Która gra ma wg was lepszą fizyke i większy realizm? Według mnie Maluch Racer bije na głowe pod tym względem (za przeproszeniem) Grida.
Według mnie gracze oczekiwali takiej ścigałki jaką jest GRID, symulatorów jest bardzo dużo dlatego grid jest grą arcadową aby przy niej odpocząc a nie kręcić jakieś super czasy.Majcher_NR napisał:No tak, ale Grid miał być fuzją Toci Race Drivera I Colina. Taka fuzja chyba do czegoś zobowiązuje. Ale przecież to nie jest nawet arcade. Choć TROSZECZKE realizmu powinno w nim być, a co mamy? 30 km/h + ręczny = biały ekran na dwie sekundy, ponieważ według twórców właśnie tyle dymu potrafią wytworzyć opony podczas tak "ostrego" hamowania. Fizyka i realizm według mnie większa jest w maluch racerze. Wiem że Grid miał być arcadeówką, ale ludzie! Jakieś granice! Maluch Racer to przy Gridzie super realistyczny symulator.
Ta no na xa mamy strasznie dużo symulatorówtymon16 napisał:Według mnie gracze oczekiwali takiej ścigałki jaką jest GRID, symulatorów jest bardzo dużo dlatego grid jest grą arcadową aby przy niej odpocząc a nie kręcić jakieś super czasy.Majcher_NR napisał:No tak, ale Grid miał być fuzją Toci Race Drivera I Colina. Taka fuzja chyba do czegoś zobowiązuje. Ale przecież to nie jest nawet arcade. Choć TROSZECZKE realizmu powinno w nim być, a co mamy? 30 km/h + ręczny = biały ekran na dwie sekundy, ponieważ według twórców właśnie tyle dymu potrafią wytworzyć opony podczas tak "ostrego" hamowania. Fizyka i realizm według mnie większa jest w maluch racerze. Wiem że Grid miał być arcadeówką, ale ludzie! Jakieś granice! Maluch Racer to przy Gridzie super realistyczny symulator.
mateusz_gosc napisał:zgadzam się Majcher ....
są jakieś granice NIE REALNOŚCI które zostały przekroczone w gridzie .... pisałem już o tym dymie który jest tak przesłodzony że nie da sie grać
w GTA IV musisz palić gumy przez 30 sekund żeby opony zaczęły się dymić a tu ścigałka i takie gówno ... no ale ludzie lecą na takie rzeczy.
ale niestety są tu ludzie również "INNI" którzy jarają się tylko grafą (jak to dzieci)
i pozostaje nam tylko współczuc ludziom wychwalającym grida ....
a po drugie nie mogę słyszeć tekstów typu "to jest arcade" aha arcade i można jeździć po suficie ?
Chodzi mi o to że grałem od małego we wszystkie serie TOCA I COLIN .... jak dla mnie Toca skączyła się na TOCA WTC na PSX (grałem w tą gierke bez przerwy ... oryginał jeszcze posiadam) to samo colin 1 i 2 to były gry ....
ale nie mogę patrzeć po prostu jak z roku na rok wychodzą takie gnioty które są gorsze niż colin 1 i toca WTC
i najbardziej mnie martwi że TOCA to jedna z lepszych ścigałek pod względem realizmu teraz stała się grą w której fizyka jest gorsza od Maluch Racer i co najgorsze twórcy skupiają się na grafice ... dlaczego ? a dlatego bo tylko jak gra ma dobrą grafe to się dobrze sprzeda ...
powiem Wam że nie moge patrzeć jak z roku na rok wychodzą gnioty a ludzie to kupują bo gra ma zajebistą grafe ...
po prostu obserwuje rynek gier już od dziecka i to co widze mnie PRZERAŻA
co będzie za kilka lat ? grafa jak real a formułą będzie się jeździć z prędkością 500km/h i zakręt pokonamy z predkośćią 280km/s ? i do tego taka gierka się sprzeda bo przecież jest COOL i ma wieeeelki SPEED
@Majcher zaraz zostaniemy zdegradowani no ale co poradzisz ....
Co było założeniami twórców napidałem Ci w innym temacie. Fuzja Toci i Colina miała zmieść GT. Silnik graficzny jest z Dirta, więc co z Toci? Chyba nie model jazdy....seba1415 napisał:MAJCHER a może twórcą nie chodziło o połączenie funkcji gry tylko o coś innego widzisz tory i takie wyscigi mamy z Race Drivera toca a silnik graficzny i model jazdy mamy z colina MATEUSZKU CZEKAM NA FILMIK Gdzie on jest czy naprawdę szkoda ci tych śmiesznych 24 minut w le mans?? błagam ci zrób to dla mnie i wyślij ten film albo przyznaj sie że sie troche zagalopowałes bo naprawde nie da sie tam kilka razy zdublować przeciwników na EXTREME!!!
Nabijanie postów to właśnie to co zrobiłeś ;D Nadal nie usłyszałem w czym poza audio/wideo Grid jest lepszy od Maluch Racera, więc kto tu nabija sobie posty to nie powiem.cux napisał:Majcher utworzyl temat, zeby ponabijac sobie posty.
Ot taki glupi pomysl.