1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Słaby obraz na monitorze 1920x1080

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Xratheros, Czerwiec 13, 2018 o godzinie 10:26.

  1. Xratheros

    Xratheros Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2014
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Posiadam monitor BENQ GW2270H. Po podłączeniu konsoli X360 slim do monitora przez kabel HDMI obraz jest podobny do VGA... Czcionka jest trochę rozmyta i ogólnie brakuje tej ostrości. W opcjach wybrałem 1080p, w sumie próbowałem wszystkich ustawień i nic z tego. Sprawdzałem na 3 oryginalnych kablach HDMI. Na ps3 i ps4 obraz jest świetny. Dodam, że dawniej konsolę używałem na TV 1280x720 i obraz był super.
    Co może być przyczyną? Xbox 360 nie obsługuje takiej rozdzielczości ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. Xratheros

    Xratheros Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2014
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  4. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    5946
    Polubienia:
    3619
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
  5. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    5315
    Polubienia:
    3056
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Chodzi o gry czy dashboard ? U mnie obraz na 24' przy 1080 jest ostry jak żyleta w dash czyli X360 obsługuję tę rozdzielczość jak najbardziej. Specyfikacje twój monitor ma standardową wiec tu nie powinno się nic gryźć. Jedyne co mi teraz przychodzi do głowy to restart ustawień rozdzielczości, była do tego jakaś kombinacja przycisków pada. Może się coś zglitchowało. Może któryś z mechaników forumowych będzie coś wiedział, ja aż taka alfa i omega nie jestem :)
     
  6. Xratheros

    Xratheros Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2014
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    W dashoardzie i w grze jakość jest beznadziejna. Dzięki za chęć pomocy. Faktycznie sprawdzę jaka to kombinacja i dam znać czy pomogło
     
  7. Xratheros

    Xratheros Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2014
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie moge przywrócić ustawień fabrycznych, bo mam rgh i przy uruchomieniu trzymam Y i RT tak jak w poradniku,ale odpala się dashboard rgh i nic się nie resetuje. Jest możliwość odpalenia oryginalnego dashboarda jeśli mam rgh? Oczywiście po włączeniu konsoli aby bezpośrednio włączyć oryg dashboard
     
  8. Xratheros

    Xratheros Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2014
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zresetowałem ustawienia obrazu, ale nic się nie zmieniło. W dashboardzie jednak czcionka jest gorsza niż w grze
     
  9. Xratheros

    Xratheros Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2014
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Teraz nie wiem jak wrócić do FSD, bo w launch ini zmieniłem, zeby uruchamiało się NXE. W jaki sposób mogę wrócić do FSD? nie mam dostępu do menadżer plików
     
  10. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    5315
    Polubienia:
    3056
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Niepotrzebnie tak gmerałeś bo wystarczyło wdusić gujde i tam wybrać NXE a jak nie ma tej opcji to pokaż gry czy jakoś tak i się odpala NXE z nakładką.

    Teraz to musisz odpalić xexmenu i dashlanch, ponownie ustawić autostart pliku xex fsd zapisać i tyle.
     
  11. Xratheros

    Xratheros Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2014
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Już sobie poradziłem. Musiałem ustawić, żeby przy starcie konsoli odpalało nex bo inaczej nie chciało zresetować ustawień.
    Niestety z obrazem żadnych zmian. :/
     

Wczytywanie...

Poleć forum