Szukałem tego problemu na forum, ale niestety bez rezultatów. Mój problem z tym napędem polega na tym, że napęd czyta oryginały, a nie czyta kopii. Wczoraj grałem w Unreala 3, wyjąłem płytkę i wsadziłem Call of Duty 4 i wyskoczył tekst "nierozpoznana płyta - wyczyść płytkę miękką szmatką i uruchom ponownie konsolę". Wyjąłem CoD 4, wsadziłem Bioshocka i to samo, a przed godziną jeszcze działał! Teraz nie czyta żadnej kopii zapasowej, a wcześniej wszystkie działały bez problemu. Konsola przerobiona Maximus Xtreme 1.6. Laser nówka, sprzed tygodnia SF-HD66, bo oryginał padł. Proszę o pomoc! Z góry THX.
EDIT
Wczoraj przerobiłem napęd na iXtreme 1.4 12x i też kopie nie działają (wyskakuje teraz napis "dysk niemożliwy do odtworzenia"), a oryginały działają. Napęd również nie czyta płyt CD i zwykłych DVD. Może to oznaczać wymianę całego napędu?
EDIT
Wczoraj przerobiłem napęd na iXtreme 1.4 12x i też kopie nie działają (wyskakuje teraz napis "dysk niemożliwy do odtworzenia"), a oryginały działają. Napęd również nie czyta płyt CD i zwykłych DVD. Może to oznaczać wymianę całego napędu?