ps 2 vs. psp

Morus

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
mam pytanie co bardziej się opłaca kupić ps2 czy psp ? tylko prosze nie piszcie żebym kupił xbox 360 bo mam słaby telewizor i nie mam co go kupować :)

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik
Odp: ps 2 vs. psp

na złym tv też bardzo dobrze się gra na x360 a kupisz za nie dużo więcej niż PS2 ;)

A co do ps2vspsp to już zależy do czego ci konsola. PS2 granie w domu ale bardzo dużo gier a PSP to przenośna konsola ale nie zawsze jest tyle hitów jak na ps2. To zależy od potrzeb ;)

Morus

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak

właśnie bez wachania bym wziął xboxa lecz mam odświerzanie telewizora 50Hz i wszyscy mi odradzają kupować xboxa ;)

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik

No to z tego co wiem to ps2 też nie wszystkie gry działają w 50hz. Pora zmienić tv :p

Erno

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

spike200 napisał:
No to z tego co wiem to ps2 też nie wszystkie gry działają w 50hz. Pora zmienić tv :p
niii wystarczy kabel RGB i gry działają na telewizorku 50 Hz ;)

Ukano

Użytkownik
Użytkownik

Bierz PSP - na ps2 juz praktycznie nie wychodzi nic nowego, natomiast PSP zyje pelnia zycia - coraz nowsze tytuly wychodza. Natomiast jesli chcesz miec kupe gier, ale w iwekszosci wypadkow bzdetnych bierz nintendo ds

P

Piri001

Guest

I na PSP masz HB(nie wiesz co znaczy ? to ci okresle to tak - gg , skype , net , emulator innych konsol dziala na tej jednej ) czego nie ma PS2 . Po drugie laser (sony produkuje strasznie slabe lasery ) - w PSP wszystko leci z karty pamieci no a PS2 wszystko z plyt chyba ze sie uzbroisz w dysk i hdloadera.

monias

Użytkownik
Użytkownik

Pewnie że kup X360 :)

za PSP dasz 650zł, Pley2 to koło 500 a Xbox 699zł :)
Nad czym tu myśleć?

Morus

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak

Piri001 napisał:
I na PSP masz HB(nie wiesz co znaczy ? to ci okresle to tak - gg , skype , net , emulator innych konsol dziala na tej jednej ) czego nie ma PS2 . Po drugie laser (sony produkuje strasznie slabe lasery ) - w PSP wszystko leci z karty pamieci no a PS2 wszystko z plyt chyba ze sie uzbroisz w dysk i hdloadera.
A mógłbys mi powiedzieć jak działa tam net do czegoś musze go podłączyć do kompa czy coś jestem wogóle w tym zielony :)

Erno

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

monias napisał:
Pewnie że kup X360 :)

za PSP dasz 650zł, Pley2 to koło 500 a Xbox 699zł :)
Nad czym tu myśleć?
Morus napisał:
mam pytanie co bardziej się opłaca kupić ps2 czy psp ? tylko prosze nie piszcie żebym kupił xbox 360 bo mam słaby telewizor i nie mam co go kupować :)
A czytać umiemy ?

PSP korzysta z WiFi (Poszukaj na wikipedi jak nie wiesz co to jest)

Przemo1994

Użytkownik
Użytkownik

MORUS BIERZ X360 !! :D

Bo monitor chyba masz no nie :D do starego monitora nawet podlączysz x360 i jakość obrazu bendzie 1000 razy lepsza niż na słabym tv tylko musisz sobie dokupić osobno kabel VGA podróbke mozesz kupic za 30zł ale jakość gier bendzie słabsza ale i tak o wiele wiele lepsza od PS2. Więc ja na twoim miejscu brał bym x360 tak jak większość użytkowników forum :D

