P
przeo_91
Guest
P:Czym jest Xbox 360 ?
O:Xbox 360 jest to konsola do gier wyprodukowana przez Microsoft ( w skrocie m$)
P:Czym różni się np Xbox 360 Premium od Xbox 360 Arcade czy Core ?
O:Miedzy modelami najistotniejsza różnica to pamięci zaoferowana razem z konsola - Core jej nie posiada , Arcade ma kartę pamięci
Premium dysk 20gb a Elite dysk o pojemności 120gb . Istnieją także małe różnice konstrukcyjne np:
-port HDMI ( stare wersje konsol a konkretnie stary premium[do sierpnia 2007 roku ] i core nie posiadają tego wejścia )
- poprawione chłodzenie ( tak jak u góry , core premium stary brak nowego chłodzenia , nowe konsole czyli Arcade , Premium i Elite już je mają )
- Kolory ( różnice występują także w kolorystyce obudowy naszej konsoli - Elite posiada czarny kolor , a Premium od Arcade różni tylko kolor tacki . Premium posiada srebrna chromowana a Arcade biała , matowa )
P:Czym jest RRoD , Rod itd ?
O:Rod jest to usterka konsoli objawiająca się trzema , czerwonymi ćwiartkami kola świecącymi się zamiast normalnych zielonych
Rod jest to określenie ogólne usterki hardware'owej (sprzętu) , jednak najczęściej rozumie się przez to odlutowanie się GPU od płyty głównej konsoli . Rod nie jest w cale straszna usterka - czasami sygnalizuje tylko wypięcie się kabla lub przegrzanie
P:Czym jest Xbox live ?
O:Xbox live to usługa polegająca na graniu online
P: Czy Xbox Live jest Darmowy ?
O: Nie
P:Jak zapłacić za Xbox live ?
O:Trzeba kupić kartę zdrapkę (np z allegro) i wpisać kod ze zdrapki
P: Czym się różni konto GOLD od SILVER
O: Oba konta są kontami na XboxLive , tylko ze Silver jest darmowy i ma ograniczone możliwości ( nie da się grac Online )
P: Czy ban blokuje mi konsole czy tylko dostęp do usługi Xbox Live ?
O:Ban jest to blokada na Xbox Live a także ZERWANIE UMOWY GWARANCYJNEJ !!!
P:Za co mogę dostać bana ?
O:Za zmiana firmware , jednak czasami Microsoft daje bany także z nie zmodyfikowanym Firmware .
P:O co chodzi z tym Firmwarem ?
O:Firmware jest to program sterujący pracą napędów . Najczęściej przez słowo Firmware rozumiemy piracki program pozwalający odpalać kopie zapasowe gier
P: Jakie są rodzaje Firmware ?
O: Są dwa rodzaje firmware : iXtreme i Xtreme
P:A czym oba się różnią ?
O:iXtreme pozwala na bezpieczne korzystanie z usługi Xbox Live ale wymaga specjalnych pliczków zwanych Stealth Patchami , dzięki którym kopia nie jest możliwa do odróżnienia od oryginału
P:Czym jest Stealth Patch ?
O:Są to pliki (najczęściej trzy ) dogrywane do kopii gry , dzięki którym kopia nie jest do odróżnienia od oryginału w grze online
P:Czy dysk jest konieczny do gry ?
O:Nie , aczkolwiek coraz to nowsze gry zaczynają z niego korzystać co wpływa korzystnie na rozgrywkę
P:Kupiłem Xbox'a 360 Arcade i nie miałem dysku . Czy mogę go teraz dokupić ?
O: Tak
P:Czy warto kupić dysk o pojemności 120gb ?
O:Na razie takie dyski nie są wykorzystywane . Jeżeli nie ściągasz dem na konsole to taki dysk nie jest potrzebny.
P:Czy mogę podłączyć pad od Xbox'a do PC ?
O:Tak , jednakże jest potrzebny do tego nadajnik dokupywany specjalnie do PC , chyba ze posiadasz pada z kabelkiem , który można bezproblemowo podłączyć .
P:Jaki pad ma zasięg?
O:Od 10m-15m
P:Na padzie migają mi diody . Co to oznacza ?
