RGH na Jaspera

marcinek1992

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Witam
Od dawna poszukiwałem konsoli która nie była rozbierana i wszystko było dobrze. Wkońcu natrafiłem na taką sztukę. Dałem 200 zł wiec śmieszny pieniądz z tym że tylko za konsole. Włączyliśmy, działa, nie zawiesza się ale jest problem niestety z laserem. Koleś powiedział że ma ją od 2012 roku to troche czasu.
Pomyślałem sobie że gry są tanie więc konsole kupiłem i prosze doradźcie mi czy opłaca się naprawiać laser w tej konsoli czy lepiej zrobić RGH? Konsola to 03.2009 rocznik.
Tak chciałem się was doradzić ale pewnie zaraz skomentujecie że jestem Januszem Biznesu i od najgorszych mnie zwyzywacie ale zadam jednak to pytanie:
Czy musze płacić osobie 150-200zł za przeróbkę czy mógłbym domowymi metodami sam ją zrobić? Znam się na lutowaniu i nie jest do dla mnie problemem.
Bo jeżeli tak policze:
Do najbliższego serwisu który się tym trudni mam 60 km w obie strony-Kurierem troche szkoda bo nie wiadomo czy jej nie uszkodzi, a z kolei jak pojade to facet tego na miejscu nie robi, wiec bede musiał jeszcze raz po nią przyjechać dużo zachodu.

Do góry Bottom