Witam czy orientuje się ktoś jakiej grubości kupić thermopady do Xbox One X. Planuje po latach wymienić pastę i thermpoady
Nie doczekałem się na żadną odpowiedź więc sam się zato zabrałem. Powiem Ci że nic strasznego.... Wymieniłem pastę i termopary po czym Xbox nagle ucichł problemy z przegrzewaniem jak ręką odjął...Może ktoś na forum zna godny polecenia serwis w Warszawie który podejmuje się wymiany termopadów, pasty oraz porządnie przedmucha z kurzu X ? Przyznam, że w ramach dbania o sprzęt myślę o takich zabiegach spa dla mojego XOX. :cycusie:
Niestety era kiedy na forum można było liczyć na wsparcie już bezpowrotnie mija.Nie doczekałem się na żadną odpowiedź więc sam się zato zabrałem. Powiem Ci że nic strasznego.... Wymieniłem pastę i termopary po czym Xbox nagle ucichł problemy z przegrzewaniem jak ręką odjął...
Ja postępowałem zgodnie z wskazówkami na tym filmie Paste jaką użyłem to Termal GrizliNiestety era kiedy na forum można było liczyć na wsparcie już bezpowrotnie mija.
Mówisz sam to zrobiłeś? W sumie nie miałbym oporu samemu rozebrać konsolę, nawet gdzieś znalazłem stronę gdzie typek w naszym ojczystym języku opisuje krok po kroku jak wymienić pastę.
W miniony weekend podczas gry w ****$%# zoptymalizowane PUBG dwa razy zaliczyłem reset konsoli więc już czas.
Tym filmem się wspomagałem jest w nim wszystko bardzo fajnie pokazane. Pasta jakiej użyłem to Thermal Grizzly ( kup najmniejsze opakowanie i tak sporo zostanie) masz tu tez termopdy które zastosowałem https://allegro.pl/oferta/aab-thermopad-y-termopad-y-tasma-2mm-6-0-w-mk-7497656408?snapshot=MjAxOS0xMi0xMFQyMjo0Mzo0NC4yNzJaO2J1eWVyOzc2ZDg0OWJjNjNmZmQ5YTU3NDQxYTdiMjdlNTI3NjczZDIxZmEzMTgxZDYzMzBhYzBlNmUwMjViYzhhMGFjMmE= Powodzenia!Niestety era kiedy na forum można było liczyć na wsparcie już bezpowrotnie mija.
Mówisz sam to zrobiłeś? W sumie nie miałbym oporu samemu rozebrać konsolę, nawet gdzieś znalazłem stronę gdzie typek w naszym ojczystym języku opisuje krok po kroku jak wymienić pastę.
W miniony weekend podczas gry w ****$%# zoptymalizowane PUBG dwa razy zaliczyłem reset konsoli więc już czas.
Witaj ja z pytaniem. Termopady to wymieniałeś w xbox czy jest taka potrzeba? tzn w jakim były stanie ?Jaka jest ich grubość na filmie wydaje mi się że tam jest to 2 milimetry. Również przymierzam się u siebie do wymiany pasty no i dobrze było by termopady wymienić .Szczerze ? Od Xbox Classic nie rozbierałem konsolTam to była zabawa w mody, przeróbki, itp itd. Od czasu X360 nie otwierałem, nic się z nimi nie działo a i powodu do otwierania nie było, bo X360 jak i Xbox One na gwarancji były, przerabiać na kopię nie musiałem, przegrzewać się nie przegrzewały i pewnie sporo osób tak ma, że z konsolą się nic nie dzieje, to stoi i się z niej korzysta. Często na forum problemy są z konsolą, ale są na gwarancji i po prostu najlepszym rozwiązaniem jest serwis
P.S. Mam wrażenie, że dużym problemem jest wylot z tyłu przy XBX, bo w X360 i XOne S, które mam wyloty powietrza są w górę, a z tyłu zawsze jest ciasno, ściana i cyrkulacja powietrza chyba już nie jest taka dobra jak być powinna![]()