O:Najprawdopodobniej baterie są wyczerpane . Kup nowe baterie i po sprawie
P:Czy gry z Xboxa1 będą chodziły na Xbox'ie 360 ?
O:Tak , aczkolwiek nie wszystkie i potrzebny do tego jest dysk twardy . Lista gier znajduje się na stronie http://www.xbox.com/en-GB/games/backwardcompatibilitygameslist.htm
P: Posiadam grę i nie chce się ona uruchomić . Co może być przyczyna ?
O: Wiele jest przyczyn nie uruchamiania się gier na konsoli . A oto nie które z nich
- nieodpowiedni region gry
-gra z xbox1 trzeba sprawdzić czy znajduje się na liście . Jeżeli są na liście trzeba pobrać aktualizacje
- zbyt porysowana płyta
P:O co chodzi z regionem gry ?
O:Świat jest podzielony na regiony w których inne są systemy wyświetlania . W Europie tym systemem jest PAL , a w Ameryce nazywa sie NTSC
P:Jak długo trwa gwarancja na konsole ?
O:Gwarancja na konsole trwa 2 lata , a na usterkę RROD trwa ona 3 lata od daty zakupu konsoli
P:Od kiedy trwa gwarancja ?
O:Od daty sprzedaży konsoli
P:Co jest potrzebne aby konsole przyjęli na gwarancje?
O
otrzebny jest paragon ze sklepu z data kupna konsoli
P:Czy mogę wysłać przerobiona konsola do serwisu gwarancyjnego
O:Oczywiście , nikt nie broni . Tylko ze jak Mcrosoft odkryje ze złamałeś umowę to nie naprawi ci konsoli i każe zapłacić za koszt podróży konsoli . Nie którym się udają ze wysyłają przerobiona konsole i otrzymywali naprawiona ale są to pojedyncze przypadki
P:To co zrobić aby konsole wysłać do serwisu ?
O:Trzeba wgrać oryginalny firmware do napędu konsoli nie uszkadzając plomb gwarancyjnych
P:Jak przerobić konsole ?
O:Są dwa sposoby przerobienia konsoli : dolutowanie chipa do konsoli lub zmiana firmware napędu
P:Jakie są ceny Xboxa 360 (nowego)
P:Nowy Xbox 360 :
A) Arcade - kosztuje 777zl
B) Premium - kosztuje 1049zl
C) Elite - kosztuje 1399zl
P:Jakie płyty czyta Xbox 360 ?
O: Płyty z grami to DVD+R DL
P:Jaka nagrywarka jest najlepsza do nagrywania kopii gier?
O:LG i Pionieer 112d
P:Jak zgrać pliki mp3 na dysk twardy ?
O
oprzez połączenie dysku konsoli do PC i zgranie . Nie da się zgrać plików na dysk bezpośrednio z płyty CD/DVD .
P:Słyszałem ze Xbox odtwarza filmy w formacie Divx . Jednakże gdy ja wkładam płytę z filmem to nie mogę jej uruchomić . Dlaczego ?
O
onieważ trzeba dograć dashboard i kodeki z Xbox Live
P:Co to jest dashboard ?
O
ashboard jest to system operacyjny konsoli
P:Czy czarny pad będzie chodził na białej konsoli ?
O:Tak
P:Czy to normalne ze Xbox tak głośno pracuje?
P:Jak zabezpieczyć konsole przed RODem ?
O:Należy konsole trzymać w wentylowanym miejscu , nie zatykać otworów wentylacyjnych i nie przegrzewać jej . Można jej także dokupić odpowiednie Coolery jednak nie którzy mówią ze zamiast pomagać one szkodzą .
P:Gdzie jest zapisany nr seryjny konsoli ?
O:Z tylu konsoli na obudowie , pod przednim panelem (faceplate) i w ustawieniach konsoli możemy odczytać nr seryjny konsoli
P:Jak się dowiedzieć czy mam konsole z nowym chłodzeniem ?
O:Konsola z nowym chłodzeniem posiada wejście HDMI , a także zasilacz 175w . Na pudelku można bez otwierania przeczytać czy konsola posiada nowe chłodzenie - jeżeli pisze ze konsola posiada HDMI to to równa się z nowym chłodzeniem
P:Jak zdjąć plomby nie uszkadzając ich ?
