Red Dead Redemption 2. Gra najlepiej wygląda na Xboksie One X

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl

Recenzje Red Dead Redemption 2 zalały Sieć. Gra Rockstar zbiera praktycznie same dziesiątki, co wskazuje, że jest na co czekać. Na jakiej platformie najlepiej jest jednak grać? Wychodzi na to, że Xboksie One X.

Jeszcze przed premierą, Rockstar Games obiecało nam, że wersja na Xboksa One X działać będzie w natywnym 4K. Niektórzy uważali to za ściemę. Tak jednak nie jest. Rockstar wycisnęło maksimum z konsoli Microsoftu.

Digital Foundry przetestowało wszystkie wersje gry - PS4, PS4 Pro, Xbox One i Xbox One X. Na najmocniejszej konsoli Microsoftu, Red Dead Redemption 2 działa w natywnym 4K, oferując najostrzejszy obraz ze wszystkich wersji. Dla porównania, wersja na PS4 Pro działa w 1920x2160 px i z tej rozdzielczości jest skalowana do 4K za pomocą checkerboard rendering.

A co z wersjami na zwykłe konsole? Te odstają, ale wyglądają dobrze (no, może poza zwykłym XOne). Rockstar wycisnął maksimum także z bazowych konsol. Na PS4, Red Dead Redemption 2 działa w 1080p, a na zwykłym XOne tylko w 864p, co w połączeniu z techniką wygładzania krawędzi powoduje, że obraz na Xboksie One jest wyjątkowo rozmazany.

Jeśli chodzi o płynność, to ta najlepsza jest oczywiście na Xboksie One X. PS4 Pro jednak zbytnio nie odstaje, czasami gra gubi klatki przy większych zadymach. Różnice są przy porównaniu PS4 i XOne. Tutaj konsola Sony znacząco wygrywa z Xboksem One.

ManyPL

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Walić rozmazany obraz.... nawet najostrzej wyglądająca gra bez miodności jest niczym :)

sqwara

Użytkownik
Użytkownik
Hmm , takie info cieszą mnie ale osobiście uważam że jest to jak z audiofilami, niby dźwięk lepszy bo ma kabel w oblocie złotym z końcówkami złotymi z domieszką tytatu ale i tak 99,8% ludzi na zwykłym kablu nie słyszy różnicy. Wydaje mi się że tutaj jest podobnie czy PS4Pro czy XOX czy XOS większość graczy po prostu bedzie grać, cieszyć się dobrym kodem a nie robić stop klatek i patrzeć gdzie widać piksele.

Sam czekam na RDR2, licząc na godziny zabawy :)

Kendzi76

Ryżownik
Ryżownik
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Jeszcze troszke i zobaczymy to true for kej ;) ale fakt faktem najwazniejszy jest fun z gry a nie rozmazane piksele jestem ciekaw ile gra zarobi w 24 h pewnie nie pobije gta v :)

MatGlo

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Przyszedł mój prezent od żony :D od rana czekałem na kuriera a teraz czekam na koniec instalacji :D

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

barman_2000

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Teraz to każdy pisze, że najważniejszy to fun z gry. A jak XO wychodził to każdy marudził, że ma gorszą grafikę i konsola jest do bani :confused:

MatGlo

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Najważniejszy jest i był fun ale piękna grafika urzeka :D

Szaman789

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Czy jest w tej grze jakiś tryb, który przełączałby na 60fps kosztem np. braku 4K?

Chodzi o granie na Xbox One X.

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Czy jest w tej grze jakiś tryb, który przełączałby na 60fps kosztem np. braku 4K?

Nie ma.

Kendzi76

Ryżownik
Ryżownik
Xbox One
Użytkownik
Świeżak

Nie

Szaman789

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
To lipa. Nie kupuję.

krisis

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Powiem tak że na zwykłym xo wygląda zajebiscie i rozmyc o których gdzieś czytałem jakoś nie widać. Tak jak już inny pisali grywalnosc rewelka więc warto. 60fps spoko ale i w 30 fps wygląda to znakomicie. Nie ma co się zastanawiać , kupowac.
Jak ktoś grał w bete bf5 to tam grafika to przepaść. Jednak nawet nie fpsy a jakość grafiki jest dramatyczna a tutaj grafa jest lepsza niż w assasin creed odyssey.

MatGlo

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Ja jestem tą grą oczarowany :D gram na xone x ale wierzę w to że i na zwykłym xboxie wygląda pięknie

brattanek

Ojciec dyrektor
Członek Załogi
Administrator
XBF
Xbox One
V.I.P
XBOX MANIAK
Użytkownik
Świeżak
Czy czujecie wiedzmina? :D

MatGlo

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Wiedźmina nie czuje ale te same emocje przy grze co przy wiedźminie, taak :D

sernik92

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Weźcie nic nie mówcie... Ja chyba dopiero jutro grę odbiorę, a przez te Wasze komentarze jeszcze bardziej nie mogę się jej doczekać [emoji16]

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

MatGlo

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Weźcie nic nie mówcie... Ja chyba dopiero jutro grę odbiorę, a przez te Wasze komentarze jeszcze bardziej nie mogę się jej doczekać [emoji16]

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Pomyśl że mógłbys czekac na wersję PC, to Ci troche ułatwi oczekiwanie [emoji14]

sqwara

Użytkownik
Użytkownik
A ja z innej beczki, bo gra graficznie to miód, rozbudowana żę nawet nie chce myśleć ile H spędzę ją zwiedzając, lecz nie denerwuje was starowanie które jak dla mnie jest dość ciężkie, bohater zawraca jak tytanik a czasem celowanie to loteria. Takie moje są odczucia.

krzys1190

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
To jest właśnie wspaniałe w grach R*, niestety widziałem sporo podobnych komentarzy a przecież to nie pierwsza ich gra GTA4, GTAV, MP3 z taką mechaniką :)
Postać musi wykonać odpowiednią ilość ruchów przez co rozgrywka jest nieco ociężała a zarazem realistyczna :)

Strzelanie precyzyjne z konia w galopie i lawirowanie nim jest trudne, takie uroki pada, na myszce byłoby to proste.

MatGlo

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Ja z tym nie mam problemów [emoji14] jedyne co mnie irytuje to jak łatwo potrącic koniem kogoś w miescie o co się polują władze

Do góry Bottom