Problemy z X360 65nm

konoo

Użytkownik
Użytkownik
Zakładam tą ankiety ponieważ przymierzam się do kupna X pudła http://x360iso.org/index.php?topic=1321.0
Lecz jak awaryjność X360 65nm (falcon) będzie zbliżona do X 360 90nm, to niestety będę zmuszony wsiąść produkt konkurencji
mimo że bardziej widzi mi się 360 niż ps3
Lecz nie zamierzam kupować sprzętu z góry wiedząc że ma poważne wady fabryczne

Dlatego proszę o uczciwe wypełnienie ankiety

Dziękuję

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik
Odp: Problemy z X360 65nm

Ja aktualnie jeszcze nie widziałem, RoD itd. były wynikiem pośpiechu i błędów microshitu, teraz większość została poprawiona. Co do tych starych konsol to nie każda się psuje . ja mam premium 90nm już ponad rok i problemów 0%

Naturalnie, jako mod tego forum polecam x360 i odpycham od p"ass"3 :]

peku

Użytkownik
Użytkownik

nie masz sie co martwic nawet jezeli by rod wyskoczyl masz 3 lata gwary ^^ wiec możesz to olać ale i tak jestem pewien ze nic sie nie stanie. Ja mam x-a z 2006 roku i dalej działa ^^ nie chce zapeszać :p ale jeszce działą ;]

konoo

Użytkownik
Użytkownik

nie masz sie co martwic nawet jezeli by rod wyskoczyl masz 3 lata gwary
niby tak ale ja nie chcę kupować sprzętu z wadą fabryczną
Mogą dać i 50lat gwary ale jak w 65nm ale jak awarie są na poziomie 90nm czyli 16% to ja dziękuję

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik

Wady fabryczne to były przy 90nm, teraz chyba normalne że zaczęli to wszystko poprawiać, Masz tam lepsze chłodzenie, mniejszy pobór energii itd. Tutaj na forum na pewno znajdziesz osoby z rod ale od czegoś jest dział Problemy więc chyba normalne że pechowcy tu przychodzą :p Już widzisz tutaj 2 osoby które trzymają 90nm i nie ma problemów.

90% na to że nic ci się nie stanie z 65nm, co prawda GPU nadal ma 90nm ale i tak temp. w konsoli spadła.

peku

Użytkownik
Użytkownik

poprzez lepsze chłodzenie cpu ^^ bo od tego sie grzalo wszystko( u niektorych osob dalej grzeje . ja, spike) no i lepsze chlodzenie w koncu jest....

realizer

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

ale masz problem kup sobie 2 X'y wyjdzie ci tyle samo co ps3 a jak 1 ci sie zepsuje to dajesz na gware i grasz na drugim ;D (to jest "joke" ale trzeba przyznac glowka pracuje :D )

artur10a

Użytkownik
Użytkownik

Poki co mam Falcona 65 nm i odpukac narazie sie nic nie dzieje, oby tak dalej :p

Jaczomb

Użytkownik
Użytkownik

ja tez mam falcona od 3 tygodni (przerobiony od razu) narazie nic sie nie dzialo
nawet jak gralismy turniej z kumplami to po 7 godzinach wylaczylismy konsole ( troche goraca od spodu) ale nic sie nie stalo i nic sie nie dzieje do tej pory ( I TAK MA ZOSTAC ! ;D)

incubus

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

Z tego co pisał Juchy nietrafił mu sie jeszcze żaden falcon z ROD.

peku

Użytkownik
Użytkownik

a ja znam gościa któremu falcon sie już przegrzał i ileś tam diód mu wyskoczyło... odczekal chwile wlaczyl i znowu działa. Ale sie zaczyna przegrzewac ::) wiadomo przeciez ze cala wina lezy po stronie GPU ktore nadal jest w 90nm tylko CPU zmienili na 65nm ale duzo to nie dało...

cux

Użytkownik
Użytkownik

Ja mam falcona 65nm i 175W. Konsole mam od dwoch tygodni, srednio dziennie wlaczona jest z 10-12 godzinek i wszystko hula jak w zegarku. :D Praktycznie nie ma zadnego cieplego miejsca na obudowie, takze przegrzewanie wyeliminowane rewelacyjnie... ;) Polecam. A sony nie bierz-nie bedziesz mila w co grac. :D Co do awaryjnosci, od czasu wypuszczenia na rynek Xbox'a z falconem, koles ktory prowadzi serwis stwierdzil, ze nie mial zadnej reklamacji pudelka. Takze cos w tym jest.