O:Trzeba je lekko podgrzać suszarka , a następnie lekko podwadzić nożem i odkleić ,następnie przykleić na jakiś śliski papier np papierek od gum .
P:Jak podłączyc konsole do monitora od PC
O
otrzebujesz kabla VGA i po krzyku !
P:Czy istnieje pilot do konsoli Xbox 360 ?
P:Czy pad od konsoli Xbox1 pasuję do konsoli Xbox 360 ?
O:Nie
P:Czy pad od konsoli Xbox 360 pasuje do Xbox1 ?
P:czy mogę podłączyc pada od PC do Xboxa ?
P:Czy to prawda ze miesiąc Xbox Live jest darmowy ?
P:Czy ROD da się naprawić ?
P:Czy mogę podłaczyć Xboxa pod stary telewizor CRT ?
O:Tak , o ile posiada złącze SCART
P: Widziałem Xboxa Pro . Czy to jakaś nowa wersja ?
O: Nie . Pro to po prostu premium
P:Co zrobić aby konsola czytała kopie zapasowe gier ?
O:Należy ją przerobić
P:Czy do gier demo potrzebna jest przerobiona konsola ?
P:Czy za nagrane gry demo dostane bana?
P:Czy konsola może być w pozycji pionowej i nic jej się nie stanie?
O:Może stać i nic jej się nie stanie
P:Co dają punkty które zdobywam grając w gry ?
O
okazują twoje wyniki w grach
P:Widziałem gry do sciągnięcia na Xbox live , jednak nie moglem pobrać , pisało coś o za malej ilości punktów . O co chodzi ?
O:Gry Arcade są wymieniane za Microsoftpoints (msp)
P:Ale jak zdobyć te Microsoft points ?
O:Tak jak w przypadku wykupywania konta gold , tutaj tez trzeba kupić kartę zdrapkę . Takie karty można kupić na Allegro.pl
P:Jak nagrać pełną wersje gry na płytę DVD żeby można było normalnie grac?
O:Na stronie http://x360iso.org/index.php?topic=7.0 jest poradnik
P:iXtreme wymaga specjalnych patchów od gry . A jak sprawdzić czy gra je posiada ?
O
oradnik znajduje się na stronie http://x360iso.org/index.php?topic=12.0
P:Nagrałem grę jednak wyskakuje komunikat o brudnej płycie , chociaż płyta nawet palca nie ma odbitego . Czym to jest spowodowane ?
O:Gry tłoczone są najwyższej jakości , nagrywane już nie , a laser w xbox'ie jest bardzo czuły. Aby taki komunikat nie występował należy używać dobrej jakości płyt i dobrej nagrywarki . Gry należy nagrywać z małą prędkością 2.4x .
P:To jakie płyty polecacie?
O:Verbatim
P:A jaka nagrywarka jest najlepsza?
P:A prędkość ?
O:2,4x
iXtreme
P: Czym jest iXtreme?
O: iXtreme jest rodzajem firmware do napędu x360.
P: Czy na iXtreme, będę mógł odczytywać kopie zapasowe gier?
O: Tak, ale jedynie wtedy, gry będziesz miał również Stealth Patch'a
P: Co to jest Stealth Patch?
O: Jest to patch konieczny, do uruchomienia backupa na iXtreme
P: Gdzie znajdę Stealth Patch'e?
O: Przeważnie w dziale download z odpowiednią grę lub w temacie o iXtreme
P: Czy jeżeli nie mam iXtreme, a jednak użyję Stealth Patch'a, to czy odpali mi na innym firmware?
P: Czy na iXtreme mogę grać na Xbox Live?
O: Owszem
P: Mogę grać na Xbox Live używając kopii bezpieczeństwa nie obawiając się
banowania?
O: Niektórzy mówią, że tak. Jednakże lepiej tego nie robić, bo nie da się od banować konsoli
P:Czy mogę grać w gry z PC na konsoli ?
P:Czy mogę grać w gry z innej konsoli na Xbox'ie?
P:Kupiłem nowego pada , ale nie działa . Czemu ?
O:Nowe pady trzeba zsynchronizować razem z konsola .
P:Jak to zrobić?
O:Trzeba nacisnąć mały , biały przycisk na górnej części pada i naciskając biały przycisk w konsoli
P:Na zasilaczu świeci mi się kontrolka na różne kolory . Czy to normalne ?
