Pytania szczegółowe o DOSFLASH

kolonet

Użytkownik
Użytkownik
Witam
Na wstępie chciałem się wytłumaczyć dlaczego zakładam temat skoro o flash-u i samym dosflashu jest tysiące postów. Jest jednak kilka szczegółów których nie znalazłem na forum, a mogą się przydać także innym użytkownikom.Mianowicie...
1) Jak to jest z portami urządzenia w doshflash - w tutku na forum jest napisane ze porty należy spisać JF a potem podać w dosie do LO_Erase, a na filmiku Dextera widać, że używa portu który wykrył sam DOSFHASH - jak to jest do końca (porty w JF i DOSFLASH są zawsze inne)
1) których portów należy używać ?
2) Czy jak użyjemy nieprawidłowego portu to coś możemy uszkodzić ?
2) czy jeżeli nasz chipset w dosflash wykryje na liście napęd xboxa to mamy 100% pewności że jest 100% kompatybilny i nie uwali napędu podczasz czyszczenia i wgrywania firmware?
3)Mam notebooka HP na procku AMD i chipsecie ATI - czy ktoś probował na podobnym sprzęcie flashu?
4)Czy do samego wymazania-wgrania firmwere (podsiadam dump.bin i na jego podstawie sworze FW dla siebie) trzeba wysuwac tacke i odłączać zasilanie napędu czy normalnie podłączemy - flas***emy - odłączamy, może istnieje także jakaś kolejność podłączenia zasilania itp?
Pierwszy FW wgrywał mi koleś teraz chcę spróbować sam z IE1.6 na LT+1.1...
Proszę o pomoc

blazejp

<a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto
V.I.P
Użytkownik
Nie podałes jaki masz napęd.
Spróbuj wgrać najpierw w jungleflasherze
Teraz rzadko kto ma problemy z JF

Co do pytań to port sprawdzasz w JF.
W dosflashu możesz wpisywać port ale nie musisz. Zależy od wersji dosflasha
Jak masz klucz napędu to nic nie popsujesz

kulbon

Użytkownik
Użytkownik
Ostatnio flashowałem kilka miesięcy temu więc mogę dokładnie nie pamiętać ale spróbuje odpowiedzieć
1. Nie wydaje mi się żeby porty w JF i DF były inne(wydaje się to trochę nielogiczne), ja zawsze flas***e w DF i w nim patrze do jakiego portu przypisany jest napęd
2. nic nie uszkodzisz, bo jak wpiszesz zły port to nie znajdzie urządzenia pod nim, no chyba że będziesz miał coś do sata podpięte
3. tak
4. Wysuwanie tacki potrzebne jest tylko do odczytu, jak masz 100% pewności że masz swój klucz napędu to możesz od razu wymazywać dosflash liteon e nr_portu (jakoś tak, może nie dokładnie :p), pozniej dosflash, w, cfw.bin :p

jedynie co możesz zepsuć to przy wysuwaniu tacki, podłączyć odwrotnie zasilanie :)

kolonet

Użytkownik
Użytkownik
Jeśli chodzi o napęd to mam 8385C V1. Jednak nasunęło mi się kolejne pytanie. Czy do tworzenia nowego FW LT+ najlepiej wykorzystać oryginalny dump soft czy ostatni CFW z IE1.6 - oba posiadają ten sam KEY napędu...

Qazimodo

Użytkownik
Użytkownik
nie ma znaczenia który wykorzystasz klucz w nich zawarty jest taki sam

kolonet

Użytkownik
Użytkownik
Pozwolę sobie odświeżyć temat flashowania pod dosflashem a konkretnie w wersji 1.8. Chciałem zapytać czy metoda dump key w dosfhash jest pewna i jak ja się dokładnie wykonuje(tacka,power itp). Mam napęd liteon 8385C V1 z wgranym aktualnnie IE 1.6.

Jak ktoś wie proszę o pomoc

opeael2

Pomocnik
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
PSforum.pl
przeciez mozna w jungle.....dummy from ixtreme

kolonet

Użytkownik
Użytkownik
Tak to wiem ale nie mam kompa z chipsetem via ani kontrolera zewnętrznego - plan jest wykonać wszytko na notebooku podłączając napęd zamiast dysku hdd pod sata...to co ktoś wie testował ten motyw...

opeael2

Pomocnik
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
PSforum.pl
nie musi być koniecznie via.....spróbuj na byle jakim...moze akurat

Do góry Bottom