Ściaganie kopii zapasowych skąd, jak, czym, potrzebuje rad na start.

koleS

Użytkownik
Użytkownik
Witam, jestem tu nowy. Zdecydowałem się na kupno xboxa360. Będzie to xbox360 Premium przerobiony najnowszym Iextreme firmware 1.4 z tego powodu, że będzie mi szkoda pakować po 220-250 zł na jedną gre. Już go zalicytowałem, być może, że już do mnie jedzie kurierem - czekam z niecierpliwością. Mam do niego taki oto telewizor http://www.ceneo.pl/596141. Czytałem tu trochę o nagrywarkach i płytkach. To tak wiem, że płytki mają być typu DVD+R DL, nagrywarkę polecaliście pioneer 112d i taką właśnie kupuję. I teraz parę pytań:
1.Czy mając ten telewizor będę potrzebował jakiegoś kabla, którego nie będzie razem w zestawie z xboxem czy w pudle z xboxem będzie kabel, który będzie pasował do tego telewizora? ( wiem, że nie związane z download, ale wole wszystko napisać w poście )
2.Skąd mam ściągać te gry i w jaki sposób? Widziałem, że jest kilka możliwości jakiś tam rapidshare coś tam jeszcze, jedynie ******* był mi znany i z niego tylko korzystam, czy przy jego pomocy spokojnie ściągne sobie ulubione gierki? Czy może powinienem ściagać czymś innym skąd indziej?
3.Widziałem, że podana gra do ściagnięcia wyglądała jak okienko z mnóstwem linków w środku - nie wiem o co w tym chodzi - zechciałby ktoś wytłumaczyć :p
4.Gdy już ściągnę daną grę, jak dokładnie mam ją nagrać, bo czytałem, że niektórym wyskakuje coś o wytarciu płytki szmatką albo jakieś tam problemy, chciałbym żeby wszystko szło bezbłędnie.. Jakim programem raczej nie nero... :p ?

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik
Odp: Ściaganie kopii zapasowych skąd, jak, czym, potrzebuje rad na start.

1.Tak, czy masz wersje xboxa z hdmi czy z component i tak masz wejście w tv a kable są dołączane do xboxa
2.Z naszego downloadu
3.Rapidshare ma po kilkadziesiąt partów po 100mb i tak właśnie się to ściąga, można ręcznie lub jeśli się ma abonament na na tym hoscie lub dynamiczne ip jest to automatyczne.
4.Nagrać jak pisze w poradnikach, a prędkości 2.4x płyta Verbatim, Platinum, nie żadne memorexy za 2.5ł w kiosku. Nagrywać imgburn, clonecd.

P

Piri001

Guest

No wiec tak :

1)Kabel do podpiecia masz w zestawie i nic nie musisz dokupywac .
2) Z torrentow tez sciagniesz . Tylko ze z rapida szybciej .
3)Kopiujesz link i wklejasz u gory , czekasz chwile i sciagasz . Patrzyles pewnie w dzial download .
4)Poradnik jest w dziale poradniki . A zeby nagrywac bezblednie to musisz miec nagryware Pionieera i program IMGBURN .

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik

Co do 4 To nie koniecznie pioneer , ja aktualnie jade na nowym lg i problemów też nie ma.

P

przeo_91

Guest

Dla mnie najlepsze nagrywarki do LG :) od zawsze je mam :)

Philips84

Użytkownik
Użytkownik

Ja moge polecić liteon, samsung, philips (.) no i toshiba :)

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik

Co do tego liteona to się mogę nie zgodzić, pewnie będzie działać na benq/philipise/liteonie ale ma problemy na innych napędach.

WReki

Użytkownik
Użytkownik

Philips84 napisał:
Ja moge polecić liteon, samsung, philips (.) no i toshiba :)
ja odradzam liteon z tego co wyczytałem to przy nagrywaniu na płytki +DL nagrywarki tej firmy robią sporo błędów (mój kumpel tez miał liteon i nagrywała z błędami a po pewnym czasie sie zrąbała nagrywarka i tylko odczytywała płyty;/ )

samsunga i philipsa polecam....

polecam również LG ale w niektórych LG trzeba zmieniać firmware na nowszy bo starsze nieobsługują większości płyt DL

Do góry Bottom