O:Tak , pod warunkiem ze świeci się na dwa kolory - pomarańczowy(czuwanie) zielony(uruchomiony) . Jeżeli świeci się na czerwono(awaria) to trzeba natychmiast wyciągnąć wtyczkę z gniazdka
P:Czy Xbox może odtwarzać filmy DVD ?
P:Czy Xbox może odtwarzać pliki MP3?
P:Czy na konsoli Xbox można otworzyć zdjęcia ?
P:Jaki jest nr telefonu na Biuro obslógi klienta Xbox ?
o
zwonisz na numer 008004411796
Z telefonu w sieci TP lub Orange
P:Skąd mogę pobrać aktualizacje do Xboxa?
O: Ze strony internetowej www.xbox.com lub podłączając się do Xbox Live
P:Jak już ściągnę aktualizacje z xbox.com to co później z nią zrobić?
O:Wystarczy nagrać na płytę cd i włożyć ją do konsoli . Później aktualizacja przebiegnie automatycznie .
P
obrałem najnowsza aktualizacja . Próbuję ją zainstalować , ale wyskakuje błąd . Co zrobić?
O:Najwyraźniej ta aktualizacja została już pobrana i zainstalowana
P:Czy jak sflashuje konsole , to bedzie mi odtwarzala oryginaly ?
O:tak
P:Na jakich plytach(oryginałach czyu kopiach ) jest wieksze zdobycie bana ?
O:Na kopiach
P:Na jakich plytach(oryginałach czy kopiach) jest wiekszy komfort podczas gry ?
O:Na oryginałach
P:Jak wyglada pojemnosc dysku?
O
ysk 20GB ma 13GB do dyspozycji użytkownika a 7GB jest zarezerwowane przez system do tworzenia pliku wymiany dla gier.
Dysk 120GB ma taki sam plik wymiany a reszta jest dostępna dla użytkownika.
P
laczego nie można pobrać niektórych danych z Marketplace'u
O:Od pewnego czasu Microsoft wprowadził blokadę regionalnš. System sprawdza IP użytkownika i niektóre pliki przez Polaków nie mogš zostać pobrane(Przypominam ze XboxLive nie jest w polsce oficjalnie dostepny)
P:Czy klawiatura USB działa z konsolą?
O:Tak ale tekst można na niej pisać tylko w dashboardzie.
P:Jakie akumulatorki polecacie do bezprzewodowego pada ?
O
olecamy akumulatorki takie jak:
- Energizer 2500/2700
- Sanyo 2500/2700;
- GP 2500/2700
Szczególne podziękowania należą się użytkownikowi PIRI za nadesłanie drugiej części Faq
O:Xbox 360 jest to konsola do gier wyprodukowana przez Microsoft ( w skrocie m$)
P:Czym różni się np Xbox 360 Premium od Xbox 360 Arcade czy Core ?
O:Miedzy modelami najistotniejsza różnica to pamięci zaoferowana razem z konsola - Core jej nie posiada , Arcade ma kartę pamięci
Premium dysk 20gb a Elite dysk o pojemności 120gb . Istnieją także małe różnice konstrukcyjne np:
-port HDMI ( stare wersje konsol a konkretnie stary premium[do sierpnia 2007 roku ] i core nie posiadają tego wejścia )
- poprawione chłodzenie ( tak jak u góry , core premium stary brak nowego chłodzenia , nowe konsole czyli Arcade , Premium i Elite już je mają )
- Kolory ( różnice występują także w kolorystyce obudowy naszej konsoli - Elite posiada czarny kolor , a Premium od Arcade różni tylko kolor tacki . Premium posiada srebrna chromowana a Arcade biała , matowa )
P:Czym jest RRoD , Rod itd ?
O:Rod jest to usterka konsoli objawiająca się trzema , czerwonymi ćwiartkami kola świecącymi się zamiast normalnych zielonych
Rod jest to określenie ogólne usterki hardware'owej (sprzętu) , jednak najczęściej rozumie się przez to odlutowanie się GPU od płyty głównej konsoli . Rod nie jest w cale straszna usterka - czasami sygnalizuje tylko wypięcie się kabla lub przegrzanie
P:Czym jest Xbox live ?
