Xbox One Problem z Xbox ONE - zasilacz??

irekpies

Świeżak
Świeżak
Witam.

Mam problem z konsolą Xbox ONE - pierwszej generacji. Konsola przez prawie 2 lata nie sprawiała żadnych problemów. Pewnego dnia podczas użytkowania, konsola się wyłączała (dioda na zasilaczu gasła i nie można było jej odpalić). Oddałem konsole na gwarancje do Microsoftu, jednak oni troche zlekceważyli sprawe (przywrócili konsole jedynie do ustawień fabrycznych i tyle, nic to nie pomogło). W piatek konsole odebrałem, na początku wydawało się ze wszystko jest ok (przy aplikacji Netflix nie ma żadnych problemów), jednak jak już odpale jakąś grę po dosłownie 5 minutach konsola wraz z zasilaczem się wyłącza (nie świecą diody). Konsola dopiero ponownie odpala po tym jak na kilka chwil odłącze zasilacz z gniazdka, ale problem znowu wraca. Spotkal się z tym ktoś może? Czego to może być wina? I dlaczego serwis Microsoftu tak olał sprawe?? Konsola serwisowana w Niemczech. Zamówiłem na allegro kolejny zasilacz, więc zobaczymy jak to będzie działać.

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Oni tylko na kartce piszą, że wgrali ustawienia fabryczne, normalnie mogli grzebać w Twojej konsoli, a świadczyć o tym może nowa naklejka z tyłu i mogą być ślady brudu. Tak było w przypadku Ski siostry. Napisali nam to samo, że tylko fabryczne wgrali, a w rzeczywistości otwierali konsolę i faktycznie naprawili. Ja obstawiam, że masz trefny zasilacz, a przecież konsola do nich leciała bez zasilacza to nie mieli jak stwierdzić usterki.

irekpies

Świeżak
Świeżak
Rozumiem, dzięki za słuszną sugestie. Naklejka/plomba jest nowa bo tuż obok niej widać klej poprzedniej, ale sęk w tym że ja do nich wysłałem cały zestaw (konsola, zasilacz, hdmi oraz pad) wszystko w oryginalnym opakowaniu, które już niestety do mnie nie wróciło ;/ Zobaczymy jak przyjdzie nowy zasilacz który kupiłem na allegro. Tylko dziwi mnie troche fakt że przy korzystaniu z Netflixa nic z konsolą się nie dzieje, ale jak już odpale jakąś grę to po 5 minutach konsola się wyłącza. Ciekawe czy to przez to że gry są bardziej wymagające od apki, przez co konsola potrzebuje więcej 'prądu'? :) Nie znam się na tym, ale tak bym to sobie wytlumaczył :)

Do góry Bottom