thomson twg850-4u słabo pobiera

michalsc

Użytkownik
Użytkownik
Cześc mam modem thomson twg850-4u i neta z upc 25mb. Jednak takiej prędkości ani nawet zbliżonej do niej nie widziałem nigdy. Gdy pobieram z torrentów prędkość waha się od 10 do 150 kb czasem chwilowo dochodzi do ok 400kb po czym zaraz ponownie spada.Przeglądanie stronek w czasie ściagania z torrentów jest nie możliwe bo otwierają sie bardzo długo ok 4-5minut Gdy ściagam coś bezpośrdnio ze stronki prędkosc również jest podobna. Problem ten powtarza sie na każdym torrencie, obecnie sciągam na bitcomet1.15 i jest tak samo.Czy ktoś mógłby mi napisac jak zmienic ustawienia tego modemu tak żeby pobierało z pełną mocą

Specter

Użytkownik
Użytkownik
Skoro masz modem od UPC, to dzwon do nich i reklamuj.
******** nie sa miarodajne, zrob test np na speedtest.net

Qazimodo

Użytkownik
Użytkownik
do torrentów użyj programu utorrent 2.2
a jak chcesz strony www przeglądac podczas ściągania to ustaw wykorzystanie łącza
w programie na 90% ,a 10% będziesz mial zarezerwowane na www własnie

babcia99

Użytkownik
Użytkownik
Tak jak Specter napisał nie sugeruj się prędkością pobierania torrentów, czy z niektórych stron. Są od tego odpowiednie serwisy.
Posiadając tak szybki internet radziłbym zaopatrzyć się w konto typu rapidshare, czy megaupload, odradzam fileserve. To drugie możesz już zakupić za około 3zł na odpowiednich serwisach. Mam internet 10Mb i zawsze ściągam z maksymalną prędkością, pomijając Fileserve, którego właśnie dlatego nie polecam.

KULA

V.I.P
V.I.P
Użytkownik
sprawdź dokładnie ustawienia programu przy łączu 25MB/s transfer z torrentów przy połączeniu z dużą ilością seedów to 3mb/s ale wcześniej sprawdź łącze na speedtest.net czy faktycznie masz te 25MB/s

Do góry Bottom