XSS Słuchawki do Xbox Series S

19Marcin88

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Dzień dobry

Szukam fajnych słuchawek bezprzewodowych do mojego Series S. Zastanawiam się nad trzema modelami. Ogólny budżet to 650 zł - wyłącznie nowe słuchawki. Fajnie by było jakbym mógł ich używać również do telefonu lub telewizora, mikrofon odczepiany lub chowany mile widziany. Poniżej moje typy:

Turtle Beach Stealth 600X Gen 2

Vs

Microsoft Xbox Series Stereo Headset (bezprzewodowe)

Vs

Turtle Beach Stealth 700X Gen 2

Ogólnie opłaca się dołożyć do 700X Gen 2 czy raczej nie będzie znaczących różnic? Czas pracy ma dla mnie raczej minimalne znaczenie. Bardziej liczy się dla mnie jakość wykonania oraz dźwięku.

szefol84

Użytkownik
Użytkownik
Kolego napiszę Ci tak.
Temat ogólnie tu na forum wałkowany.
Lupką poszukaj a znajdziesz.
Odpowiadając jednak Tobie :
Osobiście brałbym Turtle Bech ponieważ już kilka headsetów przerobiłem i najlepsze co mam teraz to:
HyperX Cloud Alpha S HX-HSCAS-BL/WW (przewodowe).
Posiadałem Turtle Beach i również byłem z nich zadowolony (przewodowe).
Jeżeli zaś chodzi o headset z Microsoftu to ten oceniałbym najsłabiej i kilka miesięcy po zakupie zwracałem towar.

Z tych trzech opcji wybrałbym jedną z Turtle Beach.
Bezprzewodowych nie brałem ponieważ to kolejna rzecz która musi być ładowana a co za tym idzie może Ciebie zaskoczyć podczas grania i tego chciałem uniknąć dlatego wybrałem przewodowe.
Jeżeli mogę doradzić na Yt jest pełno materiałów jakie słuchawki bezprzewodowe do konsoli i tam bym Ciebie skierował.
Wiadomo że każdy będzie chwalił to co sam kupił i jest z tego zadowolony, jednak każdy gracz jest inny i preferuje inne produkty.

Kyron

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Bez linków tak z głowy. Czekałem 3 lata kiedyś aż cena spadnie z 1350 do 850 zł Turtle Beach 800X Elite ( do poprzedniej generacji xbox). No i co, w Fornite pomagały ale w CoDzie już nie bardzo. Do tego po 4 latach pękł pałąk (rok temu) . Skleiłem i dalej używam ale nie bezprzewodowo bo już na tej generacji niekompatybilne, to do monitora przez Jack podpiąłem. Więc tylko stereo , no ale przecież ich nie wyrzucę. W skrócie - po co tyle bulić, teraz mam Lucius Sound za jakieś 250 zł i też dają radę, już się nie będę szarpał. Jak ktoś biega po budynku to kroki słychać. TB800X miały z 20 ustawień a te LS tylko 4 z czego używam 1go - wzmocnienie basu słuchawek. I słyszę przeciwników. Wystarczy. Nie sami audiofile na tym świecie chodzą.

ManyPL

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
Miałem PDP Afterglow, Corsair HS75 XB, TB 700 i mam Arctisy 9x, Astro A50 3 gen i Lucidsound LS50x. Turtle Beach padła bateria i ogólnie jakoś te słuchawki wypadały najsłabiej z porównaniu z innymi. Arctisy niedawno też odmówiły posłuszeństwa (kupione w 2020 roku) - nie ładują się - spróbuję coś pogrzebać przy nich, obecnie używam Astro A50 na kompie (sporadycznie) i Lucidsound na konsoli i wg mnie są najlepsze z nich wszystkich jeśli chodzi o jakość wykonania i dźwięk. Zadowolony byłem również z Corsairów (ostatnio były do kupienia za około 280 zeta i wg mnie bardzo fajnie grały - i mają dożywotnio przypisany Dolby Atmos)

bld

XBOX MANIAK
XBF
Xbox One
XBOX MANIAK
Użytkownik
Przesiadłem się z Microsoft Wireless Head set na Astro A50 3 Gen, i powiem tak że te od MS do pięt nie dosrastają tym ASTRO, mam jeszcze arctisy 7X ale to używam do kompa i są świetne

Kyron

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Miałem PDP Afterglow, Corsair HS75 XB, TB 700 i mam Arctisy 9x, Astro A50 3 gen i Lucidsound LS50x. Turtle Beach padła bateria i ogólnie jakoś te słuchawki wypadały najsłabiej z porównaniu z innymi. Arctisy niedawno też odmówiły posłuszeństwa (kupione w 2020 roku) - nie ładują się - spróbuję coś pogrzebać przy nich, obecnie używam Astro A50 na kompie (sporadycznie) i Lucidsound na konsoli i wg mnie są najlepsze z nich wszystkich jeśli chodzi o jakość wykonania i dźwięk. Zadowolony byłem również z Corsairów (ostatnio były do kupienia za około 280 zeta i wg mnie bardzo fajnie grały - i mają dożywotnio przypisany Dolby Atmos)
Oo właśnie. TB padł akumulator ,ale to po latach. Żeby działały bezprzewodowo i micro wtedy to musiałem na kabelku do powerbanku podłączyć i w kieszeni trzymać podczas grania. LucidSound dają radę. No a że od tygodnia mam też ps5 ( kupiłem tylko po to żeby ten zasrany crossplay w codzie z pc wyłączyć ). I grać bez K+M , cronuxów, apexów, ximów, Chińczyków, pcmr w 240 klatkach, wallhacków i aimbotów. To i nad tym się zastanowię. Na razie mam jakieś Sony małe na jacku do pada.

Do góry Bottom