdzą co jest z nią nie tak?

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
jak oddam to do sklepu to oddadzą mi pieniądze czy wymienią na nową albo sprawdzą co jest z nią nie tak?
Tego nikt Ci nie przewidzi. Wszystko zależy od sklepu. Znając życie będą chcieli Ci to wysłać na gwarancję na co się nie zgadzaj. Powiedz, że kupiłeś sprzęt i chcesz go mieć sprawny na już, na żadne gwarancje się nie zgadzaj.

Do góry Bottom