O:Xbox live to usługa polegająca na graniu online
P: Czy Xbox Live jest Darmowy ?
O: Nie
P:Jak zapłacić za Xbox live ?
O:Trzeba kupić kartę zdrapkę (np z allegro) i wpisać kod ze zdrapki
P: Czym się różni konto GOLD od SILVER
O: Oba konta są kontami na XboxLive , tylko ze Silver jest darmowy i ma ograniczone możliwości ( nie da się grac Online )
P: Czy ban blokuje mi konsole czy tylko dostęp do usługi Xbox Live ?
O:Ban jest to blokada na Xbox Live a także ZERWANIE UMOWY GWARANCYJNEJ !!!
P:Za co mogę dostać bana ?
O:Za zmiana firmware , jednak czasami Microsoft daje bany także z nie zmodyfikowanym Firmware .
P:O co chodzi z tym Firmwarem ?
O:Firmware jest to program sterujący pracą napędów . Najczęściej przez słowo Firmware rozumiemy piracki program pozwalający odpalać kopie zapasowe gier
P: Jakie są rodzaje Firmware ?
O: Są dwa rodzaje firmware : iXtreme i Xtreme
P:A czym oba się różnią ?
O:iXtreme pozwala na bezpieczne korzystanie z usługi Xbox Live ale wymaga specjalnych pliczków zwanych Stealth Patchami , dzięki którym kopia nie jest możliwa do odróżnienia od oryginału
P:Czym jest Stealth Patch ?
O:Są to pliki (najczęściej trzy ) dogrywane do kopii gry , dzięki którym kopia nie jest do odróżnienia od oryginału w grze online
P:Czy dysk jest konieczny do gry ?
O:Nie , aczkolwiek coraz to nowsze gry zaczynają z niego korzystać co wpływa korzystnie na rozgrywkę
P:Kupiłem Xbox'a 360 Arcade i nie miałem dysku . Czy mogę go teraz dokupić ?
P:Czy warto kupić dysk o pojemności 120gb ?
O:Na razie takie dyski nie są wykorzystywane . Jeżeli nie ściągasz dem na konsole to taki dysk nie jest potrzebny.
P:Czy mogę podłączyć pad od Xbox'a do PC ?
O:Tak , jednakże jest potrzebny do tego nadajnik dokupywany specjalnie do PC , chyba ze posiadasz pada z kabelkiem , który można bezproblemowo podłączyć .
P:Jaki pad ma zasięg?
O:Od 10m-15m
P:Na padzie migają mi diody . Co to oznacza ?
O:Najprawdopodobniej baterie są wyczerpane . Kup nowe baterie i po sprawie
P:Czy gry z Xboxa1 będą chodziły na Xbox'ie 360 ?
O:Tak , aczkolwiek nie wszystkie i potrzebny do tego jest dysk twardy . Lista gier znajduje się na stronie http://www.xbox.com/en-GB/games/backwardcompatibilitygameslist.htm
P: Posiadam grę i nie chce się ona uruchomić . Co może być przyczyna ?
O: Wiele jest przyczyn nie uruchamiania się gier na konsoli . A oto nie które z nich
- nieodpowiedni region gry
-gra z xbox1 trzeba sprawdzić czy znajduje się na liście . Jeżeli są na liście trzeba pobrać aktualizacje
- zbyt porysowana płyta
P:O co chodzi z regionem gry ?
O:Świat jest podzielony na regiony w których inne są systemy wyświetlania . W Europie tym systemem jest PAL , a w Ameryce nazywa sie NTSC
P:Jak długo trwa gwarancja na konsole ?
O:Gwarancja na konsole trwa 2 lata , a na usterkę RROD trwa ona 3 lata od daty zakupu konsoli
P:Od kiedy trwa gwarancja ?
O:Od daty sprzedaży konsoli
P:Co jest potrzebne aby konsole przyjęli na gwarancje?
O
P:Czy mogę wysłać przerobiona konsola do serwisu gwarancyjnego
O:Oczywiście , nikt nie broni . Tylko ze jak Mcrosoft odkryje ze złamałeś umowę to nie naprawi ci konsoli i każe zapłacić za koszt podróży konsoli . Nie którym się udają ze wysyłają przerobiona konsole i otrzymywali naprawiona ale są to pojedyncze przypadki
P:To co zrobić aby konsole wysłać do serwisu ?
