Ruter - pomóż w wyborze

Laska

Użytkownik
Użytkownik
Witam potrzebuję kupić ruter pod neostradę. Chce aby za pomocą rutera mogła łączyć się konsola, komputer stacjonarny, 2 laptopy. Ruter musi mieć Wi-Fi. Proszę o doradzenie mi czegoś w miarę taniego. Nie liczy się jakość liczy się cena.

grzech1991

Banned
Użytkownik
Odp: Ruter - pomóż w wyborze

najtanszym dobrym routerem jest netgear za 190zl z 2 letnia gwarancja, dostaniesz go w komputroniku (pewnie jest na allegro i to taniej) ma annex a, wi-fi 54mbps, 4xlan

Philips84

Użytkownik
Użytkownik

Polecam router firmy Linksys WAG200G :)

Laska

Użytkownik
Użytkownik

grzech1991 napisał:
najtanszym dobrym routerem jest netgear za 190zl z 2 letnia gwarancja, dostaniesz go w komputroniku (pewnie jest na allegro i to taniej) ma annex a, wi-fi 54mbps, 4xlan
A konkretny model tego netgara ?

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik

Ja też polecam Linksys WAG200G najlepszy jaki miałem, a sporo się ich przewinęło.

misiek8

Użytkownik
Użytkownik

A mial ktos jakies doswiadczenie z Pentagram Cerberus?
http://www.allegro.pl/item391209316_pentagram_cerberus_neostrada_router_wifi_gw_5lat.html
Jak sie on ma do Linksys WAG200G?!
Spike...napisz jak z zasiegiem tego Linksysam. Mieszkam w 2 pietrowym domu jednorodzinnym i jakiego zasiegu moge sie spodziewac(soldinie zbrojone stropy). Chodzi mi o net dla lapka.
Warto zaplacic ok.50zl wicej za Linsys,czy Pentagram da rade

dracula418

Świeżak
Świeżak

jesli chodzi Ci o nie drogi sprzet a dobrej jakości zalecam popatrzeć na to:
http://www.komputronik.pl/Sieciowka_aktywna/TP_Link/sieci_bezprzewodowe/sieci_bezprzewodowe_802_11g/routery_i_urzadzenia_dostepowe_ADSL_/TP_Link_router_ADSL_Wi_Fi_54Mb/s_TD_W8910G/pelny,id,36572/

nie polecam żadnego produktu z firmy pentagram

grzech1991

Banned
Użytkownik

zasieg wi-fi zalezy raczej od anteny i od pomieszczenia niz tyle co od samego uzadzenia

pentagram - shit same problemy tak w.g. opini
tp link - jak wyzej wysiada przy wiekszej ilosci polaczen (nie komputerow) coz jakosc odpija sie na cenie

linksys ma bardzo dobre routery wiec smialo doplacaj i lykaj tego

misiek8

Użytkownik
Użytkownik

Wiec wiem,ze Pentagram na pewno nie.
Antena bedaca w standardzie w Linksys'ie wystrczy czy raczej trzeba bedzie dokupic-a jesli tak to jaka i za ile(oczywiscie prosze o jakies rozsadne cenowo propzycje).
Jak juz wspomnialem,mieszkam w domu jednorodzinnnym,2 pietrowym, grube,solidne mury/stropy.

kopecioch

Użytkownik
Użytkownik

ja Polecam używam od 2 lat i nie przyczepiłem sie do niczego odkąd kupiłem i włączyłem nigdy nie wyłączyłem:) http://allegro.pl/item391263971_planet_wap_modem_router_wrt_414_f_v_gw1m_od_ss_kr.html#photo

Fokuz

Użytkownik
Użytkownik

Ja mam pentagram. Według mnie jest nie zawodny. Możesz spokojnie brać.

grzech1991

Banned
Użytkownik

misiek co do anteny trudno mi to powiedziec najlepiej kup ten router i sprawdz jak to wyglada w praniu, ja mam blok w technologi betonu, mieszkanie 45 m2 i przy wbudowanej antenie w laptopie, przy dobrej konfiguracji w najdalszym punktu domu mam 4/5 kresek a antena ma 5dbi czy jak to sie pisze

Herki

Użytkownik
Użytkownik

jeżeli szukasz rutera taniego i dobrego polecam:

Edimax BR-6104K

grzech1991

Banned
Użytkownik

tylko ten edimax nie ma wi-fi...

misiek8

Użytkownik
Użytkownik

A co do TP-LINK;jakie sa jego wady,gdyz cena jest wiecej niz atrakcyjna-ok.130zl.
http://www.komputronik.pl/Sieciowka_aktywna/TP_Link/sieci_bezprzewodowe/sieci_bezprzewodowe_802_11g/routery_i_urzadzenia_dostepowe_ADSL_/TP_Link_router_ADSL_Wi_Fi_54Mb/s_TD_W8910G/pelny,id,36572/
Cena Linksysa jest dosc duza jak dla mnie,aczkolwiek jestem w stanie tyle wylozyc,TP-LInk ma cene jak najbardziej do przyjecia.

myszek

Użytkownik
Użytkownik

Ja też zastanawiam sie nad routerem tylko nie wi-fi. Co doradzicie?

grzech1991

Banned
Użytkownik

lykaj DI-524, co do wi-fi to trudno znalesc juz routery bez tego a jak sa to roznica jest minimalna w cenie

HUBpoland

Użytkownik
Użytkownik
A mial ktos jakies doswiadczenie z Pentagram Cerberus?
Strona przedmiotu - Aukcje internetowe Allegro
Jak sie on ma do Linksys WAG200G?!
Spike...napisz jak z zasiegiem tego Linksysam. Mieszkam w 2 pietrowym domu jednorodzinnym i jakiego zasiegu moge sie spodziewac(soldinie zbrojone stropy). Chodzi mi o net dla lapka.
Warto zaplacic ok.50zl wicej za Linsys,czy Pentagram da rade
U mnie w takich warunkach zasięg jest w całym domu na maksymalnym poziomie.

drwalu1

Użytkownik
Użytkownik
Ja mam Pentagram Cerberus ADSL.Podlaczasz i zapominasz.Do tego mam xboxa przez wifi i niema zadnych lagow.Nie polecam Edimaxa(mialem AP z edimaxa i gryzie sie z wieloma urządzeniami) co do D-Linków to sa to proste urządzenia i moj mial bardzo maly zasieg (1 sciana i koniec)Pentagram cisnie u mnie sygnal az na podworko(mieszkam w domku a router na 2 pietrze).Z innych polecam jak najbardziej Linksys.Podobno jest najlepszy.

Do góry Bottom