DateX

Użytkownik
Użytkownik

Może znowu będe się powtarzał ale tak jak dwaj modzi też mam wersję 90nm i wszystko gra zero zwiechów, przegrzeń itd. Poprostu zalezy jak trafisz, widocznie trafiłem dobrze nie będe zapeszać ale 80% rodów jest z winy użytkowników, złe położenie konsoli (np. ciepłe miejsca). Dla przykładu mój kumpel grał na Xboxie w kuchni koło pieca ;D Mógł se do piekarnika go wsadzić, jak widzisz nie zawsze to wina sprzętu lecz uzytkowania go ;)

cux

Użytkownik
Użytkownik

Ja mam konsole polozona poziomo dodatkowo stoi na podstawczkach (jakies 7 cm od podloza), ktore zwedzilem z kuchni. :D Takze o nic sie nie martwie, z kazdej strony pudelko jest zimne. 8)

Jaczomb

Użytkownik
Użytkownik

Ale sie wystraszylem przed chwila o boze ;] Moj falcon odlączyl sie lekko od gniazdka i rod wyskoczyl, ale poprailem i wszystko ok :D wiec jak bedziecie miec diodki w falconie to sprawdzcie czy wszystko dobrze podpięte jest ;)

Dante

Użytkownik
Użytkownik

sam kupiłem X360 w wersji falcon tydzień temu i miałem podobne obawy czy brać, wszystko przeztą awaryjność wiadomo przedłużona gwarancja fajna sprawa ale wolałbym niezawodny sprzęt zamiast długiej gwarancji. Zastanawiałem się nad ps3 ponieważ wcześniej miałem zarówno psx,ps2 oraz psp a z konsolą microsoftu nie miałem styczności, hajs miałem odłożony więc mogłbym pozwolić sobie i na ps3, problem w tym że chciałem spróbować x360, kupiłem byłem zadowolony no i jestem tylko jak wskoczyłem na neta i poczytałem że nawet falcony siadają to troszkę się wystraszyłem ale luz pożyjemy zobaczymy a i jeszcze jedno przyznaje racje koledze który mówi, że część awarii konsol wynika z nieprawidłowego korzystania

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik

To też, ludzie często wsadzają xboxa do półki i sami w pokoju mają 40stopni... po takim graniu raczej normalne że xbox się przegrzeje. Najlepiej postawić xboxa tak by miał z każdej strony dostęp powietrza i nie trzymać go obok grzejnika...

Grzelus301

Użytkownik
Użytkownik

Ja moją konsole zawsze prawie kłade na biurku na podstawkach jakieś 5-7cmn od podłoża, uchylam okno :) to jedna strona konsoli jest prawie że zimna a druga lekko ciepła jak i wiatraki :) A to jest stary model 90/90nm :) A nawet jeśli miałbym teraz Falcona to tak samo bym robił bo lepiej teraz zapobiegać niż później płakać :D

zaku666

Użytkownik
Użytkownik

Grzelus301 napisał:
Ja moją konsole zawsze prawie kłade na biurku na podstawkach jakieś 5-7cmn od podłoża, uchylam okno :) to jedna strona konsoli jest prawie że zimna a druga lekko ciepła jak i wiatraki :) A to jest stary model 90/90nm :) A nawet jeśli miałbym teraz Falcona to tak samo bym robił bo lepiej teraz zapobiegać niż później płakać :D
ooo fajny pomysl ale czy to nie dziala w ten sam sposob jakbys postawil pionowo? moj
x raz tylko zaliczyl 10h wlasciwie i nawet obudowa ciepla byla , zasilacz tez dlatego mysle czy jakos go nie chlodzic typu otwarte okno podczas gry/inne miejsce w pokoju

Grzelus301

Użytkownik
Użytkownik

@zaku666
Nie, bo jak leży poziomo i jest na podstawkach to obudowa się nie grzeje z boku tak jakby stała pionowo, ale po przeciwnej stronie od dysku jest jeszcze kratka dzięki której w pozycji leżącej wpada chłodne powietrze :) to praktycznie obudowa od tej kratki do połowy konsoli jest zimna :D ;D :D A jak chłodniej zawieje to nawet lodowata :D

Do góry Bottom