O:Trzeba wgrać oryginalny firmware do napędu konsoli nie uszkadzając plomb gwarancyjnych
P:Jak przerobić konsole ?
O:Są dwa sposoby przerobienia konsoli : dolutowanie chipa do konsoli lub zmiana firmware napędu
P:Jakie są ceny Xboxa 360 (nowego)
P:Nowy Xbox 360 :
A) Arcade - kosztuje 777zl
B) Premium - kosztuje 1049zl
C) Elite - kosztuje 1399zl
P:Jakie płyty czyta Xbox 360 ?
O: Płyty z grami to DVD+R DL
P:Jaka nagrywarka jest najlepsza do nagrywania kopii gier?
P:Jak zgrać pliki mp3 na dysk twardy ?
O
P:Słyszałem ze Xbox odtwarza filmy w formacie Divx . Jednakże gdy ja wkładam płytę z filmem to nie mogę jej uruchomić . Dlaczego ?
O
P:Co to jest dashboard ?
O
P:Czy czarny pad będzie chodził na białej konsoli ?
P:Czy to normalne ze Xbox tak głośno pracuje?
P:Jak zabezpieczyć konsole przed RODem ?
O:Należy konsole trzymać w wentylowanym miejscu , nie zatykać otworów wentylacyjnych i nie przegrzewać jej . Można jej także dokupić odpowiednie Coolery jednak nie którzy mówią ze zamiast pomagać one szkodzą .
P:Gdzie jest zapisany nr seryjny konsoli ?
O:Z tylu konsoli na obudowie , pod przednim panelem (faceplate) i w ustawieniach konsoli możemy odczytać nr seryjny konsoli
P:Jak się dowiedzieć czy mam konsole z nowym chłodzeniem ?
O:Konsola z nowym chłodzeniem posiada wejście HDMI , a także zasilacz 175w . Na pudelku można bez otwierania przeczytać czy konsola posiada nowe chłodzenie - jeżeli pisze ze konsola posiada HDMI to to równa się z nowym chłodzeniem
P:Jak zdjąć plomby nie uszkadzając ich ?
O:Trzeba je lekko podgrzać suszarka , a następnie lekko podwadzić nożem i odkleić ,następnie przykleić na jakiś śliski papier np papierek od gum .
P:Jak podłączyc konsole do monitora od PC
O
P:Czy istnieje pilot do konsoli Xbox 360 ?
P:Czy pad od konsoli Xbox1 pasuję do konsoli Xbox 360 ?
P:Czy pad od konsoli Xbox 360 pasuje do Xbox1 ?
P:czy mogę podłączyc pada od PC do Xboxa ?
P:Czy to prawda ze miesiąc Xbox Live jest darmowy ?
P:Czy ROD da się naprawić ?
P:Czy mogę podłaczyć Xboxa pod stary telewizor CRT ?
O:Tak , o ile posiada złącze SCART
P: Widziałem Xboxa Pro . Czy to jakaś nowa wersja ?
O: Nie . Pro to po prostu premium
P:Co zrobić aby konsola czytała kopie zapasowe gier ?
O:Należy ją przerobić
P:Czy do gier demo potrzebna jest przerobiona konsola ?
P:Czy za nagrane gry demo dostane bana?
P:Czy konsola może być w pozycji pionowej i nic jej się nie stanie?
O:Może stać i nic jej się nie stanie
P:Co dają punkty które zdobywam grając w gry ?
O
P:Widziałem gry do sciągnięcia na Xbox live , jednak nie moglem pobrać , pisało coś o za malej ilości punktów . O co chodzi ?
O:Gry Arcade są wymieniane za Microsoftpoints (msp)
P:Ale jak zdobyć te Microsoft points ?
O:Tak jak w przypadku wykupywania konta gold , tutaj tez trzeba kupić kartę zdrapkę . Takie karty można kupić na Allegro.pl
P:Jak nagrać pełną wersje gry na płytę DVD żeby można było normalnie grac?
O:Na stronie http://x360iso.org/index.php?topic=7.0 jest poradnik
P:iXtreme wymaga specjalnych patchów od gry . A jak sprawdzić czy gra je posiada ?
