szok po wyciągnięciu płyty głównej z xboxa 360

arni100

Użytkownik
Użytkownik
witam wszystkich ,dzisiaj dostałem szoku,zacznę od początku,kumpel rok temu kupił xboxa 360 ,po uruchomieniu za skrzypiało i nic nie chciało już odpalić ,żadna gra,oddał na gwarancji w poznaniu,po miesiącu otrzymał nową konsolę,konsolka chodziła ale zdarzały się jej problemy z wyczyść płytkę mięką szmatką,kumpel pojechał ze mną do poznania przerobić konsolę ,odebraliśmy ją na następny dzień,zaczeła czytać kopie zapasowe,ale zawieszki się jej zdarzały,kumpla szlag trafił i sprzedał mi ją po okazyjnej cenie,przerobiłem chłodzenie na 12 v i problem trochę zmalał, dzisiaj rozebrałem konsolę bo jak maił ją kumpel to mu sprężynka od klapki wyskoczyła a mi coś latało w środku,ściągam płytę główną a tu kompletny szok eraser mod,ktoś już tu grzebał i po przyklejał te gumki,podejrzewam że ten hu....w poznaniu jak przerabiał konsolę to podmienił płyty,nie wiem co mam z tym zrobić czy zostawic te gumki czy po odklejać może przez to się konsola wiesza,bywa różnie raz się wiesza po 2 minutach raz 2 godzinach,powiedzcie co mam z tym począć bo normalnie zgłupiałem ,syn mnie maltretuje abym odpalił konsolkę ale niewiem czy mam ją złożyć z tymi gumkami czy nie,z góry dziękuje ,pozdrawiam wszystkich!!!!!!

p :,kumpel napewno tego nie zrobił bo jest za ciemny a konsolka więcej czasy spędziła u mnie niż u niego z każdym problemem przychodził do mnie

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik
Odp: szok po wyciągnięciu płyty głównej z xboxa 360

Wymienili mu konsole na tą po ROD... Dlatego masz tam gumki. Nie ściągaj ich najlepiej bo i tak tym jej nie naprawisz.

peku

Użytkownik
Użytkownik

Ja bym tam pojechał z paczką jakichś dresów ^^ I tak gościowi wpierniczył że by mógł sobie wepchnąć w **** tą swoją po-rod'owom płytę ^^ oczywiscie jezeli mi by sie takie coś przydarzyło :p

arni100

Użytkownik
Użytkownik

no tylko że ja mieszkam koło poznania a ten gościu jest z poznania a jak u niego byliśmy przerabiać konsolkę to dresiarzy też tam paru było ,ma gościu wtyki tak że niema co zaczynać bo może się to nie ciekawie skończyć

P

Piri001

Guest

ale tam sa gumki czy takie dziwne cos zwane elastometrem czy jakos tak ?

arni100

Użytkownik
Użytkownik

taka pianka,na początku myślałem że tak ma być, bo zrobione bardzo profesjonalnie,pojadę do kumpla to zrobię fotkę

P

Piri001

Guest

Z takim rozowym czyms u gory jak tu http://www.vpx.pl/up/20080128/8019006b80355fb5d26302390029eed47f366198656.jpg ????

arni100

Użytkownik
Użytkownik

no dokładnie tak samo oto zdjęcie

Erno

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

eee a to nie powinno tak być ???

P

Piri001

Guest

Jezeli takie cos masz to to jest standardowo przyklejone przez m$ . Nie ma co sie bac .

arni100

Użytkownik
Użytkownik

to kamień z serca mi spadł ,ale m$ sam robił ten eraser mod aby zabezpieczyć się przed 3 diodami????

P

przeo_91

Guest

Tak by dogniatały pamięci do płyty a obecnie zamiast tego "elestrometru" stosują metalowe przylepce które odprowadzają ciepło po metalowych częściach obudowy :)

arni100

Użytkownik
Użytkownik

dzięki za pomoc i wyjaśnienie,pozdrawiam wszystkich!!!!!!!!!!!!!!

P

Piri001

Guest

Co do nazwy nie jestem pewny . Zobaczylem ja w poradniku spike200 .

Do góry Bottom