przerobka lt vs jtag pomocy!!!!

Status
Temat zamknięty. Nie możn a w nim odpowiadać.

pablo88r

Użytkownik
Użytkownik
witamjestem zielony w tych sprawach 10tego wybieram sie z xboxem slimem do serwisu o przerobienie i mam problem prosze was o pomoc
wiec tak kosola data produkcji 2012-08-31

lt: podobno w tych modelach trzeba zmienic elektronike jak z grami trzeba je jakos programem przejechac zeby dzialaly jak z nagrywaniem wyczytalem ze trzeba miec ihas jak sprawdzic czy mam w laptope

jtag: podpiecie dysku zewnecznego jest mozliwe czy wprowadzili mnie w blad ?? jak z tymi grami tez trzeba przerabiac programem zeby odpalaly bez plyty czy to juz w chipie jest

sorki za bledy pisze z fona pozdrowka

ile moze kosztowac lt i jtag

ROBI772

RGH
Użytkownik
Do tych modeli trzeba zmieniać PCB w napędzie i nazywa się to LTUltimate :) potrzebujesz abgx żeby sprawdzić obraz i imgburn do nagrywania, najlepiej mieć ihasa ale można się obyć bez niego. Za LTU zapłacisz ok. 300-350zł

Teraz jest RGH, JTAG był kiedyś ale możliwościami się nie różnią, możesz podłączyć dysk zewnętrzny na usb w formacie FAT32. Gry przerabiasz na pc programem iso2god lub exiso

Za RGH ok. 200-250zł

pablo88r

Użytkownik
Użytkownik
rob772 to bardziej sie oplaca rgh ? tak mi sie wydaje mam przeznaczone 400zl jeszcze na dysk jakis bo slimke mam 4gb a jak z gwaracja daja jak przerabiaja ? a ten rgh jest awaryjny ? czy to zalezy od serwisanta jak wlutuje

co jeszcze mozna robic na tym rgh?? a zapomnialem jak pozycze kopje zapasowa a bede mial rgh to da rade wrzucic na dysk? czy bede musial miex lt

ROBI772

RGH
Użytkownik
Nie pisz posta pod postem, używaj edytuj ;-)
Jak nie zależy Ci na grze Online to bierz RGH, nie jest to awaryjne. Jak pożyczysz kopie na płycie to nie wgrasz jej jak nie masz przeróbki w napędzie.

Status
Temat zamknięty. Nie możn a w nim odpowiadać.

Do góry Bottom