Same problemy!

victhe

Użytkownik
Użytkownik
Kupiłem w nowy rok slima 250gb, niestety, połyskowego.
Dbam o niego strasznie, co 2 około dni go wycieram szmatką od laptopa, delikatnie go przesuwam, żeby był w jak najlepszym stanie. A w jakim jest?
Wszędzie się przykleja kurz, aż ciężko sie go pozbyć.
Konsola jest strasznie porysowana! Okropnie wygląda pod słońce, jak bym jeździł papierem ściernym.
Już nie wiem co mam robić, i jak będzie wyglądać za rok...
Widać na niej otarcia i cała jest w rysach.
Co ja mam z tym zrobić? Konsola cały czas leży na materiale miękkim.
Proszę bardzo o jakieś wskazówki / podpowiedzi.

Inna sprawa.
Konsola się zawiesza, przy włączaniu i wyłączaniu gry najczęściej.
W dodatku rysuje mi gry. Kupiłem niedawno CoD: MW2. Wkładam płyte: Prosze przetrzeć płyte szmatką.
Gram 2 min i w kółko to samo. NOWA PŁYTA! Postanowiłem zainstalować. Za około 20 próbą wiadomość nie wyskoczyła i sie udało. Na płycie są teraz charakterystyczne kółka. A wiadomość nadal się pokazuje. Niedługo gry nie będzie można włączyć.

Jestem przerażony awaryjnością tej konsoli. Mój kolega kupił niedawno xboxa, 2 tyg temu. Przeżył już regeneracje także nowej płyty która miała tyle tych okręgów, a raczej takie duże że to nieporozumienie. Także miał błąd ze szmatką.

Specter

Użytkownik
Użytkownik
Odsylaj jak najszybciej do serwisu.

Dogg

Użytkownik
Użytkownik
Kupiłem w nowy rok slima 250gb, niestety, połyskowego.
Dbam o niego strasznie, co 2 około dni go wycieram szmatką od laptopa, delikatnie go przesuwam, żeby był w jak najlepszym stanie. A w jakim jest?
Wszędzie się przykleja kurz, aż ciężko sie go pozbyć.
Konsola jest strasznie porysowana! Okropnie wygląda pod słońce, jak bym jeździł papierem ściernym.
Już nie wiem co mam robić, i jak będzie wyglądać za rok...
Widać na niej otarcia i cała jest w rysach.
Co ja mam z tym zrobić? Konsola cały czas leży na materiale miękkim.
Proszę bardzo o jakieś wskazówki / podpowiedzi.
Dlatego nie zamierzam kupować Slima :) Taki jest już jego "urok" i nic z tym nie zrobisz, kurzu się całkowicie z domu nie pozbędziesz.

Inna sprawa.
Konsola się zawiesza, przy włączaniu i wyłączaniu gry najczęściej.
W dodatku rysuje mi gry. Kupiłem niedawno CoD: MW2. Wkładam płyte: Prosze przetrzeć płyte szmatką.
Gram 2 min i w kółko to samo. NOWA PŁYTA! Postanowiłem zainstalować. Za około 20 próbą wiadomość nie wyskoczyła i sie udało. Na płycie są teraz charakterystyczne kółka. A wiadomość nadal się pokazuje. Niedługo gry nie będzie można włączyć.
Sprawdź, czy Twój Xbox stoi na równym podłożu, nie jest przechylony, bo właśnie od tego rysują się płyty.

victhe

Użytkownik
Użytkownik
Nie da się zmienić obudowy czy coś? Jakiś zabezpieczeń?
Na początku stał poziomo, potem pionowo, i od dziś znowu poziomo, żadnej różnicy nie ma, a stoi na pewno równo.
Teraz coś innego, kupiłem w Euro rtv agd. I teraz pytanie, na gwarancje lepiej oddać do microsoftu czy do Euro? Gdzie będzie szybciej?
I czy jest możliwość że dadzą mi nowego?

PUMBA-20

Użytkownik
Użytkownik
A nie zmieniales polozenia konoli w trakcie gdy gra dzialala? Jezeli konsola sama z siebie rysuje to gwarancja, naped padaka i dlatego tez ci gry tnie. Co do tych rys nie wiem jak czyscisz ta konsole, szczotka ryżowa? Kurz sie zbiera, normalne przy takiej obudowie, ale rysy mnie dziwia, ja przecieram tez co jakies 2 dni miekka szmatka i jakos rys nie ma. Oddaj na gwarancje konsole i tyle. Ja bym oddal do sklepu, niech sie tym zajmuja, tylko moze to dluzej potrwac. Pozdrawiam.

