Przegrzewająca się konsola

rybus85

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Siemka.
Jak w temacie. Już kiedyś miałem tak że dwa razy. Wystarczyło ją wcześniej przedmuchać sprężonym powietrzem i oczyścić odkurzaczem. Pomagało. Dziś też się wyłączyła i gorąca w diabli. I ta sama operacja. Sprężone powietrze i odkurzacz. Bez rozbierania,nie mam cierpliwości. No i dziś już nic to nie dało. Po wyczyszczeniu konsola pochodziła z 10 min i znów to samo. Podejrzewam że chłodzenie dostało po tyłku.
Teraz jaki może być koszt jak oddam gdzieś na porządne wyczyszczenie po rozebraniu,sprawdzeniu/lub wymiana wiatraczków i wymiana past chłodzących.
Sam raczej nie będę tego robił. Próbowałem,ale prędzej coś połamię niż mi się uda. Od razu napiszę że konsola już dawno po gwarancji :) Dwa lata niedawno minęły :(

Jarek8821

Użytkownik
Użytkownik
Jaki model one one s?

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka

rybus85

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
One. ESki nie chciałem ze względu na wbudowany zasilacz.

Jarek8821

Użytkownik
Użytkownik
Pewnie pasta jest do wymiany. Koszt od 50 do 80zl max

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka

rybus85

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Muszę znaleźć niedaleko mnie jakąś ogarniętą ekipę i trzeba będzie podrzucić :)

rybus85

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Konsola po czyszczeniu i wymianie past. Spodziewałem się lepszych efektów. Nie wyłącza się,ale nadal robi się bardzo gorąca. Może trzeba zainwestować w nowy wiatrak? :/

akir

Xbox One
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
Użytkownik
PSforum.pl
Konsola powinna być ciepła, w takie dni jak teraz może spokojnie być wrzątek. Czy wyłącza się? Czy wentylator przyspiesza czy cały czas pracuje na tych samych obrotach?

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka

rybus85

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Po czyszczeniu jest cisza. Więcej słychać jak dysk pracuje. Przed czyszczeniem potrafiła się wyłączyć po 10 min. Dziś godzinka grania i oprócz temperatury że jajko bym usmażył nic się nie dzieje. Zastanawiam się czy nie postawić jej w innym miejscu(teraz mam pod tv na półce,a zastanawiam się pionowo obok tv)i jakaś podstawka do chłodzenia. Bo jakbym postawił na boku,to zatkam jeden z otworów,więc podstawka byłaby ok.

akir

Xbox One
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
Użytkownik
PSforum.pl
Konsola nie może stać pionowo. Ma mieć z każdej strony po 15cm i jest ok. Ona ma być ciepła tak działa układ chłodzenia

rybus85

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Z tego co wiem to jak stoi pionowo to są problemy z napędem którego nie używam. Wszytko mam cyfrowo. Muszę znaleźć inne miejsce bo 15 cm nie będzie miała z żadnej strony.

akir

Xbox One
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
Użytkownik
PSforum.pl
To dlatego gorąca, z góry dobrze jest mieć te 15

B0ni3k

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
To dlatego gorąca, z góry dobrze jest mieć te 15

Najlepiej to ustaw ja tak zebys niemial nic do okola . Moja stoi na komodzie obok tv i niemam zadnych problemow a gram 3 godz. Dziennie pozdro

rybus85

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
No u mnie bywały seanse po 6h bez przerwy i dawał radę. Ale to było jesienią :)

Do góry Bottom