REKRUTACJA: Chesz zostać newsmanem portalu XboxForum.pl?

Status
Temat zamknięty. Nie możn a w nim odpowiadać.

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik
Udało się wreszcie uruchomić portal i teraz poszukujemy ludzi na stanowisko Newsmana. Jak zawsze proponujemy bardzo miłą atmosferę, pełne wsparcie oraz dołączenia do naszego grona Administracji :) Wymagania i szczegóły rekrutacji poniżej:

Wymagania:
Perfekcyjne opanowanie języka polskiego.
Duża wiedza na temat tego, co dzieje się aktualnie w świecie konsol i gier
Umiejętność pisania dobrych tekstów - bogatych w informacje, nie za krótkich, ale też nie za długich.
(Opcjonalne)Umiejętność wykonywania podstawowych czynności na plikach graficznych - tutaj znalezienie odpowiedniego obrazka do newsa i przycięcie go do odpowiednich wymiarów.

Liczymy oczywiście na jakość, a nie ilość. Nie wymagamy pisania 10 aktualności dziennie o bredniach, ale pisania ważnych informacji z mniejszą częstotliwością.

Szczegóły rekrutacji:
Podania przesyłajcie do mnie na PW, według wzoru:

Dlaczego ja?:

I najważniejsze - musicie przygotować i dołączyć do wiadomości Newsa na temat, który widnieje poniżej:

Microsoft bankrutuje i zamierza porzucić wsparcie dla xboxa 360.
Gry na tę konsolę przestaną być także produkowane, a stanie się to dokładnie za Miesiąc.
Na rynek konsol wchodzi nowa, nikomu nieznana firma bez doświadczenia. Nic na jej temat jednak nie wiadomo.
W między czasie obok waszego okna przechodzi zebra w zielone paski
Musicie przekonać czytelnika, że ten news, to dobra wiadomość :)
Długość tekstu jest nieograniczona, ale teksty te będą sprawdzane pod względem merytorycznym.

Pozdrawiam :)
spike200

QwerTaj

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
To jest bez ograniczenia czasowego, tak? Newsman'i będą rekrutowani przez cały czas, tak?

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik
Na razie nie potrzeba wielu ludzi. Dwie osoby powinny bez problemu starczyć. Czas rekrutacji jest nieokreślony - zależy to głównie od ilości podań jakie dostane.

Bongowiec_PL

Banned
Użytkownik
A jaka płace proponujecie?

KaMiL6195

Użytkownik
Użytkownik
To jest żart tak ? Czy serio to było ?

Bongowiec_PL

Banned
Użytkownik
Jeżeli właściciel szuka blogerów, powinien zdeklarować co od nich oczekuje, ile wpisów dziennie i jaka płace proponuje. Wątpię aby ktokolwiek za range na forum poświęcał swój czas

Dogg

Użytkownik
Użytkownik
Wątpię aby ktokolwiek za range na forum poświęcał swój czas
Oj, zdziwiłbyś się ile ludzi by za rangę poświęcili swój czas ^^

Bongowiec_PL

Banned
Użytkownik
Oj, zdziwiłbyś się ile ludzi by za rangę poświęcili swój czas ^^
To temat w takim razie powinien się nazywać "Szukam wolontariuszy"

Touch!

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
To temat w takim razie powinien się nazywać "Szukam wolontariuszy"
To nie jest praca!
Nikt od Ciebie nie wymaga zebys jechal na np. E3 czy GamesCom.
W informacji jest napisane, ze wazna jest jakosc, a nie ilosc, wiec napisanie JEDNEGO newsa dziennie nie jest wyzwaniem bardzo czasochlonnym.
Poza tym popatrz na obecny dzial aktualnosci i zwlaszcza na newsy autorskie.

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik
Niestety nie jesteśmy żadną firmą ani większym portalem ze sponsorami, by komukolwiek płacić za pomoc w tworzeniu forum. W pierwszym poście napisałem, że jedyną rzeczą, którą możemy zaoferować, to dołączenie do Administracji, co także niesie ze sobą pewne korzyści. Nie szukam darmowej siły roboczej, tylko ludzi, którzy chcieliby to robić dla innych użytkowników. Wymagania nie są wygórowane i jeśli ktoś zechce, to się zgłosi. Nie narzekam na małą ilość podań, więc są ludzie, dla których liczy się coś więcej niż tylko pieniądz :)

kisiel5577

Użytkownik
Użytkownik
W tym kraju to ludzie nic za darmo nie mogą robić, for fun... Chętnie spróbuję - podanie zaczynam pisać ; D

PuMFeEK

Banned
W nocy coś wyskrobię i podeślę :p

@Bongowiec_PL chcesz to mogę się pobawić w sponsora i płacić ci 10gr od newsa, pasi? .

Lunevil

Użytkownik
Użytkownik
Spike, kiedy planujesz zamknąć rekrutację i ogłosić wyniki ?

@Down

Ok, nawet się nie spodziewałem, że tak szybko to pójdzie.Mam nadzieję, że moje zalicza się do tych wspomnianych "lepszych" :D, pożyjemy zobaczymy.

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik
Dostałem już sporo na prawdę dobrych podań i nawet nie oczekuję lepszych :) Myślę, że jutro wieczorem zacznę je wszystkie dokładnie przeglądać i wybiorę dwa najlepsze. Do tego czasu możecie jeszcze wysyłać.

Zdzich981

Użytkownik
Użytkownik
no to ja bym chciał zgłosić swoją kandydaturę. Wiem że nie zostanę tutaj newsmanem myślę że nie mam szans. Wiem co się dzieje w świecie konsol oraz gier nie ogłaszam plotek jak inni biorę z sprawdzonego źródła wiadomości oraz opracowuje newsa :) pozdrawiam moderatorów.

LowMen

Użytkownik
Użytkownik
Zdzich - Na pewno nie zostaniesz newsmanem skoro nie czytasz pierwszej strony tematu.

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik
Newsmani zostali wybrani. Temat zamykam :)

Status
Temat zamknięty. Nie możn a w nim odpowiadać.

Do góry Bottom