Przeróbka

wdzhwdp

Świeżak
Świeżak
Witam chce sobie sflashować x-boxa 360 mam napred hitachi LG (niewiem jaki wiem że nie 79)

Proszę czy może mi ktoś dać link do spoilera jak dokonac przeróbki szukam od 5godz i 40 min w googlach i nic niema załamka

peku

Użytkownik
Użytkownik
Odp: Przeróbka

Tu masz link do opisu flashowania :]

w sumie to samsung ale mysle ze metoda taka sama...

http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/X360_flashfw/

wdzhwdp

Świeżak
Świeżak

Peku jesteś wielki ale czy mugłbyś mi jeszcze powiedziec jak rozpoznac wersje napedu i z kad mam wziac filmware do hitachi :/ ??

Erno

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

filmware bierze się TYLKO z XBINS - nie z rapidshare itp.!

http://www.360mods.net/Downloads/details/id=29.html

ściągnij, połącz się z FTP (poczekaj chwile) i wybierz hacked frimware

Co do wersji to powiedz z którego roku masz konsole - jak z 2007 to na 99% masz Hitachi-LG w wersji 79:

gangster6669

Użytkownik
Użytkownik

Tu masz jak sprawdzić wersje dvdromu
http://pictures.xbox-scene.com/xbox360/dvd/HL-romversion_xs.jpg

Sahdy84

Użytkownik
Użytkownik

Zapraszam do tutoriali mojego autorstwa w dziale poradniki

Bełek

Użytkownik
Użytkownik

Panowie, chciałbym Was prosić o radę.
Przyznam szczerze, ze wydawanie średnio 3 banknotów z Kazikiem Wielkim za grę przestaje mi powoli pasować i od dłuższego czasu zastanawiam się czy przerobić swojego iksa360. Zatem chciałbym dzięki Waszej uprzejmości dowiedzieć się czy:
1) Po sfleszowaniu napędu występuje większe prawdopodobieństwo pojawienia się ROD czy innych "grzybów"?
2) Jeśli już się coś przydarzy to czy są w Polsce serwisy/osoby, które są w stanie poradzić sobie z tym problemem? (Nie mam na myśli używania szuszarki hehe tylko jakąś profesjonalną robotę - jeśli takowa jest możliwa. No chyba, że zaryzykuję i wyslę sfleszowaną do M$ :p)

Dodam, że moja konsola została wyprodukowana 26.09.06 a napęd mam Hitachi.

wisniajp

Użytkownik
Użytkownik

Bełek napisał:
Panowie, chciałbym Was prosić o radę.
Przyznam szczerze, ze wydawanie średnio 3 banknotów z Kazikiem Wielkim za grę przestaje mi powoli pasować i od dłuższego czasu zastanawiam się czy przerobić swojego iksa360. Zatem chciałbym dzięki Waszej uprzejmości dowiedzieć się czy:
1) Po sfleszowaniu napędu występuje większe prawdopodobieństwo pojawienia się ROD czy innych "grzybów"?
2) Jeśli już się coś przydarzy to czy są w Polsce serwisy/osoby, które są w stanie poradzić sobie z tym problemem? (Nie mam na myśli używania szuszarki hehe tylko jakąś profesjonalną robotę - jeśli takowa jest możliwa. No chyba, że zaryzykuję i wyslę sfleszowaną do M$ :p)

Dodam, że moja konsola została wyprodukowana 26.09.06 a napęd mam Hitachi.
1. Przeróbka flashowaniem napędu to czysty software. Jeżeli osoba, która wykonuje tą robotę nic nie zniszczy, to podatność na ROD-a zostanie na takim samym poziomie jak wcześniej.

2. Polecam http://iksboks.eu. Ma najlepszą renomę wśród użytkowników XBoxa 360. Wysyłanie przerobionej konsoli do Microsoftu nie jest najlepszym pomysłem.

Bełek

Użytkownik
Użytkownik

Serdecznie dziękuję za odpowiedź.
Jeszcze jedna mała prośba: Czy jesteście w stanie polecić kogoś z rejonów Opola lub Wrocławia, kto zajmuję się przeróbką? Nie chciałbym ryzykować z wysyłką iksa gdzieś daleko i wolałbym się udać osobiście.

wisniajp

Użytkownik
Użytkownik

Bełek napisał:
Serdecznie dziękuję za odpowiedź.
Jeszcze jedna mała prośba: Czy jesteście w stanie polecić kogoś z rejonów Opola lub Wrocławia, kto zajmuję się przeróbką? Nie chciałbym ryzykować z wysyłką iksa gdzieś daleko i wolałbym się udać osobiście.
Też jestem z tych rejonów. W Opolu są dwa miejsca gdzie można przerobić napęd. GameBox na Kościuszki oraz serwis komórek i konsol w Galerii Piastowskiej w centrum. Ludzie polecają GameBox, ale koleś sobie życzy 150 zł za przeróbkę (!). Jeżeli kupujesz konsole u niego to płacisz 50 zł. W tym serwisie w Galerii to nie orientuje się w cenach, ani jakości usługi.

Bełek

Użytkownik
Użytkownik

Z Gamebox właśnie się skontaktowałem i koleś robi za 120zł. :mad:
W takim wypadku skorzystam z usług na allegro albo sam się wezmę.

wisniajp

Użytkownik
Użytkownik

Bełek napisał:
Z Gamebox właśnie się skontaktowałem i koleś robi za 120zł. :mad:
W takim wypadku skorzystam z usług na allegro albo sam się wezmę.
Strasznie dużo sobie liczy. Kiedy podjąłem decyzję o kupnie konsoli też chciałem przerabiać, ale teraz zrezygnowałem. Stwierdziłem, że wysyłać nigdzie napędu nie będę, bo kto wie co się z nim stanie, a 120 zł za przeróbkę to dużo. Wole kupować używki na Allegro. Pozatym awaryjność konsoli troche mnie przestraszyła. Nie mam kasy, żeby co chwile za naprawy płacić.

Do góry Bottom