P

Piri001

Guest

***** , ludzie , on sie pyta co wybrac z PS - PSP czy PS2 . A wy mu z tekstem "bierz XBOX 360 "

TymonPRO

XBOX MANIAK
XBOX MANIAK
Użytkownik

z tych dwóch brałbym psp bo ma wifi bo jest poręczne wszędzie można wziasć
bo gry nadal będą wychodzic

cux

Użytkownik
Użytkownik

PSP jest moze i kozackie, ale szybko sie nudzi, nie ma w co grac po niedlugim czasie (a gry to takie gorsze wersje gier z PS2). Czar pryska po jakichs dwoch, trzech miesiacach. Skoro nie xbox, bierz PS2. Skoro koniecznie kieszonsolka, bardziej zadowolony bedziesz z DS'a-przetestowane na mnie osobiscie i przez paru kumpli z osiedla.

cris14

Użytkownik
Użytkownik

Sam mam Xboxa PS3 i PSP. Na DS'a wychodzą beznadziejne gry dla dzieci z Japonii PSP jest obecnie najlepszą konsolą przenośną. Więc twoj wybór bo morzesz kupić sobie PSP na chwilowe granie doskładać kasy i kupić X'a. Moim zdaniem PS2 obecnie wogóle sie nie opłaca kupować. Ale podkreślam to jest moje zdanie.

Erno

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

Morus zależy co chcesz ! Albo konsolkę stacjonarna (PS2) albo przenośna (PSP). Po obu stronach są za i przeciw

PS2 jest kozackie <wiem bo mam :D> ale PSP jest miodne ze względu na Homebrew.

terron696

Użytkownik
Użytkownik

Różnice między konsolami

ps2 psp
jest to konsola stacjonarna (jak masz talet elektroniczny to może być przenośna ) konsola przenośna wielkość 2 telefonówkomórkowych
Da się nosić w reklamówce da się nosić w kieszeni choć bez pokrowca nie radzę

Biblioteka gier bardzo pokaźna mnóstwo ciekawych tytułów Biblioteka nie jest tak duża a dobrych gier jest na
pewno mniej niż na ps2 ale rośnie

Można odtwarzać filmy dvd divx i inne filmy można oglądać zakupione na krążku umd lub . przerobione możliwość odtwarzania divx bez . konwertowania jest ograniczona na razie .

Do konsoli podepniemy takie rzeczy jak gitara pistolet matę do tańczenia Do psp podepniemy tuner telewizyjny nie analogowy
odbiornik gps mikrofon kamerkę

Sterowanie rozgrywką za pomocą pada dual shock 2 analogi 4 trigery na konsloi jest jeden analog i 2 trigery

Gry na ps2 mogą być wyświetlane w rozdzielczości 1024i ale przy zastosowaniu Gry mają podziałkę 480X272 specjalnego programu normalnie chyba 800X600

Na psp jest mnóstwo ciekawych programów
odpalanie youtube przeglądanie ebooków pdfów . sterowanie helikopterkiem picco pilot tv (tylko stara . wersja konsoli ) Przeglądanie google earth . emulowanie np. Nintendo 64 sega genesis gameboy . advanced (color i nie color też) rozmawianie przez . skype odpalanie wadów (porty takich gier jak hexen . duken nuken blood odpalanie gier java użycie psp . jako pada do pc program do nawigacji gps
Podobieństwa

Obie konsole można podłączyć do tv jakość oczywiście na plus dla ps2 .Obie konsole posiadają możliwość podpięcia kamerki tylko zastosowanie jest inne w psp kamerka jest jako mikrofon do skype jako kamera do kręcenia filmów (naprawdę dobra jakość jak na tą cenę)Robi też foty .W ps2 kamerka służy do grania w specjalnie przygotowane gry (namiastka wii)Obie konsole odpalają gry z psx psp gorzej sterować bo za mało klawiszy jest .

Piri

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

Stary , moze i odjebales kawalek roboty , ale chyba na marne bo od maja temat nie ruszany byl

terron696

Użytkownik
Użytkownik

I mi się kurcze jeszcze rozjechało all .No tak przez to że nikt tematu nie rusza się o nim zapomina a czasem ludzie czytający stare temat znajdują coś dla siebie .

kantona

Użytkownik
Użytkownik

Ja miałem najpierw PS2 a potem PSP i powiem tak - jak tylko masz zamiar grać w domu to bierz PS2 Morus. I nie sugeruj się tym że niby "nic nowego nie wychodzi" bo po pierwsze wychodzi a po drugie nawet jak przestanie to jest setki gier które już wyszły i są dobre.

Do góry Bottom