Problem z zakupem gry

M4teusz_20

Świeżak
Świeżak
Witam... Mam problem z zakupem gry. Pomimo dodania karty płatniczej nie mogę kontynuować zakupu gry ze zgodnościa wsteczna. Ukazuje się komunikat o dodaniu instrumentu płatniczego pomimo że zostal już dodany.

Attachments

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
A uzupełniłeś na koncie dane rozliczeniowe takie jak imię, nazwisko, adres? Kartę, którą dodajesz do konta musi mieć włączone płatności internetowe na koncie i minimum na 5zł ustawić limit, nie może to być zero. Może MS nie chce Ci karty zaakceptować, bo nie potrafią pobrać kwoty ok 3zł z karty jako sprawdzenie, oni to zwracają za kilka dni.

M4teusz_20

Świeżak
Świeżak
A uzupełniłeś na koncie dane rozliczeniowe takie jak imię, nazwisko, adres? Kartę, którą dodajesz do konta musi mieć włączone płatności internetowe na koncie i minimum na 5zł ustawić limit, nie może to być zero. Może MS nie chce Ci karty zaakceptować, bo nie potrafią pobrać kwoty ok 3zł z karty jako sprawdzenie, oni to zwracają za kilka dni.
Dane karty są w pełni uzupełnione. A co do ustawień karty płatniczej to nie sprawdzałem ustawień zrobiłem za to taki myk, że dodałem kartę, która na innej konsoli realizuje płatności a na danej konsoli to się nie sprawdza.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

rychu8818

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Dane karty są w pełni uzupełnione. A co do ustawień karty płatniczej to nie sprawdzałem ustawień zrobiłem za to taki myk, że dodałem kartę, która na innej konsoli realizuje płatności a na danej konsoli to się nie sprawdza.
Jak dodawałeś kartę? Przez przeglądarkę czy przez ustawienia konsoli?

M4teusz_20

Świeżak
Świeżak
Dodałem przez przeglądarkę i przez konsole... Żadnej różnicy nie ma.

rychu8818

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
@M4teusz_20 Możesz spróbować jeszcze tak, że usuwasz płatność z konta i przez xboxa próbujesz kupić jakąś grę z 360(może być z golda) wyskoczy komunikat o nie zarejestrowanej opcji płatności i jest tam do wyboru "Zmien opcje płatności" naciskasz to i zostaniesz przekierowany do przeglądarki gdzie będzie informacja jaki masz kraj/region i tam dodajesz dane rozliczeń i kartę.

M4teusz_20

Świeżak
Świeżak
GryGktóre chce właśnie kupić tzn dodać do biblioteki pochodzą wlasnie z golda. Ale ok.. Spróbuję jeszcze w ten sposób jak opisane powyżej.

kuleczka91

Dziewczyna
Dziewczyna
Xbox One
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Jak to nie zadziała to istnieje jeszcze opcja żeby dodać kartę przez PayPala i PP dodać do konta MS. Albo ostatnia opcja to, że przypadkiem Twoje konto z x360 jest na USA zamiast na Polsce i dlatego nie chce Ci to przejść. Musisz wtedy migrować konto na Polskę tutaj: https://live.xbox.com/pl-PL/AccountMigration i wtedy już powinieneś móc bez problemu sobie dodać grę. Czasami ten region konta z x360 jest z automatu ustawiony na USA, a użytkownik nawet nie jest tego świadomy.

M4teusz_20

Świeżak
Świeżak
Ok kolejna rzecz która sorawdze i dam znać jak się przedstawia sytuacja. Dzięki

Dodanie karty poprzez przegladarke w konsoli zadziałało .. Dzięki wielkie za oomicp ✋

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Do góry Bottom