1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox One Problem ze sklepem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Arienwar, Sierpień 11, 2017.

  1. Arienwar

    Arienwar Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2017
    Posty:
    7
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam,

    jestem nowy na tym forum, specjalnie dla tego wątku zarejestrowałem się na forum, szukałem tego w internecie lecz nie znalazłem nigdzie odpowiedzi.

    Od wczoraj posiadam XboX ONE 500GB, standardowa wersja, po włączeniu zainstalowały mi się wszystkie aktualizacje. Następnie chciałem pobrać ze sklepu aplikacje youtube i tu jest problem, gdy klikam pojawia się informacja 'praca w toku' i nic więcej się nie dzieje, wszystkie inne aplikacje dają ten sam komunikat i nic nie mogę pobrać, pomoże ktoś? bo już nie wiem co zrobić :( pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. pluto26

    pluto26 Xbox One Xbox One Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    912
    Polubienia:
    1259
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wielkopolska
    A masz w ustawieniach konta wszystko dostępne sprawdz z poziomu PC.
     
  4. Arienwar

    Arienwar Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2017
    Posty:
    7
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    W innym wątku znalazłem numer tel. do polskojęzycznej części supportu microsoft, powiedzieli że to wina portów w UPC, na razie szukam w tym kierunku
     
  5. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    4807
    Polubienia:
    2987
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Mam UPC i nie mam problemów. Sprawdź z ciekawości jaki masz status NAT w konsoli: Ustawienia -> Sieć i jaki masz modem od UPC? Ja miałam problemy z Technicolorem u nich.
     
    Arienwar lubi to.
  6. Arienwar

    Arienwar Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2017
    Posty:
    7
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    NAT otwarty, posiadam tez tego technicolor 7200 bodajże, dzwoniłem do UPC kilka razy, lecz oni problemu nie widzą. Sam nie wiem co teraz, pogrzebie jeszcze w tych portach w ustawieniach modemu i dam znać czy coś dało
     
  7. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    1439
    Polubienia:
    556
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Tego TC 7200 to po smaruj smalcem to może pies zezre w co wątpię.

    Za błędy odpowiada Android
     
    pluto26 lubi to.
  8. Arienwar

    Arienwar Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2017
    Posty:
    7
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    O dziwo dziś działa! wczoraj po tych tel. jeden z konsultantów powiedział ze spróbują zrzucić połączenie na ipv4 zamiast ipv6, dziś w konsoli wyświetla mi się połączenie ipv4 i pobiera normalnie całą zawartość sklepu. Mam nadzieję że tak już zostanie, dziękuje za pomoc wszystkim :)
     
  9. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    4807
    Polubienia:
    2987
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Jak będziesz miał dalej problemy z tym Technicolorem to nie dzwoń do nich tylko naskrob im maila z tym jakie masz problemy. Mi @davex@davex kiedyś powiedział, że jego znajomy miał takie same cyrki i mu wymienili modem na taki UBEE. Napisałam jakie miewam problemy i wspomniałam o tym modemie UBEE i po pierwszym zgłoszeniu zadzwonili mi z UPC, że mi za darmo wymienią modem na inny, przyjechał kolo, poprzekładał kable itd i od tego czasu wszystkie moje problemy zniknęły :D
     
    Arienwar i davex lubią to.
  10. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    1439
    Polubienia:
    556
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Wystarczy napisać że chcesz tryb Bridge w TC - ma zablokowany.

    Za błędy odpowiada Android
     
    Arienwar lubi to.
  11. Arienwar

    Arienwar Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2017
    Posty:
    7
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Cóż, chyba pozostaje mi posłuchać waszych rad, mimo że po zawartości sklepu mogę się poruszać i ściągać to np. z takiego GTA Online ciągle mnie wyrzuca z powodu nieznanego błędu sieci, w WOT natomiast nie ma żadnych problemów w multi.

    Czyli co, zadzwonić/napisać do UPC, opisać problem i wnioskować o zmianę modemu na UBEE? jestem zupełnym laikiem komputerowym więc przepraszam z góry :)
     
  12. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    4807
    Polubienia:
    2987
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    No ja u nich na stronie znalazłam opcje Kontaktu. Prawdopodobnie było to na samym dole i zgłaszałam to jako pomoc techniczna -> nieprawidłowe działanie usługi lub sprzętu. Ja miałam ogólnie problem z NATem w konsoli, że był zamknięty i mi co chwilę Internet w domu zrywało. Napisałam co mi leżało na serduchu i dopisałam, że słyszałam, że rozwiązaniem problemu jest zmiana modemu na UBEE. Poprosiłam o szybką pomoc i odpowiedź z ich strony. Później gość do mnie dzwonił, powiedziałam jak sprawa wygląda i się mnie pytał jaki termin mi pasuje żeby technik przyjechał zmienić modem na ten UBEE. Dogadaliśmy się i od tej pory mam święty spokój.
     
  13. Arienwar

    Arienwar Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2017
    Posty:
    7
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Mi po tej całej zmianie IPV6 na IPV4 pokazuje NAT: Umiarkowany, zero zrywów internetu, łącze stabilne można powiedzieć prawie bezawaryjne, na PC nie mam problemu z dołączaniem do żadnej gry online, tak samo strony WWW, wszystkie śmigają aż miło.

    Dopiero po kupnie xbox one zacząłem mieć problemy, najpierw mi nie działał sklep, nie mogłem nic ściągać, nawet wpisać kodu do xbl gold, teraz mam ipv4 i mogę pobierać wszystko, gry, aplikacje itd, natomiast w grach online (narazie tylko 2 przetestowałem) w GTA V dołączam do pustych sesji, lub gdy już dołączę do jakiejś pełnej to i tak mnie za chwilę wyrzuci do trybu fabularnego z powodu nieznanego błędu sieci.

    Po weekendzie zadzwonię do nich i powiem żeby mi ustawili tego TC w tryb bridge, gdy powie ze nie da rady zawnioskuję o ten modem UBEE i dam znać co dalej :)
     
  14. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    4807
    Polubienia:
    2987
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    TC nie ma trybu Bridge. UBEE ma.
     
    davex lubi to.
  15. Arienwar

    Arienwar Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2017
    Posty:
    7
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dlatego ich zrobię trochę pod uja jak @davex@davex kazał :p gdy mi powie że nie da rady to poproszę o tego UBEE, pozdrawiam!
     
    davex lubi to.
  16. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    1439
    Polubienia:
    556
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Kolego. Nie pisz o Ubee tylko ze chcesz tryb Bridge. Nie wiem jak odnoszą się do obecnych klientów ale ja jako "nowy" w dostałem connect box czyli compala. Przy necie 250 robi po WiFi 200:)

    Za błędy odpowiada Android
     
    Arienwar lubi to.
  17. mako1993

    mako1993 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2013
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Powiem wam tak mam upc fiber power 120mb/s na konsoli pokazywalo mi ipv4 i ipv6 nat otwarty albo umiarkowany nie moglem nic pobierac i mialem czeste lagi w fifie.Napisalem do Upc zeby wlaczyli bridge niby wlaczyli . Teraz mam ipv4 tylko nat otwary sklep dziala i multi tez lepiej smiga
     

Wczytywanie...

Poleć forum