Przeflashowanie dysku WD

t55555

Świeżak
Świeżak
Witam.Może mi ktoś opisać jak przerobić dysk WD Scorpio 320 GB aby działał na Xbox 360 Slim ?? Wiem że bedzie miał wykryte tylko 250 ale to wystarczy,pytanie jak to zrobić bo przewodnik jaki znalazłem na tej stronie jest stary i dla programu Hddhackr v0.9.. a ten nie wykrywa mi dysku. Wersja v1.22 wykrywa mi dysk ale mam problemy bo dostaje miedzy innymi komunikat: Reading HDD sector 16 failed ! Na czerwono napisane. Pomoże mi ktoś ???

hashpl

Banned
przejedz dysk programem HDAT2 i zobacz czy wyskakuja Ci jakies warningi spróbuj tez tego programu : HddHackr_v1.25

t55555

Świeżak
Świeżak
HDDHackr v1.25 pokazuje to samo czyli Reading HDD sector 16 failed! Nikt nie miał czegoś takiego ??

akir

Xbox One
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
Użytkownik
PSforum.pl
To wgraj bin nie odczytuj

t55555

Świeżak
Świeżak
Tzn jak bo pierwszy raz się bawie w cos takiego ? :|

hashpl

Banned
odpalasz z DOSa wpisujesz hddhackr wybierasz dysk ktory chcesz przerobic, potem dajesz F [Enter] wpisujesz HDDSS.BIN [enter] potem 2x [Y] i czekasz az dojdzie do 100%, wylaczasz komputer i wszystko powinno byc dobrze

t55555

Świeżak
Świeżak
Cały czas tak robie tzn. odpalam Dos wpisuje Hddhackr po czym wybieram dysk WD ( w moim przypadku jest pod cyferką 5),następnie F [Enter] następnie wpisuje HDDSS.BIN [Enter] no i pyta czy utworzyć plik UNDO.BIN więc to wpisuje po czum [ENTER] i widze piękne: Reading HDD sector 16 failed !

hashpl

Banned
Kod:
I have somehow solved the problem on my WD2500BEVT drive.   Was trying to run v 0.91b under dos from a flashdrive, in the same way I was running 1.22.
However under 0.91b I would get the error message:
"No Drive found in Enhanced mode, now scanning in legacy mode. Type the nr of the drive you want to use (1 to 4, x=exit)".
No response worked.

This happened when running as "Hddhackr -f"

As a last ditch effort, I switched the cable the WD2500BEVT was attached to (Secondary SATA off the MB) to the Primary SATA (This was the way I had it setup when I first tried running HDDHackr 1.22), and tried running 1.22 Again in auto mode.
For some reason, this time it worked.  I hooked it up to the xbox, and it was recognized immediately.  I've installed games from discs, as well as install demos from XBL...  Everything seems to be working as it should!
zrodlo

sprobuj tak zrobic, jezeli to nie pomoze to chyba trzeba czekac na nowy program lub patch bo prawdopodobnie dysk jest nowszy niz oprogramowanie.

t55555

Świeżak
Świeżak
Możesz to w skrócie przetłumaczyć na Polski język bo niektórych rzeczy nie rozumiem w tej wypowiedzi a tłumacz też dziwnie pokazuje

hashpl

Banned
w wielkim skrocie przelacz na drugi port SATA i odpal program HDDHackr 1.22

t55555

Świeżak
Świeżak
przełączylem i nadal lipa a hddhack v1.25 mam z listopada 2010 wiec dziwne to wszystko :(

hashpl

Banned
wgraj wersie 1.22 tak jak w cytacie jest, zdaje mi sie tylko ze koledze chodzilo aby najpierw zalaczyc na SATA Secondary odpalic hddhackr itd. i przy wlaczanym komputerze zamienic z Secondary na SATA Primary przynajmniej mi sie tak zdaje

t55555

Świeżak
Świeżak
Już sobie poradziłem więc można zamknąć :)

hashpl

Banned
a mozesz napisac co zrobiles ?

t55555

Świeżak
Świeżak
Robiłem wszystko w trybie ręcznym i trzeba szybko wpisywac komendy i po jednej komendzie na pare sekund wylaczac pc i wlaczac ponownie po czym nastepna komenda szybko :)

Do góry Bottom