Kuba2255PL

Użytkownik
Użytkownik
Jak nią ruszasz,to się płyty rysują.Jakby stała cały czas w tym samym miejscu,to by sie nic nie działo.

Specter

Użytkownik
Użytkownik
Przez microsoft, przysla kuriera prosto do domu.
A z obudowa nic nie zrobisz, kinect tez tak ma. Jedno przetarcie recznikiem papierowym i juz caly w rysach

ramoon

Użytkownik
Użytkownik
dlatego ciesze sie ze mam fata hehe :D bo bym chyba spazmy dostal z tym polyskiem...a co do plyt to albo poruszasz w czasie dzialania konsoli (czyt. gdy czyta płytę) albo masz walnięty napęd i oddajesz na gwarancji do Microsoftu

victhe

Użytkownik
Użytkownik
Bardzo Was proszę, czytanie ze zrozumieniem. Pisałem - nie ruszam konsoli jak gra działa, przenoszę ją delikatnie, i to jak jest wyłączona.
Żadną ścierką ryżową, znowu czytanie ze zrozumieniem, ścierką którą dostałem do laptopa, bardzo delikatną.

PUMBA-20

Użytkownik
Użytkownik
Oddaj na gwarancje, nikt z forum mimo szczerych chęci nie pomoze Ci poniewaz to wada konsoli, napedu, wiec nie ma chyba sensu walkowac temat. Skoro uzywasz konsoli tak jak nalezy, a i tak sama rysuje plyty, wiec nie ma sie nadczym zastanawiac, masz gwarancje wiec oddaj i konsole bedziesz mial naprawiona badz nowa. Nie ma na co zwlekac :)

kufer111

Banned
Użytkownik
napęd wydaje jakieś dziwne dżwięki? tak czy inaczej gnaj na gware, a co do rys jak sie już pojawią to stosuje coś takiego jak pasta polerska+ ściereczki nasączone płynem do okularów{powoduje antystatycznosć}-po polerce

B@jtlik

Świeżak
Świeżak
Jedno przetarcie recznikiem papierowym i juz caly w rysach
Papierowym ręcznikiem :/ i się dziwisz że potem masz porysowaną obudowe. Ziomek najlepiej jak zrobisz to szmatka zwilżona wodą i nic się nie rysuje...

victhe

Użytkownik
Użytkownik
Na razie jest na co zwlekać - ferie mam do poniedziałku :)
A lepiej by oddać do sklepu czy do M$?

adam372

Użytkownik
Użytkownik
Jak konsola ma powyżej 14 dni to do M$. Inaczej do sklepu bym radził (powinni od ręki wymienić).

victhe

Użytkownik
Użytkownik
Pisałem, od nowego roku więc okoła 2,5 miesiąca.

adam372

Użytkownik
Użytkownik
Eee, mój błąd - nie doczytałem :(
Wysyłaj od razu do M$. Pani na infolini wszystko Ci ładnie wytłumaczy co i jak.

victhe

Użytkownik
Użytkownik
Hmm, ok, a ile mniejwięcej trwa od przyjazdu po konsole, i z konsolą :)

victhe

Użytkownik
Użytkownik
Ponawiam pytanie, przepraszam za spam potrzebuje odpowiedzi.
Ile trwa naprawa / wymiana od oddania konsoli do przyjazdu spowrotem?
Czytałem, że m$ czasami coś daje za naprawe, pada, abonament na 30 dni - pytanie, spotkał się ktoś z tym lub dostał coś takiego?

Pozdrawiam

$evik

Banned
U mnie to trwało tydzień - zgłoszenie usterki, na drugi dzień przyjazd kuriera, konsola tam była równy tydzień, po czym przyjechał do mnie kurier i odebrałem naprawionego X-boxa ;) Wszystko oczywiście za darmo.

A co do tych 'gratisów' to się nie nastawiaj, oni tam mają kilkaset konsol, więc wrzucanie każdemu abonament GOLD czy też HDD lub pada nie jest im na ręke. Mi nic nie wrzucili.

Dodam jeszcze, że całą procedure serwisową naprawy Twojego x-boxa śledzisz na stronce Microsoftu, tam jest wszystko napisane - czy konsola już dojechała, czy czeka na naprawe, jest w trakcie naprawy itp... Naprawdę profesjonalnie.

Mam nadzieję że pomogłem.

adam372

Użytkownik
Użytkownik
No ja kiedyś czekałem 2 tyg na swoją. Do Niemiec jeździła (niekiedy chyba do Czech wysyłają). Ogólnie to szybko i milutko wszystko się załatwiło :). Za uwalony napęd dostałem drugą konsolkę (jakiś trefny ten pierwszy jasper się trafił na litku v2 :))

Do góry Bottom