Silent Hill: Homecoming-opinie,recenzje.

misiek8

Użytkownik
Użytkownik
Jako,ze gra miała już swoja premiere w Stanach pojawily sie pierwsze recenzje.

Gra zostala slabo oceniana przez prestiżowy i opiniotwórczy IGN(6,7/10)i Official Xbox Magazine(6,5/10).

Glownym zarzutem jest pojscie w strone gry akcji,i porzucenie elementu strachu i zaszczucia.

Recenzja + videorecenzja http://xbox360.ign.com/articles/915/915002p1.html

Mr.Hankey

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
Odp: Silent Hill: Homecoming-opinie,recenzje.

I tego właśnie najbardziej się bałem - postawienia na sieczke, a nie zagadki. Szkoda bo mimo wszystko bardzo liczyłem na nowego Silenta. Czymu nikt nie może zrobić już gry na poziomie pierwszej bądz drugiej odsłony? Świetny klimat, inteligentne zagadki i przedewszystkim mało walki... Tak czy siak Silent to Silent więc i tak dam mu szansę.

gpiorzel

Użytkownik
Użytkownik

O boze, czym jest SH bez strachu??!!
Ja chcę remake 1 na next gen, nic więcej :) Przy żadnej grze się tak nie bałem, słowo :) Jakaś petycja może, albo coś.. ;(

marqs75

Użytkownik
Użytkownik

Czym sie kierowalo KONAMI zecajac ten tytul tak lipnej firmie co mialo na mysli? zniszczyli tak dobra pozycje ,przeciez bylo juz lekkie niezadowolenie graczy przy SH 3 tam juz bylo za duzo strzelania a za malo zagadek.Wydaje mi sie ze mamy koniec serii panowie to jest ostatni SH KONAMI kladzie laske na ten tytul.

adik229

Świeżak
Świeżak

wg. mnie fajną grą była 2 część resident ewil w takie coś bym popykał:)

cpt rhodes

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak

Łatwiej jest strzelać niż myśleć. Przejscie sh2 było trudne ze względu na zagadki, a o terrorze jaki gra oferowała nie wspominam. Czasy są takie, ze gry są coraz łatwiejsze, taka jest prawda. Tymbardziej gdy w zasadzie wszystko jest liczone przedwszystkim na rynek amerykański, gdzie większość durni nie byłoby w stanie zrozumieć zagadek wymalowanych krwią na ścianach. Musze sie przekonać na własne oczy, ale jeżeli capcom był w stanie zamordować serie Resident Evil, bo czwóreczka jest cieniutka jak ass węża, to czemu Konami miałoby mieć problem z ukatrupieniem SH? Głupie to i smutne, bo silent wydawał sie niemożliwy do zepsucia :mad:

Curry_

Użytkownik
Użytkownik

wszystko się psuje. residenta zaczął kaszanić outbreak a dobiła go absolutnie czwórka (dla mnie RE4 nie zasługuje na tytuł RE. gra może i spoko, ale nie RE!!!). Silent hill tak samo. 1 była super, 2 była wprost perfekcyjna (dla mnie best game ever! do dziś mam Theme of laura na dzwonku). podobna rzecz się stała z kolejną z moich ulubionych gier : CRASH. toż to co wychodzi ostatnio pod tą marką to jakiś żart. na dobrą sprawę to od kąd mam Xa tylko GoW przedstawiał jako taki poziom że się chociarz chciało siedzieć i grać. a reszta padaczka z GTA 4 na czele (poprzednie części mam wszystkie na maxa, a 4 jeszcze nawet nie skończyłem bo mi się po prostu nie chce).
nie pamiętam już nawet kiedy ostatni raz cieszyłem się jak dziecko grając w jakiś nowy tytuł tak jak to było kiedy grałem w stare crashe, residenty, silenty i inne ratchety i Jaki. teraz tylko bryndza wychodzi. no ale sezon świąteczny idzie to poczekamy. może coś się jeszcze pojawi. pierwsza z moich oczekiwanych czyli silent hill już spisana chyba na straty (chociaż może ściągnę i spróbuję) teraz mam nadzieję że prince'a nie spierdolą!

skrzatu

Użytkownik
Użytkownik

Curry_ totalnie się z tobą zgadzam ,dobrze gadasz , sama kaszana . nic tylko każdy paczy na grafikę a klimatu zero .

Furson

Użytkownik
Użytkownik

o stary moze sciagniesz i sprobujesz ! moze zrobisz im tą łaske i juz zassiesz to nielegalnie z neta... wez mnie nie dobijaj czlowieku.

GLUPOTY GADASZ i tyle,
zacznijmy od tego ze do sukcesu tych wspanialych starszych gier takich jak resident i crash przyczynila sie grafika 3d ktora wtedy byla czyms w miare nowym i robiącym wrazenie -recenzenci i wszyscy wokolo byli oczarowani grafą i jej mozliwosciami ale.. . juz nawet walic tą grafike chodzi o to : ile razy chcialbys grac w tego samego residenta ? zobaczylbys ze po pewnym czasie dostrzegalbys pewne niedogodnosci i wolalbys o zmiany... tacy zą ludzie ! ile mozna robic to samo, potrzebne są zmiany, a no i na residenta 4 moim zdaniem glosu nie powienienes podnosic bo jak juz na tym forum wspomnialem : na masterpiece sie nie pluje
tak samo co ty chcesz od gta4 ? jaj ci brakuje zeby w to grac bo pewnie nie pasuje ci fizyka bo to bo tamto.. nosz ku**a .. czlowieku ! zastanow sie ! ogromne miasto zaplanowane w 100 % - zero pustki
ciekawa fabuła z prawdziwie hollywodzko przeprowadzonymi scenkami, znakomita fizyka dzieki silnikowi euphoria, dlugosc gry (ok 25 h), MULTI !, duzo by wymieniac
ale nie spoko zyj se dalej w tym swoim vice city czy san andreas i czcij prostote
INNOWACJA - na tym sie trzepie kase, z tego ludzie mają fun, to jest przyszlosc
(btw w sumie mam gdzies recenzje ign bo jak gra jest fajna to po prostu w nia gram ale owy portal wystawil masterful gta 4 wiec prosze nie pie***lcie mi ze ta gra ssie bo nie moge z wami)

ok no crasha zjebali masz racje, ale polega to tylko na tym ze chcieli wymyslec cos nowego ale im to nie wyszlo

loudlips

Użytkownik
Użytkownik

ja zakupie te gre na pewno. jestem fanem silentow (oprocz 4 :p ) heheh, ale jak stanieja lub jakas uzywana kupie

Do góry Bottom