Sprawdzanie płyty po wypaleniu

Bug

Użytkownik
Użytkownik
Otóż od kiedy znalazlem to forum bawię się w nagrywanie gier... a przynajmniej próbuję. Udało mi sie wypalić 2 pierwsze moje "własne" gry, ale wsystkie nastepne uuuuhu...... 10 straconych verbatimów na różnych grach i zawsze to samo !

http://www.wrzuta.pl/obraz/kFHIs7SUa3/blad_sprawdzania

Wtedy to na płycie znalazłem ciniuśeńką linię jakby "oderwaną" od reszty zapisu na płycie. Byla to gra Mass Effect... ta linia powoduje przerwanie gry po 1 godzinie rozrywki, w prezydium Cytadeli. No i klops, trudno nagram jeszcze raz i tym razem jeszcze gorzej. Linie dziwnie na płycie na siebie nachodzą, a gra od momentu pierwszego wczytywania każe się przetrzeć szmatką.... I w ten sposób próbowalem i próbowałem aż w końcu nie znajdując nic w szukajce poza off-topiciem w wątku "nagrywanie kopii zapasowych" postanowiłem się z Wami podzielić moim problemem...
A tak oto wyglądają płytki :

http://www.wrzuta.pl/obraz/kpHCtW2gFt/zjechane_plyty

(jesli nie widac rys na pierwszy rzut oka nalezy nacisnac na obrazek)

a) i b) mają te okropne linie, c) działa poprawnie i nie bylo przy sprawdzaniu komunikatu o błędzie.

Czy to wina nagrywarki Sony DVD RW DW-G120A ? I jesli tak to dlaczego dopiero od 3 gry wyskakują błędy a zwykle dvd dają się nagrać?

Napisałem w złym temacie, przepraszam i proszę o przeniesienie do działu ISO.

offtopic

Użytkownik
Użytkownik
Odp: Sprawdzanie płyty po wypaleniu

Wgraj najnowszy firmware.
Zmień taśmę.
DMA masz włączone ??
Używaj tylko płyt marki Verbatim

Bug

Użytkownik
Użytkownik

1. Jest
2. Tasmę ?
3. DmA?
4. Tylko i wyłącznie

2 i 3 prosze rozwinąć :)

misiek8

Użytkownik
Użytkownik

Ale to masz problem tylko z tym ME?!
Z tego co cztalem to wielu ludzi mialo problem z wywalaniem gry podczas misji w cytadeli..
ściągnij z innego zrodla i wtedy sprawdz.

Bug

Użytkownik
Użytkownik

Nie, nie tylko z ME, z ME, DmC4 ( mimo że 2 razy poszła ładnie) i warhammer

fizol

Użytkownik
Użytkownik

Pytanie, jak mam taki sam błąd to moge kontunowac zapis?? czy to dalej juz nie ma sensu??

Bug

Użytkownik
Użytkownik

U mnie nie da się kontynuuowac sprawdzania (jest to już po wypaleniu ), a gra po prostu nie działa w danym miejscu

fizol

Użytkownik
Użytkownik

bo mi taki blad wywala przy wypalaniu GTA 4...

piotr5001

Użytkownik
Użytkownik

Albo płytki wadliwe lub napęd nie wyrabia z nagrywaniem miałem podobną sytuacje z philipsem tylko że nagrywał ale x nie odtwarzał

Bug

Użytkownik
Użytkownik

nie no troszke pomiędzy nagrywaniem a odtwarzaniem różnica jest.. musze do kumpla wbić, ma nowego kompa to u niego nagram sobie, mam nadzieje ze nie ma LIte-ona ;p

offtopic

Użytkownik
Użytkownik

Bug napisał:
1. Jest
2. Tasmę ?
3. DmA?
4. Tylko i wyłącznie

2 i 3 prosze rozwinąć :)
2. No przecież czymś musisz mieć podłączoną nagrywarkę do płyty głównej. I tym "czymś" jest taśma 80-cio żyłowa
3. W "Nero Info Tool >

W razie czego:
http://nvision.pl/forum/index.php?showtopic=36211
http://www.xp.net.pl/art/windowsxp_full_optym.html

Bug napisał:
nie no troszke pomiędzy nagrywaniem a odtwarzaniem różnica jest.. musze do kumpla wbić, ma nowego kompa to u niego nagram sobie, mam nadzieje ze nie ma LIte-ona ;p
Nagrałem już kilkaset płyt DVD-DL na moim Lite-on'ie i zero problemów, więc nie wiem co masz do tej marki ;)

Bug

Użytkownik
Użytkownik

thx offtopic przyda się, zobczymy co z tego wyjdzie :)

a liteona nie mam i sugeruje sie wypowiedziami niektorych ;p

Edit://

No niestety dma włączone a tasiemka w idealnym stanie... Chyba to wina nagrywarki ( jest dość stara ).
Najlepiej pionieera brać ??

offtopic

Użytkownik
Użytkownik

Pioneer DVR-215 powinien się dobrze sprawdzić.

Samsung SH-S203B też jest niezły do DL

Do góry Bottom