Problem z wysunięciem napędu w 360

bartos90

Użytkownik
Użytkownik
Otóż wysunąłem napęd, wsadziłem grę The Bourne Conspiracy, pograłem ze 30 minut aby ją dokończyć, przyciskam przycisk do wysunięcia napędu żeby wyjąć płytę i napęd nie wysuwa się. Wyłączyłem ją z płytą w napędzie, rozebrałem żeby wyjąć płytę. Złożyłem ponownie i uruchamiam i przycisk nie działa! Wysuwanie napędu działa z dashboarda "otwórz napęd" i "zamknij napęd". Czego to może być wina? Czy pomoże wymiana tego włącznika na płycie głównej? Czy jest możliwość naprawy w domu czy trzeba oddać do naprawy i jakie to ewentualnie mogą być koszty? Proszę o pomoc! :(

Andrzej92

Użytkownik
Użytkownik
Odp: Problem z wysunięciem napędu w 360

Też miałem coś podobnego. Wiem że trzeba zwalczać, a nie leczyć, ale żeby otorzyć ten napęd musisz docisnąć go (ja tak robiłem i otwierał się ale go nie naprawiłem).

bartos90

Użytkownik
Użytkownik

Próbowałem po kilkanaście razy, raz lżej, raz mocniej i żadnej reakcji!

Andrzej92

Użytkownik
Użytkownik

Popróbuj ponaciskać w każdym miejscu. Ale wtedy gdy jest napisane w dashboardzie "Otwieranie" (czy jakoś tak:p)

Ej No ?! xD

Użytkownik
Użytkownik

mi wlasnie sie tak zrobilo dzis :/
Ale wystarczy puknac palcem jak bedzie sie chcial wysunac i juz ;d potem po wsadzeniu wplyty bedzie ok

WReki

Użytkownik
Użytkownik

ehe pewnie ściągałeś przedni panel i coś kombinowałeś przy przycisku dlatego tak ci sie stało.. miałem ten sam problem, jedyne co wystarczy zrobić to zdjąć przedni panel i nastawić guzik na miejsce... najpierw ciągniesz go w swoją strone aby troche odszedł od konsoli a potem dajesz go na odpowiednie miejsce.. niekoniecznie przeycisk musi być prosto względem tacki napędu, heh

dawid_1990_04

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak

Hehehehe tez mam taki problem i tez sie zdarzył wczoraj, ale dotego doszedł ROD wiec oddałem do naprawy i maja sie tym zajac

Do góry Bottom