O
P:Nagrałem grę jednak wyskakuje komunikat o brudnej płycie , chociaż płyta nawet palca nie ma odbitego . Czym to jest spowodowane ?
O:Gry tłoczone są najwyższej jakości , nagrywane już nie , a laser w xbox'ie jest bardzo czuły. Aby taki komunikat nie występował należy używać dobrej jakości płyt i dobrej nagrywarki . Gry należy nagrywać z małą prędkością 2.4x .
P:To jakie płyty polecacie?
O:Verbatim
P:A jaka nagrywarka jest najlepsza?
P:A prędkość ?
O:2,4x
iXtreme
P: Czym jest iXtreme?
O: iXtreme jest rodzajem firmware do napędu x360.
P: Czy na iXtreme, będę mógł odczytywać kopie zapasowe gier?
O: Tak, ale jedynie wtedy, gry będziesz miał również Stealth Patch'a
P: Co to jest Stealth Patch?
O: Jest to patch konieczny, do uruchomienia backupa na iXtreme
P: Gdzie znajdę Stealth Patch'e?
O: Przeważnie w dziale download z odpowiednią grę lub w temacie o iXtreme
P: Czy jeżeli nie mam iXtreme, a jednak użyję Stealth Patch'a, to czy odpali mi na innym firmware?
P: Czy na iXtreme mogę grać na Xbox Live?
O: Owszem
P: Mogę grać na Xbox Live używając kopii bezpieczeństwa nie obawiając się
banowania?
O: Niektórzy mówią, że tak. Jednakże lepiej tego nie robić, bo nie da się od banować konsoli
P:Czy mogę grać w gry z PC na konsoli ?
P:Czy mogę grać w gry z innej konsoli na Xbox'ie?
P:Kupiłem nowego pada , ale nie działa . Czemu ?
O:Nowe pady trzeba zsynchronizować razem z konsola .
P:Jak to zrobić?
O:Trzeba nacisnąć mały , biały przycisk na górnej części pada i naciskając biały przycisk w konsoli
P:Na zasilaczu świeci mi się kontrolka na różne kolory . Czy to normalne ?
O:Tak , pod warunkiem ze świeci się na dwa kolory - pomarańczowy(czuwanie) zielony(uruchomiony) . Jeżeli świeci się na czerwono(awaria) to trzeba natychmiast wyciągnąć wtyczkę z gniazdka
P:Czy Xbox może odtwarzać filmy DVD ?
P:Czy Xbox może odtwarzać pliki MP3?
P:Czy na konsoli Xbox można otworzyć zdjęcia ?
P:Jaki jest nr telefonu na Biuro obslógi klienta Xbox ?
o
Z telefonu w sieci TP lub Orange
P:Skąd mogę pobrać aktualizacje do Xboxa?
O: Ze strony internetowej www.xbox.com lub podłączając się do Xbox Live
P:Jak już ściągnę aktualizacje z xbox.com to co później z nią zrobić?
O:Wystarczy nagrać na płytę cd i włożyć ją do konsoli . Później aktualizacja przebiegnie automatycznie .
P
O:Najwyraźniej ta aktualizacja została już pobrana i zainstalowana
P:Czy jak sflashuje konsole , to bedzie mi odtwarzala oryginaly ?
O:tak
P:Na jakich plytach(oryginałach czyu kopiach ) jest wieksze zdobycie bana ?
O:Na kopiach
P:Na jakich plytach(oryginałach czy kopiach) jest wiekszy komfort podczas gry ?
O:Na oryginałach
P:Jak wyglada pojemnosc dysku?
O
Dysk 120GB ma taki sam plik wymiany a reszta jest dostępna dla użytkownika.
P
O:Od pewnego czasu Microsoft wprowadził blokadę regionalnš. System sprawdza IP użytkownika i niektóre pliki przez Polaków nie mogš zostać pobrane(Przypominam ze XboxLive nie jest w polsce oficjalnie dostepny)
P:Czy klawiatura USB działa z konsolą?
O:Tak ale tekst można na niej pisać tylko w dashboardzie.
P:Jakie akumulatorki polecacie do bezprzewodowego pada ?
O
- Energizer 2500/2700
- Sanyo 2500/2700;
- GP 2500/2700
Szczególne podziękowania należą się użytkownikowi PIRI za nadesłanie drugiej części Faq